Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" vienā no dīvainākajām maiņām vēsturē iegūst Prongeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Coyotes" vienā no dīvainākajām maiņām vēsturē iegūst Prongeru
Kriss Prongers
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubi Filadelfijas "Flyers" un Arizonas "Coyotes" veikuši vienu no dīvainākajām maiņām vēsturē. Lai sasniegtu algu grīdu jeb nepieciešamo minimumu, "Coyotes", kas iztērējusi vismazāk no visām komandām, ieguva karjeru beigušo aizsargu Krisu Prongeru, kurš, visticamāk, tūdaļ tiks ievēlēts Slavas zālē.

Turpat divus metrus garais aizsargs Kriss Prongers 2000. gadā, kad bija Sentluisas "Blues" kapteinis, 79 spēlēs sakrāja 62 rezultativitātes punktus un lietderības koeficientu +52, tika atzīts par Nacionālās hokeja līgas labāko aizsargu un vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 2006. gadā viņš kopā ar Edmontonas "Oilers" sasniedza Stenlija kausa finālu, bet nākamajā sezonā Anaheimas "Ducks" rindās kļuva par čempionu.

2009. gadā Prongers tika aizmainīts uz Filadelfijas "Flyers", ar kuru noslēdza vienošanos uz septiņiem gadiem un nākamajā gadā sasniedza Stenlija kausa finālu, 23 spēlēs sakrājot 18 punktus un esot komandas panākumu stūrakmens. Taču pēc 63 regulārā čempionāta spēlēm aizsarga karjera savainojuma dēļ aprāvās.

Prongers oficiāli par to gan nav paziņojis joprojām, un iemesls ir vienkāršs: ja aizsargs uzstātos preses konferencē un paziņotu par šādu lēmumu, Filadelfijas "Flyers" zaudētu iespēju izmantot piecus miljonus dolāru jeb Prongera algu citu spēlētāju kontraktiem. Pirms pagājušās sezonas Prongers pieņēma piedāvājumu un pievienojās Nacionālās hokeja līgas Spēlētāju drošības departamentam, bet nelēma par incidentiem, kuros iesaistīti Filadelfijas spēlētāji.

Tagad viņš nedrīkstēs tiesāt Arizonas "Coyotes" hokejistus, jo aizvadītajā naktī Prongers tika aizmainīts vienā no dīvainākajiem darījumiem Nacionālās hokeja līgas vēsturē. Iemesls ir pavisam vienkāršs: nabadzīgajai "Coyotes" jāsasniedz algu grīda jeb noteiktais minimums, un Prongera pieci miljoni jeb līguma vidējā summa palīdzēs.

Turklāt ar Filadelfijas "Flyers" noslēgtajā līgumā paredzēts, ka aizsargs pirmajās piecās sezonās saņēma vairāk nekā septiņus miljonus dolāru, kamēr pēdējos divos gados patiesā alga nokritusi līdz 525 tūkstošiem, kas Arizonai kļuvusi par dāvanu.

Interesanti, ka rīt notiks balsošana par hokejistu iekļaušanu Slavas zālē, un Prongers līdzās zviedru leģendai Niklasam Lidstrēmam no Detroitas "Red Wings" ir izvēles, par kurām nešaubās neviens. Tādējādi Arizonas "Coyotes" tiks pie vēl viena spēlētāja Slavas zālē, jo līdzīgi notika ar Bretu Halu, kurš komandas rindās aizvadīja pēdējās piecas spēles karjerā.

Kopumā Prongers Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja 1167 spēles regulārajā čempionātā, gūstot 157 vārtus un sakrājot 698 punktus, un lietderības koeficientu +183. Tāpat kanādietis, kurš 2010. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet 1997. gadā - par pasaules čempionu jeb ir Trīs zeltu kluba biedrs, 173 Stenlija kausa cīņās sakrāja 121 punktu.

