Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Red Wings" un "Lightning" uzvar pagarinājumos

Andrejs Siliņš

"Red Wings" un "Lightning" uzvar pagarinājumos
Andreass Atanasiu gūst uzvaras vārtus, uztriecoties Edijam Lekam
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadīja 12 komandas, bet pagarinājumos pie panākumiem tika Tampabejas "Lightning" un Detroitas "Red Wings".

Tampabejas "Lightning" uzņēma Rietumu konferences līderi Čikāgas "Blackhawks" un uzvarētāja noteikšanai vajadzēja pagarinājumu. Otrās trešdaļas sākumā pēc Riharda Panika metiena Čikāga panāca pat 4:1, bet Tampa atbildēja ar trim vārtiem nepilnu piecu minūšu laikā, atjaunojot līdzsvaru uz rezultāta tablo (4:4). "Blackhawks" piederēja liels pārsvars pēdējā trešdaļā, taču atslēgt viesu vārtus vairs nebija lemts.

Toties Tampa, pateicoties tikai 15. spēli NHL karjerā aizvadījušajam Jani Gurdam, izrāva uzvaru pagarinājumā - 5:4. 25 gadus vecajam kanādietim tie bija otrie vārti karjerā. "Lightning" šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas, kamēr "Blackhawks" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas.

Pagarinājums bija vajadzīgs vēl vienā mačā, kur Karolīnas "Hurricanes" uzņēma Detroitas "Red Wings". Spēles gaitā vadībā pabija kā vieni, tā otri, un pēdējās trešdaļas devītajā minūtē Tomāšs Tatars izvirzīja vadībā viesus, tomēr 52 sekundes pirms pamatlaika beigām Džastins Folks izvilka neizšķirtu (3:3). Pagarinājuma otrajā minūtē Andreass Atanasiu pa labo malu izrāvās viens pret vienu, aizsargs palika sānos, bet uzbrucējs, uztriecoties vārtsargam Edijam Lekam, guva uzvaras vārtus Detroitai - 4:3.

Uzvaras priekus gan nomainīja satraukums par pretinieku vārtsargu, jo Leks ilgu laiku nebija spējīgs patstāvīgi piecelties no ledus. Abu komandu spēlētāji devās laukumā tuvāk Leka vārtiem un pavadīja vārtsargu ar aplausiem brīdī, kad medicīniskais personāls aizveda zviedru vārtsargu uz nestuvēm. Vēlāk gan Leks savā "Twitter" kontā pavēstīja, ka ar viņu viss būšot kārtībā, līdz ar to lielam satraukumam par spēlētāja veselību vairs nav pamata.

Divus vārtus Detroitai guva Entonijs Manta, bet Karolīnai ar to pašu izcēlās jau minētais Folks. "Hurricanes" uzbrucējs Džefs Skiners izcēlās ar vārtiem jau sesto maču pēc kārtas. "Red Wings" izcīnīja piekto uzvaru pēdējo septiņu spēļu laikā, bet "Hurricanes" tika pie punktiem jau 11. spēli pēc kārtas.

Sentluisas "Blues" ar rezultātu 4:1 apspēlēja Fīniksas "Coyotes", izcīnot jau desmito uzvaru pēc kārtas tieši savstarpējos dueļos. Džeidens Švarcs uzvarētāju rindās izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, kā arī rezultatīvu piespēli. Švarcam četri vārtu guvumi pēdējās četrās spēlēs. Aleksandrs Stēns asistēja visos četrus komandas vārtu guvumos.

Šons Monehens guva vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, sekmējot Kalgari "Flames" uzvaru pār Kolorado "Avalanche" ar rezultātu 4:2. Atlikušajās sešās spēlēs Kalgari nepieciešams viens panākums, lai nodrošinātu vietu Stenlija kausa izcīņā. "Avs" labā abus vārtus guva šveicietis Svens Andrigeto, taču tas neglāba Denveras komandu no sestā zaudējuma pēc kārtas un devītā pēc kārtas izbraukuma spēlēs.

NHL regulārā sezona, 28. marts

SpēleRezultāts
Sabres - Panthers4:2
Islanders - Predators3:1
Hurricanes - Red Wings3:4 P
Lightning - Blackhawks5:4 P
Blues - Coyotes4:1
Flames - Avalanche4:2

  -1 [+] [-]

, 2017-03-28 12:24, pirms 7 gadiem
Nu ko, Tampa smagi cīnās lai tiktu plovos- ar trešo uzvaru pēc kārtas jau ir pavisam blakus PO zonai- 9. vietā konfā- 1 punktu atpaliekot no Austrumu 2. wild card pozīcijā esošās Bostonas (abām vienāds spēļu skaits- un regsezonā vēl palikušas 7 spēles).

https://www.nhl.com/standings/wildcard

LR izlases karstākie fani vrb cer, ka Lightning neiekļūs PO un Gudļevskis tad varētu tikt uz PČ, taču- ak!- fārms Crunch pašlaik ir 2. vietā savā divīzijā AHL ar labām izredzēm uz iekļūšanu PO.

theahl.com