Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Losandželosas "Kings" atklās bijušā kapteiņa statuju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Losandželosas "Kings" atklās bijušā kapteiņa statuju
Dastins Brauns. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Losandželosas "Kings" paziņojis, ka nākamā gada 11. februārī īpašā ceremonijā godinās nule karjeru beigušo uzbrucēju Dastinu Braunu. Tiks iemūžināts viņa numurs un atklāta statuja.

37 gadus vecais Dastins Brauns spēlētāja karjeru noslēdza pēc 2021./22. gada sezonas un Losandželosas "Kings" rindās aizvadīja 18 gadus. Ar 1296 spēlēm viņš ir kluba rekordists, kamēr ar 712 punktiem ieņem septīto vietu.

"Kings" 2012. un 2014. gadā izcīnīja kluba vēsturē pirmo un otro Stenlija kausu, un Brauns abos gadījumos bija komandas kapteinis. Viņa karjeras izskaņā uzšuvi pārņēma slovēnis Anže Kopitars.

Brauns kļūs tikai par ceturto "Kings" pārstāvi, kuram par godu tiks atklāta statuja. Iepriekš cieņa izrādīta Veinam Greckim, Lukam Robitailam un komentētājam Bobam Milleram. Savukārt numuri iemūžināti Greckim, Robitailam, Rodžijam Vašonam, Marselam Dionam, Deivam Teiloram un Robam Bleikam.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/los-angeles-king...

     [+] [-]

, 2022-07-29 15:24, pirms 2 gadiem
"Ar 1296 spēlēm viņš ir kluba rekordists, kamēr ar 712 punktiem ieņem septīto vietu."

Kā šo izlasīju, uzreiz ieinteresēja vai Gretzkim relatīvi īsajā LAK aizvadītajā nogrieznī, kas arī jau bija sākoties rezultativitātes lejupslīdei, ir izdevies gūt vairāk puntku kā Braunam 18 gadu laikā. Un, jā. Protams, ka ir izdeveis vairāk: 539 spēles un 918 punktu. Rezultatīvo piespēļu vien gandrīz tik pat daudz, kā Braunam punktu - 672.