Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa ieguvēja "Lightning" paraksta 14,4 miljonu līgumu ar Sergačjovu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stenlija kausa ieguvēja "Lightning" paraksta 14,4 miljonu līgumu ar Sergačjovu
Mihails Sergačjovs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Tampabejas “Lightning” pagarinājis sadarbību ar krievu aizsargu Mihailu Sergačjovu, noslēdzot līgumu uz trīs gadiem. Tā vērtība ir 14,4 miljoni dolāru.

22 gadus vecais Mihails Sergačjovs pagājušajā sezonā piedalījās 70 spēlēs, izceļoties ar desmit vārtiem, kas kļuva par jaunu karjeras rekordu, un 24 piespēlēm. Viņš vidēji spēlē uz ledus pavadīja 20:22 minūtes, un tas starp Tampabejas “Lightning” aizsargiem bija trešais ilgākais spēles laiks.

25 izslēgšanas mačos Sergačjovs atzīmējās ar desmit punktiem, palīdzot “Lightning” otro reizi vēsturē izcīnīt Stenlija kausu. Finālsērijā ar 4-2 izdevās pieveikt Dalasas “Stars”. Pēc sezonas krievu hokejists kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, beidzoties viņa debitanta līgumam. Tā ietvaros Sergačjovs sezonā pelnīja 832 tūkstošus, bet tagad summa pieaugusi līdz 4,8 miljoniem sezonā.

“Lightning” 2017. gadā Sergačjovu ieguva maiņas darījumā no Monreālas “Canadiens”, pretējā virzienā dodoties uzbrucējam Žonatanam Druēnam. “Canadiens” aizsargu 2016. gadā draftēja ar devīto numuru, un Monreālas rindās Sergačjovs aizvadīja karjeras pirmos četrus NHL mačus. Kopumā karjerā viņš aizvadījis 228 spēles, tiekot pie 106 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/tampa-bay-lightn...