Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" ar 5:0 dominē Stenlija kausa finālistu duelī, "Kings" atspēlē trīs vārtu deficītu

Agris Suveizda

"Lightning" ar 5:0 dominē Stenlija kausa finālistu duelī, "Kings" atspēlē trīs vārtu deficītu
Andrejs Vasiļevskis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pie uzvaras šonakt tika arī Toronto "Maple Leafs", Karolīnas "Hurricanes", Tampabejas "Lightning", Detroitas "Red Wings", Minesotas "Wild", Kolorādo "Avalanche", Vegasas "Golden Knights" un Vinipegas "Jets".

Trim iepriekšējām savstarpējām spēlēm tiekot pārceltām, beidzot pirmoreiz kopš Stenlija kausa finālsērijas satikās Tampabejas "Lightning" un Dalasas "Stars". Finālsērijā uzvarējusi ar 4-2, "Lightning" bija pārāka arī šonakt, sāncenšus sagraujot ar 5:0, izcīnot ceturto panākumu pēc kārtas un sagādājot Dalasai desmito zaudējumu divpadsmit mačos. Otro sauso spēli pēc kārtas aizvadīja krievu vārtu vīrs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja visus 20 metienus. Kamēr "Lightning" atguva divīzijas līderes godu, "Stars" noslīdēja uz pēdējo vietu.

Pārliecinošu sauso uzvaru svinēja arī Toronto "Maple Leafs", kas ar 4:0 pārspēja Edmontonas "Oilers". Džeks Kempbels atvairīja visus 30 metienus. Savukārt Kolorādo "Avalanche", vārtus gūstot sešiem hokejistiem un četras ripas iemetot pēdējā periodā, ar 6:2 sakāva Arizonas "Coyotes".

Gan no 0:2, gan 2:3 atspēlējās nu jau bijusī Centrālās divīzijas līdere Floridas "Panthers", kas pēcspēles metienos tomēr piekāpās Karolīnas "Hurricanes" (3:4). Izšķirošo bullīti realizēja čehu uzbrucējs Martins Nečašs. Tikmēr pat trīs vārtu deficītu atspēlēja Losandželosas "Kings", kas pagarinājumā piekāpās Minesotas "Wild" (3:4). Minesota izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

NHL rezultāti

SpēleRezSpēleRez
Sabres – Flyers0:3Lightning – Stars5:0
Devils – Capitals2:5Blackhawks – Red Wings3:5
Senators – Flames3:6Wild – Kings4:3 P
Predators – Blue Jackets2:1Coyotes – Avalanche2:6
Oilers – Maple Leafs0:4Ducks – Golden Knights2:3 P
Panthers – Hurricanes3:4 PMJets – Canadiens2:1 P
Islanders – Penguins3:4 PSharks – Blues6:7

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...