Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nesagaidījis aizmainīšanu no "Oilers", Puljujervi paraksta līgumu Somijā

Nesagaidījis aizmainīšanu no "Oilers", Puljujervi paraksta līgumu Somijā
Jese Puljujervi. Foto: Imago Sport/Scanpix

21 gadu vecais somu uzbrucējs Jese Puljujervi nevēlas karjeru turpināt Nacionālās hokeja līgas klubā Edmontonas "Oilers", kuru pārstāvēja kopš 2016. gada, tādēļ viņš parakstījis līgumu ar Oulu "Karpat".

Puljujervi tika uzskatīts par vienu no Somijas jaunās paaudzes labākajiem uzbrucējiem. 2016. gadā viņš palīdzēja izcīnīt zeltu U20 pasaules čempionātā. Pateicoties septiņās spēlēs sakrātajiem 17 punktiem, tieši Puljujervi tika atzīts par turnīra MVP, kaut komandā spēlēja arī tādi uzbrucēji kā Patriks Laine, Miko Rantanens un Kasperi Kapanens.

Tomēr šiem hokejistiem izdevies nostiprināties NHL apritē, kamēr ar ceturto numuru draftētajam Puljujervi bijušas problēmas. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja 46 spēles un tika pie deviņiem punktiem "Oilers" sastāvā, bet sezona noslēdzās priekšlaikus, jo martā bija jāguļas zem skalpeļa, lai veiktu abu gūžu operācijas.

NHL karjeras laikā Puljujervi aizvadījis 139 spēles, kurās guvis 17 vārtus un ticis pie 37 punktiem. Uzskatot, ka komandas vadība pret viņu nav attiekusies godīgi, soms, kurš ir ierobežoti brīvais aģents, vairs negrib atgriezties "Oilers". Viņš pieprasīja aizmainīšanu, cerot nonākt komandā, kurā varētu spēlēt pirmajās divās maiņās.

Tomēr "Oilers" nevēlas aizmainīt 21 gadu vecu uzbrucēju ar augstu potenciālu, apzinoties, ka viņa vērtība pašlaik ir zemākajā punktā un ka šāds darījums laika gaitā varētu atspēlēties – ja Puljujervi izmantos savu potenciālu, tad Edmontonas līdzjutēji nebūs apmierināti.

Tā vietā, lai pagarinātu līgumu un atgrieztos "Oilers" organizācijā, Puljujervi izlēmis palikt mājās un parakstīt vienošanos ar "Karpat". Līgumā gan iekļauts punkts, ka viņš līdz 1. decembrim drīkst doties uz NHL. Ja ierobežoti brīvais aģents neparaksta līgumu līdz 1. decembrim, viņš NHL nedrīkst spēlēt.

Jau iepriekš Puljujervi aģents pauda, ka maiņas pieprasīšanai nav nekāda sakara ar algu – gluži vienkārši viņa klients vēlas doties uz jaunu komandu, kur viņam tiks dotas jaunas iespējas apliecināt sevi, kamēr Edmontona esot sevi izsmēlusi.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/jesse-puljujarvi...


, 2019-08-28 11:55, pirms 5 gadiem
Naftinieki talantu kapsēta.
, 2019-08-28 12:36, pirms 5 gadiem
Traki , vajadzēja Šveicē pamēgināt vai kādā top KHL klubā , Jokeros piem.
, 2019-08-28 12:40, pirms 5 gadiem
Būtu meklējis vainu sevī nevis klubā
, 2019-08-28 12:47, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Būtu meklējis vainu sevī nevis klubā
Nu, spēlējot Oileros ceturtajā maiņā vainu var meklēt ne tikai sevī. Spēļu skaits ir viens, taču pavadītās minūtes uz laukuma ir pavisam kas cits.
Gan jau, ka Jokerit paši negribēja viņu zinot to, ka pie pirmā svilpiena skries uz ziemeļameriku. Taču es nezinu nevienu klubu, kas viņam varētu dot iespēju uzreiz (kā minimums) 2. maiņā - kā viņš pats vēlas. Mēģināt var izteikti amerikāniskajā vienībā - Koijotos. Starp citu, nebiju piefiksējis, bet šamie praktiski pusi no sastāva no amerikāņiem salasījuši (kanādieši uz pusi mazāk) . Diezgan reti tā notiek
, 2019-08-28 13:06, pirms 5 gadiem
quarterr rakstīja: Nu, spēlējot Oileros ceturtajā maiņā vainu var meklēt ne tikai sevī. Spēļu skaits ir viens, taču pavadītās minūtes uz laukuma ir pavisam kas cits.
Gan jau, ka Jokerit paši negribēja viņu zinot to, ka pie pirmā svilpiena skries uz ziemeļameriku. Taču es nezinu nevienu klubu, kas viņam varētu dot iespēju uzreiz (kā minimums) 2. maiņā - kā viņš pats vēlas. Mēģināt var izteikti amerikāniskajā vienībā - Koijotos. Starp citu, nebiju piefiksējis, bet šamie praktiski pusi no sastāva no amerikāņiem salasījuši (kanādieši uz pusi mazāk) . Diezgan reti tā notiek
Nu jau vairs nav tik reti- Bostonā un Minesotā tā attiecība diezgan līdzīga. Capitals vispār ir tikai 4 kanādieši, no kuriem tikai 2 ir tādi patiešām pamatsastāva (Holtbijs un Vilsons) un atlikušie 2 ir ceturtās maiņas/rezervisti.
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.