Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Līdere "Capitals" ar sarežģītu darījumu no Sentluisas iegūst Šatenkirku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Līdere "Capitals" ar sarežģītu darījumu no Sentluisas iegūst Šatenkirku
Kevins Šatenkirks
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā spēlētāju apmaiņu drīkst veikt līdz 1. marta pulksten 22:00. Komandas sasparojušās laicīgi, un aizvadītajā naktī veikti vairāki skaļi darījumi, tostarp aizsargs Kevins Šatenkirks, kurš tika uzskatīts par pēdējo dienu gardāko kumosu, pārcēlies uz Vašingtonas "Capitals".

Kevins Šatenkirks ar 61 spēlē sakrātajiem 42 (11+31) punktiem ir ceturtais rezultatīvākais aizsargs Nacionālajā hokeja līgā. Tomēr Sentluisas "Blues" laicīgi apzinājās, ka vasarā nespēs piedāvāt ilgtermiņa līgumu, tāpēc tika meklēti varianti līdera aizmainīšanai. Viņa nevēlēšanās piekrist jaunam kontraktam pirms brīvā aģenta statusa izmēģināšanas izjauca darījumus ar Edmontonas "Oilers" un Tampabejas "Lightning".

Tomēr riskēt nolēmusi Vašingtonas "Capitals", kura ieguva Šatenkirku un vārtsargu Fīniksu Kopliju, pretī atdodot uzbrucējus Zaku Senfordu un Braienu Melonu, kā arī 2017. gada drafta pirmās kārtas izvēli un 2019. gada drafta izvēli, kuras atrašanās vietu noteikts "Capitals" panākumi un aizsarga sniegums.

Ja Šatenkirks pagarinās līgumu ar Vašingtonas "Capitals" vai aizvadīs vismaz 50% izslēgšanas spēļu, komandai iekļūstot trešajā kārtā, Sentluisas "Blues" īpašumā nonāks otrās kārtas izvēle draftā. Ja Šatenkirks līdz 1. jūlijam tiks aizmainīts, "Blues" rīcībā nonāks septītās kārtas drafta izvēle, taču, ja atlīdzība būs vismaz ceturtās kārtas izvēle no kādas citas komandas, tad "Blues" saņems "Capitals" izvēli divas kārtas zemāk. Piemēram, ja "Capitals" par Šatenkirku saņems trešās kārtas izvēli, "Blues", tiks pie piektās kārtas drafta izvēles.

Ar 89 punktiem Vašingtonas "Capitals" atrodas Nacionālās hokeja līgas vadībā. Tomēr komanda arī iepriekš bijusi starp labākajām regulārajā čemionātā, bet Stenlija kausa izcīņā allaž pietrūcis. Kopš 2008. gada izslēgšanas mačiem izdevies kvalificēties astoņās no deviņām sezonām, piecas reizes pārvarēta pirmā kārta, bet otrā – nekad. Divreiz zaudēts gan Pitsburgas "Penguins", gan Ņujorkas "Rangers".

Šatenkirks vasarā kļūs par brīvo aģentu un saņems līgumu par vismaz 50 miljoniem dolāru. Pēc sezonas līgums beigsies desmit Vašingtonas "Capitals" hokejistiem, tāpēc aizsarga pievienošanās ir īstermiņa maiņa, lai beidzot iekļūtu Austrumu konferences finālā.

Tampabejas "Lightning", kas vakar aizmainīja vārtsargu Benu Bišopu, šodien šķīrās no centra uzbrucēja Braiena Boila, kurš turpmāk pārstāvēs Toronto "Maple Leafs" krāsas. Kanādas komanda pretī atdeva uzbrucēju Baironu Frēsi un otrās kārtas izvēli 2017. gada draftā.

32 gadus vecais Boils šosezon 54 mačos savācis 22 (13+9) punktus, bet vasarā arī viņš kļūs par brīvo aģentu. Toronto "Maple Leafs" cīnās par iekļūšanu izslēgšanas mačos, un komanda ilgāku laiku meklēja zemāko maiņu centra uzbrucēju. Tāpat Boils bija viens no Tampas svarīgākajiem spēlētājiem mazākumā.

