Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NHL atgriežas: Bļugers un "Penguins" pārbaudes spēlē samēros spēkus ar "Flyers"

NHL atgriežas: Bļugers un "Penguins" pārbaudes spēlē samēros spēkus ar "Flyers"
Teodors Bļugers pret "Flyers". Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas play-in sērijas startēs sestdien, bet šodien tiks aizvadītas pirmās pārbaudes spēles. Pulksten 23:00 centra uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" spēkosies ar Filadelfijas "Flyers".

Komandu treniņu centri bija slēgti no marta vidus līdz pat 8. jūnijam, kad spēlētāji beidzot saņēma atļauju pulcēties uz treniņiem mazās grupās. Nodarbības notika pēc brīvprātības principa, un Teodors Bļugers uz pirmo treniņu ieradās aptuveni pusotru nedēļu pēc halles atvēršanas. Līdz tam viņš dzīvoja Minesotā, kur bāzējas katru vasaru.

Treniņnometnes sākās 13. jūlijā, bet svētdien, 26. jūlijā, komandas devās uz savām bāzes pilsētām. Par burbuļa norises vietām tika izvēlētas divas Kanādas lielpilsētas – Toronto uzņem Austrumu konferences komandas, bet Edmontonā pulcējas Rietumu konferences vienības, plus tur tiks aizvadīta cīņa par Stenlija kausu. Tā paredzēta septembra beigās un oktobra sākumā.

Sestdien startēs play-in sērijas, kurās komandas sacentīsies līdz trim uzvarām, un tikai uzvarētāja nopelnīs tiesības piedalīties Stenlija kausa izcīņā. Pitsburgas "Penguins" bija pirmā komanda austrumos, kas palika aiz svītras (labākās četras saņēma automātiskas ceļazīmes), un sērijā būs jāspēlē pret 12. vietu – Monreālas "Canadiens". Pretinieku galvenais trumpis ir vārtsargs Kerijs Praiss.

Pirms play-in sēriju starta katra komanda aizvadīs vienu pārbaudes spēli, un burbuļa eksperimentu ievadīs tieši Bļugera pārstāvētā "Penguins", kam pulksten 23:00 pretī stāsies Filadelfijas "Flyers". Abas komandas gadu gaitā bijušas nesamierināmas pretinieces, aizvadot aizraujošas sērijas, tiesa, pēdējās sezonās ierasti skaļā sāncensība mazliet pieklususi.

Pirms šī mača galvenais jautājums ir par "Penguins" kapteiņa Sidnija Krosbija veselību. Vienā no savstarpējām pārbaudes spēlēm viņš iedzīvojās savainojumā, kura dēļ bija spiests izlaist piecus treniņus pēc kārtas. Taču Krosbijs svētdien kopā ar pārējo komandu ieradās Toronto, un pirmdienas treniņā viņš slidoja kopējā grupā. Galvenais treneris Maiks Salivans izteicās, ka lēmums par Krosbija spēlēšanu tiks pieņemts spēles dienā.

Bļugers visas nometnes garumā slidoja ar saviem ierastajiem partneriem – Zaku Astonu-Rīsu pa kreisi un Brendonu Tanevu pa labi. Sagaidāms, ka "Penguins" ceturtajai maiņai sērijā pret "Canadiens" būs dots uzdevums neitralizēt sāncenšu līderus, tāpēc arī šovakar pret "Flyers" varētu nākties daudz spēlēt pret pretinieku vadošajiem spēkiem.

Filadelfijas rezultatīvākais spēlētājs ir Treviss Koneknijs, kurš 66 spēlēs izcēlies ar 61 punktu. Viņam seko centrs Šons Kuturjē un čehs Jakubs Vorāčeks, bet tikai ceturtais ir vienības kapteinis Klods Žirū, kurš izcēlies ar 53 punktiem. Jāpiezīmē, ka no minētās četrotnes tikai Koneknijs šosezon ir izlaidis kādu spēli.

NHL pārbaudes spēles

LaiksSpēle
23:00Flyers – Penguins
3:00Canadiens – Maple Leafs
5:30Flames – Oilers

Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Martēns Senluī. Foto: NHL

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.
Vašingtonas "Capitals" hokejisti pēc izšķirošas uzvaras Filadelfijā. Foto: Matt Slocum/AP/Scanpix
14

"Capitals" izmanto Tortorellas pēdējo salmiņu, sarūgtina izglābušos Detroitu un tiek play-off

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa turnīra pēdējā vagonā šosezon ielēca Vašingtonas "Capitals", kura izbraukumā ar 2:1 pieveica Filadelfijas "Flyers", neklātienes sacīkstē tikai papildrādītāja dēļ noturoties priekšā Detroitas "Red Wings".