Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tarasenko atkal vajadzīga pleca operācija, varētu izlaist jaunās sezonas sākumu

Andrejs Siliņš

Tarasenko atkal vajadzīga pleca operācija, varētu izlaist jaunās sezonas sākumu
Vladimirs Tarasenko ar Stenlija kausu 2019. gada jūnijā. Foto: AP / Scanpix

Sentluisas "Blues" krievu uzbrucējs Vladimirs Tarasenko atkal būs spiests gulties zem skalpeļa, lai tiktu galā ar kreisā pleca savainojumu. Tā rezultātā Tarasenko varētu nākties izlaist jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākumu.

Pērnā gada Stenlija kausa čempions Tarasenko izlaida lielāko daļu aizvadītās sezonas pēc pleca operācijas, kas tika veikta oktobrī. Regulārajā sezonā Tarasenko paspēja aizvadīt desmit mačus (trīs vārti un septiņas piespēles), bet Stenlija kausa izcīņā šovasar četras spēles (bez rezultativitātes punktiem).

"Protams, viņš [Stenlija kausā] bija ļoti limitēts. Viņš izgāja rehabilitāciju, atgriezās, tad atkal bija jāveic magnētiskā rezonanse. Viņš nejutās labi. [Oktobrī] veiktā operācija neizdevās tāda, uz kādu cerējām. Tā nebija veiksmīga," Tarasenko mēģinājumu spēlēt šovasar komentēja "Blues" ģenerālmenedžeris Dags Ārmstrongs.

Operācijas veikšana nozīmē ilgu rehabilitācijas procesu, un Ārmstrongs norādījis, ka tā varētu ilgt pat piecus mēnešus. Jauno NHL sezonu plānots sākt decembrī, līdz ar to paredzams, ka Sentluisas vienībai to nāksies sākt bez vienas no savām lielākajām zvaigznēm.

28 gadus vecais Tarasenko trīs reizes izvēlēts dalībai NHL Visu zvaigžņu spēlēs (2015, 2016, 2017) un divreiz iekļauts sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā (2015, 2016). Deviņās sezonās NHL Tarasenko aizvadījis 507 regulārā turnīra spēles, sakrājot 428 punktus (214 vārti un 214 piespēles). 74 izslēgšanas turnīra spēlēs 33 vārti un 16 piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/