Kopā ar Prongeru uz Arizonas "Coyotes" devās zviedru aizsargs Niklass Grosmans (pagājušajā spēlē 14 punkti 68 spēlēs), bet pretējā virzienā ceļoja drafta izvēle nākamajā vai aiznākamajā gadā un centra uzbrucējs Sems Ganjē. Lai gan komandas ģenerālmenedžeris Dons Melonijs pēc darījuma izteicās, ka Ganjē nav Nacionālās hokeja līgas līmeņa centra uzbrucējs jeb viņš derīgs tikai malējā uzbrucēja lomā, 25 gadus vecais spēlētājs bija "Coyotes" rezultatīvākais uzbrucējs aizvadītajā sezonā - 15 vārti un 26 piespēles.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Sports - CBSSports.com Sports News, Fantasy...

  +7 [+] [-]

, 2015-06-28 21:30, pirms 9 gadiem
Drīzāk dīvaini ir tas, ka Prongers var gan saņemt algu no Flyers, gan strādāt NHL pozīcijā Tas tīri tā, interesants fakts

Pati maiņa nav dīvaina, zinot komandu nepieciešamības - Flyers : cap dump; Coyotes : algu grīda. Drīzāk sauktu par savdabīgu.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-28 21:31, pirms 9 gadiem
Interesanti tie koijoti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-28 21:33, pirms 9 gadiem
Nu saubos ka Prongers speles Ta ka bus intresanti

  +8 [+] [-]

, 2015-06-28 21:34, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: kolhozs
Kolhos tu zini kur ir,bet ne Amerika

  +4 [+] [-]

, 2015-06-28 21:35, pirms 9 gadiem
Arsenich rakstīja: Nu saubos ka Prongers speles Ta ka bus intresanti
nespēlēs, pavisam noteikti

  +3 [+] [-]

, 2015-06-28 21:37, pirms 9 gadiem
vai nu nesaprotami uzrakstīts vai baigā shēma - kas tad Prongeram maksā algu un cik 0,525 vai 5 mlj? un noteikumi bezjēdzīgi, ja ar šādu neloģisku shēmu var tos apiet - visi zina, bet izliekas ka viss kārtībā .. šoreiz tiešām kolhozs

  -1 [+] [-]

, 2015-06-28 21:40, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: vai nu nesaprotami uzrakstīts vai baigā shēma - kas tad Prongeram maksā algu un cik 0,525 vai 5 mlj? un noteikumi bezjēdzīgi, ja ar šādu neloģisku shēmu var tos apiet - visi zina, bet izliekas ka viss kārtībā .. šoreiz tiešām kolhozs
5mil; Flyers maksā un tas neskaitās algu griestos, jo ielikuši LTIR - ilgtermiņā savainoto sarakstā. Ja Prongers beigtu karjeru oficiāli vai arī viņa līgums tiktu izpirkts - abos gadījumos tas nospēlētu uz algu griestiem, tāpēc PHI dotajā brīdī izmanto "caurumu" noteikumos. Visi zina, ka Prongers nekad vairs nespēlēs, taču sēž LTIR, lai PHI būtu vairāk brīvības zem salary cap.

  +5 [+] [-]

, 2015-06-28 21:40, pirms 9 gadiem
Es saprotu, ka klubam problēmas ar naudu, bet tad labāk maksāt spēlētājam kurš noteikti vairs nespēlēs vai tomēr paņemt labāk kādu no brīvajiem aģentiem tirgū?

