Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Greckis slavē Ovečkinu, bet uzskata - tikai Stenlija kauss padara izcilu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Greckis slavē Ovečkinu, bet uzskata - tikai Stenlija kauss padara izcilu
Veins Greckis
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā sākušās otrās kārtas cīņas, un galvenais duelis gaidāms starp regulārā čempionāta uzvarētāju Vašingtonas "Capitals" un lielisko noslēgumu aizvadījušo Pitsburgas "Penguins". Protams, nedrīkst aizmirst, ka laukumā tiksies Sidnijs Krosbijs un Aleksandrs Ovečkins, kuram cildinošus vārdus veltījis Veins Greckis.

Vašingtonas "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins regulāro čempionātu pabeidza ar 50 vārtiem 79 spēlēs, ceturto reizi pēc kārtas - iepriekš 53 un 51 vārti - kļūstot par Nacionālās hokeja līgas labāko snaiperi. Tuvākie sekotāji bija Patriks Keins no Čikāgas "Blackhawks" ar 46 vārtiem un Džeimijs Bens no Dalasas "Stars" ar 41 vārtu guvumu.

"Viņš ir augstākā līmeņa spēlētājs. Manuprāt, viņš ir viens no labākajiem hokejistiem vēsturē," cildinošus vārdus Ovečkinam veltīja Nacionālās hokeja līgas vēsturē rezultatīvākais spēlētājs Veins Greckis. "Nav šaubu, ka gūt vārtus mūsdienās ir grūtāk, un fakts, ka viņš to paveic, ir iespaidīgs. Viņš ir citāds."

"Vienmēr saku, ka Maiks Bosī ir labākais vārtu guvējs, kuru jebkad esmu redzējis. Kad viņš atradās īstajā pozīcijā un tika pie iespējas, tikpat labi varēji gatavoties centra iemetienam, jo viņš nemeta garām. Taču Maiks varēja iemest četrus vārtus no pieciem sešiem metieniem, kamēr Alekss, nezinu, kā viņš atrod brīvās vietas, rada 10, 11, 12 momentus ik maču. Joprojām domāju: kāpēc neviens viņu nesedz? Taču, kad sasniedz tādu līmeni, vari atrast brīvās vietas tāpat kā reiz Bosī," turpināja Greckis.

Bosī Nacionālajā hokeja līgā spēlēja no 1977. līdz 1987. gadam, kopā ar Ņujorkas "Islanders" četras reizes pēc kārtas izcīnot Stenlija kausu. Kopumā 752 mačos kanādieša kontā ir 573 vārti un 1126 rezultativitātes punkti. Labākā bija otrā sezona, kad Bosī 80 mačos iemeta 69 ripas.

"Kad es ielauzos Nacionālajā hokeja līgā, mūsu elki bija Žans Belivo, Bobijs Ors, Bobijs Klārks un Gijs Laflērs, un bija sauklis: esi labs spēlētājs, taču neesi izcils spēlētājs, kamēr neesi izcīnījis Stenlija kausu. Tobrīd līgā bija 21 komanda, iepriekš bija 12 un sešas, tāpēc pašlaik iegūt Stenlija kausu ir daudz grūtāk, tāpat jāņem vērā algu griestu ierobežojumi," pauda Greckis. "Taču ticu, ka sportistam čempiona tituls nozīmē augstāka līmeņa sasniegšanu. Protams, viņu atcerēsies kā lielisku spēlētāju un viņu iekļaus Slavas zālē, taču pacelt virs galvas Stenlija kausu ir augstāks līmenis."

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-04-29 00:03, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Ovečkins ir izcilāks par to liliputu Grecki.
Tev gan nav kauna. Vienkārši nav.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-29 00:12, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Ovečkins ir izcilāks par to liliputu Grecki.
Visticimāk ,Tu pat neatpazīsti hokeju no futbola.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 00:23, pirms 8 gadiem
Galvā jātais Arturiks turpina provocēt.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 00:30, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tev gan nav kauna. Vienkārši nav.
Vienkārši tādam invalīdam dzīvē neviens nepievērš uzmanību, jo visiem po*uj par tādu atpalikušu cilvēciņu.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 00:33, pirms 8 gadiem
Ovi jau neinteresē Stenlijs, tik bliezt pa vārtiem un dabūt Rišāru.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-29 00:57, pirms 8 gadiem
Nevar salidzinat laikus kad vini speleja.
Katra zina ne jau velti Greckis cildina Ovi.
Pec parus stundam redzesi m pirmas speles iznakumu, lai vai ka nepatiktu rus, bet gribas lai ovi uguno saja serija un iedod piepipet tam krosbijam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 02:35, pirms 8 gadiem
fox234 rakstīja: Nezinu nevienu Eiropas spēlētāju kuram tas Kanādas kauss ir svarīgs un kur nu vēl krievu spēlētaju. Labs līgums tas ir galvenais NHL.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-29 03:52, pirms 8 gadiem
Yakovlev rakstīja: Es Grecki salīdzinātu ar Panarinu - ātras tehniskas rokas, mazs augums.

