Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Islanders" aizsargs Boičaks acs traumas dēļ spiests noslēgt karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Islanders" aizsargs Boičaks acs traumas dēļ spiests noslēgt karjeru
Džonijs Boičaks. Foto: imago images/ZUMA Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Ņujorkas “Islanders” aizsargs Džonijs Boičaks nācis klajā ar paziņojumu par karjeras beigām. Lēmumu viņš pieņēmis, jo aizvadītās sezonas laikā iedzīvojās acs savainojumā.

Nepatīkamo savainojumu Džonijs Boičaks piedzīvoja 3. martā, kad Monreālas “Canadiens” uzbrucēja Arturi Lehkonena slida sagrieza viņa labās acs plakstiņu. Šuvēm sekoja plastiskā operācija, taču jūnijā Boičaks paziņoja, ka jūtas labi. “Izskatās, ka viss ir sadzijis gandrīz par 100% un ka vairs par neko nav jāsatraucas,” izteicās Boičaks. Tādēļ viņa paziņojums par karjeras beigām daudziem bijis pārsteigums.

“Zināju, ka kaut kas nav tā, kā vajadzētu. Taču tobrīd negribēju par to domāt - gribēju doties laukumā un spēlēt hokeju. Centies aizmirst par visām traumām un spēlēt. Tieši tā arī darīju. Pēc tam sekoja citas pārbaudes, un laikam tās man atvēra acis par to, cik situācija patiesībā ir nopietna,” teica 36 gadus vecais Boičaks. Pirms smagā lēmuma pieņemšanas viņš uzklausīja vairāku mediķu viedokļus.

Pagājušajā sezonā Boičaks aizvadīja 64 spēles regulārajā čempionātā. Viņš bija “Islanders” sastāvā arī izslēgšanas mačos, lai gan bija spiests izlaist vairākas spēles galvas savainojuma dēļ. Par viņa karjeras pēdējo cīņu kļuva duelis pret Tampabejas “Lightning” Austrumu konferences finālsērijas sestajā spēlē. “Lightning” pabeidza sēriju un pēcāk izcīnīja Stenlija kausu.

Boičaks uz “Islanders” pārcēlās 2014. gadā. Pirms tam viņš pārstāvēja Bostonas “Bruins”, 2011. gadā izcīnot Stenlija kausu. Karjeras laikā Boičaks aizvadīja 725 spēles.

Ņemot vērā, ka Boičaks beidzis karjeru, viņa sešu miljonu dolāru alga vairs neskaitīsies algu griestos. Tādējādi “Islanders” parādījušies brīvi līdzekļi, kas nepieciešami, lai pagarinātu līgumu ar 23 gadus veco centra uzbrucēju Metjū Barzalu, kurš kļuvis par komandas uzbrukuma līderi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-11-27 10:10, pirms 3 gadiem
Notikuma video - https://www.youtube.com/watch?v=K1_...