"Kā spēlētājam man tas ir kas jauns," pēc aizmainīšanas teica Boils. "Galvā ir dažādas domas. Sākt kravāties? Iet dušā? Pat nezinu, ko darīt. Protams, tā ir lieliska iespēja, jo pāris stundu laikā esmu pakāpies vairākas vietas kopvērtējuma tabulā."

Papildinājumu uzbrukumā atrada vēl viena Kanādas komanda, kas cīnās par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā – Otavas "Senators" ieguva Aleksu Barouzu, kurš šosezon 55 mačos izcēlies ar deviņiem vārtiem un 11 piespēlēm. Vankūveras "Canucks" pretī ieguva Zviedrijā spēlējošo 19 gadus veco Jonatanu Dalēnu.

35 gadus vecais Barouzs, kurš arī vasarā kļūs par brīvo aģentu un kurš pazīstams kā viens no labākajiem provokatoriem un sāncenšu nīstākajiem spēlētājiem, 70 izslēgšanas spēlēs izcēlies ar 19+15. Nedraftētais uzbrucējs izcīnīja vienu Vankūveras "Canucks" pirmajā maiņā un palīdzēja komandai 2011. gadā iekļūt Stenlija kausa finālā.

Tikmēr Monreālas "Canadiens" papildināja aizsardzību, iegūstot Džordiju Bennu no Dalasas "Stars", pretī atdodot aizsargu Gregu Paterniju un ceturtās kārtas izvēli 2017. gada draftā.

Benns, kurš iepriekš spēlēja kopā ar brāli Džeimiju, kurš ir Dalasas "Stars" kapteinis, šosezon 58 mačos guvis divus vārtus un atdevis 13 piespēles, kā arī savācis negatīvu lietderības koeficientu -3. Viņš jūnijā parakstīja līgumu uz trim sezonām par 3,3 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
TSN

Slēpts komentārs: bitoose

  -2 [+] [-]

, 2017-02-28 10:27, pirms 7 gadiem
bitoose rakstīja: Juu, tas ir oficiali!!! Amazing capitals celj stenliju!
Cerams, ka beidzot tas notiks. Tomēr Ovi ir pelnijis

  +2 [+] [-]

, 2017-02-28 10:29, pirms 7 gadiem
Lasot kontrakta nosacijumus, smadzenju vezi var noraut...

  +3 [+] [-]

, 2017-02-28 10:46, pirms 7 gadiem
Un atkal pingvīni vai rendžeri šos uzvilks play off un ovis raudādams brauks uz pč

     [+] [-]

, 2017-02-28 10:49, pirms 7 gadiem
Alekss Barouzs. Šis bija lielākais šoks no šī raksta par maiņām.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-28 10:50, pirms 7 gadiem
506k rakstīja: Un atkal pingvīni vai rendžeri šos uzvilks play off un ovis raudādams brauks uz pč
un iekš pč atrausies no somiem vai kanādiešiem

     [+] [-]

, 2017-02-28 11:12, pirms 7 gadiem
picamen2 rakstīja: Alekss Barouzs. Šis bija lielākais šoks no šī raksta par maiņām.
Vai te ir runa par Burrows?

     [+] [-]

, 2017-02-28 11:34, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vai te ir runa par Burrows?
Lincoln Burrows
';

     [+] [-]

, 2017-02-28 11:41, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vai te ir runa par Burrows?
To sapratu tikai, kad izlasīju, ka Vankūvera iesaistīta.

  -3 [+] [-]

, 2017-02-28 11:48, pirms 7 gadiem
506k rakstīja: Un atkal pingvīni vai rendžeri šos uzvilks play off un ovis raudādams brauks uz pč
Kad domasi par savas dzives sasniegumiem , tad raudasi Tu.

     [+] [-]

, 2017-02-28 11:52, pirms 7 gadiem
Capitals konference ir jaudīgāka par austrumu konferenci, kas arī ir viņu lielākā sāpe, jo playoff kārtās visai ātri pretī nāk ļoti līdzīgas komandas. Kad runa ir par individuālu spēli, tad viņi spēj saņemties, un lieliski izanalizē pretinieku, bet sērijās, kad pretī nāk viena un tā pati komanda vairākās spēlēs pēc kārtas, viņu treneru korpuss nespēj tikt galā.

     [+] [-]

, 2017-03-01 10:42, pirms 7 gadiem
Tas man neko nenozīmē, Capitals tāpat Stenliju nepacels, zaudēs 2. kārtā kārtējo reizi.