Interesants fakts par Prongeru. Viņš kopš 95-96 gada sezonas, kad sezonā bija kaut uz vienu spēli, tā komanda iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Vispār viens no skatāmākajiem aizsargiem mūsdienu hokejā. Spēja diktēt notikumus uz laukuma jebkurā komandā un situācijā. Neviens negribēja iet divcīņās ar viņu vai izjust metiena spēku uz sevis. Izcils līderis un kapteinis.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-28 21:44, pirms 9 gadiem
Un viens no iemesliem kāpēc Ričardsu aizmainīja no Filadelfijas, bija nesaskaņas ar Prongeru, jo tieši viņam bija jābūt kapteinim nevis Maikam. Pēc visām šīm maiņām tajā vasarā, kad aizmainīja Kārteru un Ričardsu sākās lidotāju pagrimums.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-28 21:50, pirms 9 gadiem
quarterr rakstīja: Es saprotu, ka klubam problēmas ar naudu, bet tad labāk maksāt spēlētājam kurš noteikti vairs nespēlēs vai tomēr paņemt labāk kādu no brīvajiem aģentiem tirgū?
Coyotes pie savas kopējās summas iegūst ~+5M, kamēr tos 5M realitātē nemaz nemaksās. Noslēdzot līgumu ar brīvo aģentu, būtu jāmaksā visa summa, tagad šamie itkā iegūst lielu kontraktu, lai aizsniegtos līdz algu grīdai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-06-28 22:07, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: kolhozs
kamēr KHL NEVIENS klubs nepublisko budžetu vai līgumu summas! vot tas gan ir kolhozs ar melno kasi piedevām būtu labāk paklusējis...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-28 22:08, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: kolhozs
Jau vairāk sāk pēc sovhoza izskatīties...

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:08, pirms 9 gadiem
markkomartins rakstīja: Tad jau sanāk legālais appisiens nhl... Viss it kā čotka, bet nekas nav čotka
apkaro jau tos appisienus, bet vienmēr parādās jauni veidi, tad tos apkaro utt.

līgumus, kuros sākumā ir baigās summās, bet ''aste'' ir kapeikas; Kovi situāciju, kur čalis retired un kontrakta naudas čušs salary cap izteiksmē utt.

šo arī apkaros. bet tad jau būs kas cits.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:14, pirms 9 gadiem
ellja rakstīja: apkaro jau tos appisienus, bet vienmēr parādās jauni veidi, tad tos apkaro utt.

līgumus, kuros sākumā ir baigās summās, bet ''aste'' ir kapeikas; Kovi situāciju, kur čalis retired un kontrakta naudas čušs salary cap izteiksmē utt.

šo arī apkaros. bet tad jau būs kas cits.
Būs aitas būs cirpēji.... Tas ir bezgalīgais Stāsts

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:37, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: LTIR tāpat ir algu griestos. Nekas nekur nepazūd. Tapēc jau Arizona veica tādu maiņu-ieguva cap hitu, lai nav jāpārmaksā kādam spēlētājam priekš algu grīgas sasniegšanas.
es pārfrāzēšu - ja ieliec LTIR spēlētāju teiksim ar 4mil algu, vari pārtērēt 4mil virs cap ceiling. komandām, kā Coyote tas nav aktuāli; komandai kā PHI kas vienmēr operējusi ļooti tuvu griestiem - tas ir teju tas pats, kas, ja es pateiktu, ka LTIR neskaitās griestos.

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:40, pirms 9 gadiem
Dīvaini ir tikai un vienīgi NHL noteikumi par algu izlīdzināšanu cap-space jautājumā. Nevis, ka ņem reālo algu apmēru, bet līguma vidējo. Tāpēc arī rodās visādi Kovalčuki un Prongeri, kas rakstās mpadsmit gadīgos līgumos par milzīgajām summām, kas visa aiziet reāli pirmajos piecos gados tikai. Nesaprotu, varbūt kāds var paskaidrot, kāpēc nav normāla sistēma kā NBA? Cik pelni, tik arī aizņem cap-space. Un tur arī nevar improvizēt ar naudām, cik kurā gadā grasies saņemt. Tur var tikai pēc līguma pirmā gada vai nu atstāt iepriekšējā līmenī (kā Biedrs katru gadu saņēma apaļus 9M) vai arī pacelt/nolaist kaut kādā procentu apmērā, nevis, ka pirmajos gados pelni 15 miljonus un tad pēkšņi šitādus 525k.

