Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" ar Bišopu vārtos grauj "Blackhawks"

Andrejs Siliņš

"Lightning" ar Bišopu vārtos grauj "Blackhawks"
Bens Bišops
Foto: AP/Scanpix

Pārliecinošu uzvaru pār Čikāgas "Blackhawks" ar rezultātu 4:0 Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) naktī uz sestdienu svinēja Tampabejas "Lightning", kas vārtu drošību uzticēja savam pirmajam numuram Benam Bišopam.

Pirms šīs cīņas bija pretrunīga informācija par to, kuru vārtsargu "Lightning" izsauc no fārmkluba, jo Amerikas Hokeja līgas mājaslapā bija norādīts, ka tas ir latvietis Kristers Gudļevskis, taču vēlāk tas netika apstiprināts un uz Tampu devās jaunais krievs Andrejs Vasiļevskis. Tomēr vārtu drošība atkal tika uzticēta "Lightning" pirmajam numuram Benam Bišopam.

Amerikānis šo uzticību attaisnoja pilnībā, atvairot visus 28 čikāgiešu metienus un tiekot pie savas otrās sausās uzvaras. Stīvens Stemkoss iemeta divus vārtus, ļaujot "Lightning" triumfēt mājas spēlē, uz kuru bija devies liels pulks "indiāņu" atbalstītāju, ar rezultātu 4:0. Tā bija "Lightning" 38. uzvara sezonā, un komanda ar 82 punktiem ieņem ceturto pozīciju Austrumu konferencē.

Jaunu kluba uzvaru rekordu uzstādīja Austrumu vicelīderes Ņujorkas "Islanders" vārtsargs Jaroslavs Halaks. Slovāks palīdzēja "Islanders" ar 2:1 apspēlēt Kalgari "Flames", tiekot pie 33. panākuma sezonā. Interesanti, ka Halakam bija laba iespēja izpušķot šo rekordu ar gūtiem vārtiem mača izskaņā, kad pretinieki nomainīja vārtsargu pret papildus laukuma spēlētāju. Tomēr Halaka raidīto ripu pāri visam laukumam pēdējā brīdī apturēja, un vārtsargs palika bez vārtu guvuma.

Bostonas "Bruins", kas bija zaudējusi septiņas no pēdējām astoņām spēlēm, viesojās Ņūdžersijā un izcīnīja vajadzīgu uzvaru pār vietējo "Devils". Papildlaika trešajā minūtē uzvaras vārtus guva 23 gadus vecais kanādiešu centrs Raiens Spūners - 3:2. Tie bija 2010. gadā draftētā Spūnera pirmie vārti NHL karjerā, kas lika spēlētāju atzīt par mača pirmo zvaigzni.

NHL regulārā sezona, 28. februāris

SpēleRezultāts
Devils - Bruins2:3 P
Islanders - Flames2:1
Hurricanes - Capitals3:0
Lightning - Blackhawks4:0
Stars - Avalanche4:5 PM
Ducks - Kings4:2

     [+] [-]

, 2015-02-28 09:36, pirms 9 gadiem
Tampa interesanta komanda, butu forsi tai sekot, ja speletu Gudlevskis.

     [+] [-]

, 2015-02-28 12:52, pirms 9 gadiem
tad nu gan sagrāve 4:0 ir smagi bet nekādā gadījumā sagrāve. nevajag dramatizēt

     [+] [-]

, 2015-02-28 12:56, pirms 9 gadiem
Beidzot BB vinnēja, šogad nenormāli buksē.....

     [+] [-]

, 2015-02-28 14:59, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: tad nu gan sagrāve 4:0 ir smagi bet nekādā gadījumā sagrāve. nevajag dramatizēt
fantastisks teikums!!! ja 4:0 nau sagraave ,tad kaa to savaadaak vareetu deeveet?

     [+] [-]

, 2015-02-28 16:29, pirms 9 gadiem
yesyes rakstīja: fantastisks teikums!!! ja 4:0 nau sagraave ,tad kaa to savaadaak vareetu deeveet?
Nu, ka smagi.