žēl, ka Panarins nedzīvoja Grecka laikā + tas PSRS vēl bija, kad nevarēja spēlēt NHL

bet ja varētu tad tāds Harlamovs čista savāktu ne sliktāku statistiku par Grecki
Kāpēc tavos komentāros tik bieži tiek lietoti, ja būtu, ja būs? Visu laiku vienas, vienīgas varbūtības? Tas taču ir bezjēdzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 06:17, pirms 8 gadiem
pilnīgi pareizi izsakās Greckis, gluži manas domas. Bez Stenlija kausa Ovečkins būs nepilnīga statusa zvaigzne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 07:45, pirms 8 gadiem
Ķēniņam sezona beigusies.

     [+] [-]

, 2016-04-29 07:45, pirms 8 gadiem
Tikmēr Ķēniņš izkritis ara no playoff,redzesim vai pievienosies Latvijas izlasei!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 08:04, pirms 8 gadiem
it kā jā .. bet tajā pašā laikā Ovečkins jau tagad noteikti ir izcilāks kā 90% Stenlija kausu ieguvēju. protams atpaliek to tiem dažiem SC uzvarētāju līderiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 08:46, pirms 8 gadiem
Izcilu padara sniegums laukumā! Bundžai nav nozīmes.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 09:32, pirms 8 gadiem
Nevajag parspilet. Hokeju nespele viens cilveks , bet komanda. Bet kopuma Gretckis nepateica neko jaunu .. Ziemelamerika Stenlija kausam ir primara nozime. Pasaules kausa ieguveji ta nekotejas .. Oveckins jau nu ir Stenlija kausa cienigs ..

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 10:20, pirms 8 gadiem
Viss ir atkarīgs kādās kategorijās skatāmies. Skaidrs, ka šodienas hokejisti ir ātrāki, fiziski spēcīgāki, spēcīgāk met, spēj izturēt lielākas slodzes, garākas sezonas u.t.t. Tādā ziņā jā, Ovečkins, Krosbijs, Keins u.c. ir labāki par tā laika zvaigznēm, Grecki&Co. Skaidrs, ka tāds Greckis šodienas hokejā vienkārši fiziski nespētu izturēt.
Taču katram savs laiks, Greckis ir to laiku izcilākais no izcilākajiem.
Ja rēķinām dominanci pār vidējo līmeni, skaidrs, ka tajos laikos Greckis bija brīnumbērns, dabas pārpratums, vai sauciet to gribiet.
Ir muļķīgi salīdzināt, kurš ir visu laiku labākais. Ir to laiku labākie un ir šodienas labākie.

     [+] [-]

, 2016-04-29 11:20, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Greckis : "Viņš ir augstākā līmeņa spēlētājs. Manuprāt, viņš ir viens no labākajiem hokejistiem vēsturē," cildinošus vārdus Ovečkinam veltīja Nacionālās hokeja līgas vēsturē rezultatīvākais spēlētājs Veins Greckis. "Nav šaubu, ka gūt vārtus mūsdienās ir grūtāk, un fakts, ka viņš to paveic, ir iespaidīgs. Viņš ir citāds."

Sportacentra troļļi: "Ovečkins nav nekas īpašs, nepilnīga statusa zvaigzne!"


P.s Neko pretīgāku neesmu dzirdējis, mazgadīgie trollēni, visu zin labāk nekā hokeja leģendas un eksperti.
Vismaz var pasmieties!
Nav teikts ka Ovi neko nemāk, bet krievu hokeja zvaigznes, latviešu hokeja fana acīs ir ienaidnieki, pabiras, priekš normala latvieša krievu hokejs ir miskaste. Mentāli besī krievu spēlētāji nevis tāpēc ka nemāk spēlēt, Ovi ar Malkinu ir izcili, bet krievi, ar to viss izteikt, līdz ar to vienmēr gaidu lai Pingvīni un Capitals zaudē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-30 17:35, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Nav teikts ka Ovi neko nemāk, bet krievu hokeja zvaigznes, latviešu hokeja fana acīs ir ienaidnieki, pabiras, priekš normala latvieša krievu hokejs ir miskaste. Mentāli besī krievu spēlētāji nevis tāpēc ka nemāk spēlēt, Ovi ar Malkinu ir izcili, bet krievi, ar to viss izteikt, līdz ar to vienmēr gaidu lai Pingvīni un Capitals zaudē.
Nu jau.. Nerunā par visiem latviešiem. Katram savs.

Man nepatīk Avečkins, patīk Dacjuks, Malkins, tas pats Panarins.
Nepatīk krievu izlases, tāpēc, ka viņas tiek politizētas.
Principā patīk krievu hokejs.

Nu, ko ar mani tagad darīt?