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:44, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: LTIR tāpat ir algu griestos. Nekas nekur nepazūd. Tapēc jau Arizona veica tādu maiņu-ieguva cap hitu, lai nav jāpārmaksā kādam spēlētājam priekš algu grīgas sasniegšanas.
LTIR tīri teorētiski ir algu griestos, bet ņemot vērā, ka sezonas laikā šo summu var aizstāt, pēc būtības sanāk, ka LTIR spēlētāji neaizņem vietu salary cap.
Bet knifs ir tajā, ka LTIR spēlētāju var ievietot tikai uz sezonas sākumā. Attiecīgi off-season viņš arī pēc būtības aizņem salary cap vietu. Tas savukārt sagādā grūtības starpsezonas laikā klubam veikt darbības (mazāka elastība maiņu darījumos un parakstot brīvos spēlētājus), jo pēc līgas noteikumiem klubs starpsezonā var pārkāpt griestus tikai par 10%.
Tātad Flyers ieguvums ir lielāka elastība starpsezonā.
Savukārt Coyotes, lai aizsniegtos līdz algu grīdai, iegūst 5 miljonu cap-hit, kas izmaksā tikai 0.5 miljonus sezonā. Pietam arī aizmainīja prom Ganjē, ko grasījās izpirkt, attiecīgi arī tādejādi ietaupīja.
Coyotes get closer to cap floor by helping out...

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:45, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Dīvaini ir tikai un vienīgi NHL noteikumi par algu izlīdzināšanu cap-space jautājumā. Nevis, ka ņem reālo algu apmēru, bet līguma vidējo. Tāpēc arī rodās visādi Kovalčuki un Prongeri, kas rakstās mpadsmit gadīgos līgumos par milzīgajām summām, kas visa aiziet reāli pirmajos piecos gados tikai. Nesaprotu, varbūt kāds var paskaidrot, kāpēc nav normāla sistēma kā NBA? Cik pelni, tik arī aizņem cap-space. Un tur arī nevar improvizēt ar naudām, cik kurā gadā grasies saņemt. Tur var tikai pēc līguma pirmā gada vai nu atstāt iepriekšējā līmenī (kā Biedrs katru gadu saņēma apaļus 9M) vai arī pacelt/nolaist kaut kādā procentu apmērā, nevis, ka pirmajos gados pelni 15 miljonus un tad pēkšņi šitādus 525k.
šito front-loaded jau cenšas apkarot.

līgumu var arī vienkārši neapstiprināt, sakot, ka tas nav "in the spirit of the CBA."

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:50, pirms 9 gadiem
edzinss rakstīja: LTIR tīri teorētiski ir algu griestos, bet ņemot vērā, ka sezonas laikā šo summu var aizstāt, pēc būtības sanāk, ka LTIR spēlētāji neaizņem vietu salary cap.
Bet knifs ir tajā, ka LTIR spēlētāju var ievietot tikai uz sezonas sākumā. Attiecīgi off-season viņš arī pēc būtības aizņem salary cap vietu. Tas savukārt sagādā grūtības starpsezonas laikā klubam veikt darbības (mazāka elastība maiņu darījumos un parakstot brīvos spēlētājus), jo pēc līgas noteikumiem klubs starpsezonā var pārkāpt griestus tikai par 10%.
Tātad Flyers ieguvums ir lielāka elastība starpsezonā.
Savukārt Coyotes, lai aizsniegtos līdz algu grīdai, iegūst 5 miljonu cap-hit, kas izmaksā tikai 0.5 miljonus sezonā. Pietam arī aizmainīja prom Ganjē, ko grasījās izpirkt, attiecīgi arī tādejādi ietaupīja.
http://www.tsn.ca/talent/coyotes-get-closer-to-cap-floor-by-helping-out-flyers-1.319880
tieši tā, šis ir win-win. ja Hekstalls vēl kaut kā varētu unloadot McDonald ar visu savu lielo līgumu, tas būtu ģeniāli. Umberger lai paliek - pēc nākamās sezonas viņu izpirkt būs nemaz ne tik dārgi + 3. maiņā nespēlē slikti.

     [+] [-]

, 2015-06-28 22:52, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Dīvaini ir tikai un vienīgi NHL noteikumi par algu izlīdzināšanu cap-space jautājumā. Nevis, ka ņem reālo algu apmēru, bet līguma vidējo. Tāpēc arī rodās visādi Kovalčuki un Prongeri, kas rakstās mpadsmit gadīgos līgumos par milzīgajām summām, kas visa aiziet reāli pirmajos piecos gados tikai. Nesaprotu, varbūt kāds var paskaidrot, kāpēc nav normāla sistēma kā NBA? Cik pelni, tik arī aizņem cap-space. Un tur arī nevar improvizēt ar naudām, cik kurā gadā grasies saņemt. Tur var tikai pēc līguma pirmā gada vai nu atstāt iepriekšējā līmenī (kā Biedrs katru gadu saņēma apaļus 9M) vai arī pacelt/nolaist kaut kādā procentu apmērā, nevis, ka pirmajos gados pelni 15 miljonus un tad pēkšņi šitādus 525k.
Jaunjā CBA, kas tapa 2012. gada lokauta laikā, šī problēma principā jau tika atrisināta.
" The salary in any year cannot be less than 50% of that of the highest paying year of the contract."
Līdz ar šo līgumu stuktūra joprojām var būt mainīga pa gadiem, bet šādi 0.5M pēdējos gados tiek izslēgti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-28 23:29, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Zinu, kā tas darbojas. Bet tā pārtērēšana ir diezgan neizdevīga, jo iznīcina visas iespējas pastiprināties uz ploviem trade deadline laikā.
palabo ja kļūdos, bet vai tas nav tikai tad, ja tu reāli ceri, ka tas savainotais atgriezīsies pirms play-off sākuma? play-offos salary cap nepastāv, savukārt, ja es gribu lai šis mans LTIR spēlētājs atgriežas pirms play-off, tad gan jāskatās compliance ar cap space

     [+] [-]

, 2015-06-29 00:42, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Zinu, kā tas darbojas. Bet tā pārtērēšana ir diezgan neizdevīga, jo iznīcina visas iespējas pastiprināties uz ploviem trade deadline laikā.
Kā tieši LITR spēlētājs rosterā uz trade deadline traucē pastiprināties? Nabadzīgākiem klubiem- varbūt (ja klubam gluži vienkārši nav naudas papildus spēlētājiem), bet tā jau ir kluba budžeta nevis salary-cap problēma.

     [+] [-]

, 2015-06-29 02:29, pirms 9 gadiem
Pēc Jūsu komentāriem skaidrs, ka darījums sanazina teorētisko algu apjomu PHI un palīdz sasniegt algu grīdu Coyotrs. Alga šajā sezonā ir 0.525 miljoni Prongeram par ko vajadzētu maksāt Coyotes, tad kāpēc ellja saka, ka maksās PHI un 5 milmiljonus?

     [+] [-]

, 2015-06-29 16:11, pirms 9 gadiem
GainFast rakstīja: Pēc Jūsu komentāriem skaidrs, ka darījums sanazina teorētisko algu apjomu PHI un palīdz sasniegt algu grīdu Coyotrs. Alga šajā sezonā ir 0.525 miljoni Prongeram par ko vajadzētu maksāt Coyotes, tad kāpēc ellja saka, ka maksās PHI un 5 milmiljonus?
ne viņi pardeva speletaju uz papīra cik saprotu. Reala summa kas viņam jamaksa ir 0.5m bet salary cap uz papira tiks ierakstits tas 5mil, un tas palidz kojotiem tikt pie minimalas summas uz papira. Nu cik es no šitā sapratu.