Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Irbe: "Vairāk saista darbs NHL nevis KHL"

Andrejs Siliņš

Irbe: "Vairāk saista darbs NHL nevis KHL"
Artūrs Irbe
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

"Ziemeļamerikā visas lietas notiek krietni vien progresīvāk," preses konferencē eSports.lv sacīja Latvijas hokeja leģenda un tagadējais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" vārtsargu treneris.

"Man ir divu gadu līgums un ar to rēķinos. Tas arī ir objektīvi, jo viens gads nav gluži pareizs rādītājs. Šis ir optimāls periods, kurā varēšu visu saprast, kā tas notiek," Irbe stāsta par lēmuma pieņemšanu strādāt Vašingtonā. Bijušais vārtsargs atklāja, ka bijušas sarunas arī ar Rīgas "Dinamo", taču tas nav ieinteresējis: "Ļoti svarīgi bija ģimenes faktors, šajā gadījumā dēla, uz ko arī balstījos, pieņemot šo lēmumu. Nav tā, ka mani saistītu liela ceļošana pa plašo Krieviju. Vairāk saista NHL nevis KHL – tur ir augstāka profesionalitāte un daudzveidība. Šeit joprojām ir saglabājusies vecā padomju sistēma. Ziemeļamerikā visas lietas notiek krietni vien progresīvāk. Talanta ziņā komandas var sacensties, bet šeit runa ir par pieredzes iegūšanu."

Irbe pastāstīja arī par pienākumiem, kas latvieti sagaida jaunajā darba vietā: "Vispirms jāiepazīstas ar vārtsargiem un tad, kad zināšu viņus, varēšu viņiem palīdzēt piestrādāt pie tehnikas elementiem. Tā būs savstarpeja sadarbība, kuras rezultātā, cerams, būs labs iznākums. Neviens vārtsargs nespēlēs kā es vai Hašeks, katram ir savs stils, tāpēc nav jālauž jau iestrādātie tehnikas elementi."

"Varlamovs ir redzēts darbībā, par Teodoru jautājumu vispār nav jābūt. Trešais komandas vārstargs ir pavisam jauns, man pastāstīja par viņa spēles veidu un aptuveni ir skaidrs, kas man būs jādara. Komanda nodraftējusi vēl labus vārtsargus un tai varētu būt labākais vārstargu sastāvs starp visām komandām."

"Var gadīties, ka būs jāaizbrauc uz Hēršiju pie fārmkluba, kur strādāšu ar turienes vārtsargiem. Darba lauks ir plašs, līdz ar to uz pāris gadiem darbs netrūks. Plānots, ka braukšu "Capitals" komandai līdzi arī izbraukumos. Komandai ir labs vecākais treneris, kurš nosauc to, kurš vārtsargs spēlēs. Mans uzdevums ir sagatavot spēlētājus nevis noteikt, kurš stāvēs vārtos. Galvenais treneris atbild par kopējo rezultātu, bet es atbildu par to, lai šie vārtsargi būtu gatavi konkrētajās dienās konkrētajai spēlei."

Plašu interviju ar Artūru Irbi gaidiet eSports.lv tuvākajā laikā video formātā!

  +9 [+] [-]

, 2009-08-27 18:59, pirms 15 gadiem
Tā tam vajadzētu būt, jo NHL pats ilgus gadus spēlējis!

 +16 [+] [-]

, 2009-08-27 19:03, pirms 15 gadiem
Lieliska personiba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-27 19:12, pirms 15 gadiem
Paldies eSportam par preses konferenci! Bija interesanti skatīties.

  +9 [+] [-]

, 2009-08-27 19:28, pirms 15 gadiem
Parezi ir,ka darbojas NHL,moš nākotnē varēs kādu mūsējo vartsargu ieteikt!!!
Slēpts komentārs: nadzinakungs

  +3 [+] [-]

, 2009-08-27 22:37, pirms 15 gadiem
prieks ka NHL IRBI nav aizmirsusi,galu galaa bija viens no labakajiem vartu sargiem savaa karjieraa.ceru ka arcijam izdosies iegut ar Capitals stenlliju,tas butu liels prieks ja ne kaa speletajs,tad aa treneris
veiksmi darbaa

  -1 [+] [-]

, 2009-08-27 23:42, pirms 15 gadiem
Lai veicas, Arča!!!!

     [+] [-]

, 2009-08-28 01:51, pirms 15 gadiem
veiksmi.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-05 22:05, pirms 14 gadiem
Malacis, Arcij!!!!!!!paties prieks pa Tevi, ka esi atgriezies NHL.

  +2 [+] [-]

, 2009-11-20 18:01, pirms 14 gadiem
Diez vai Znaroks īsti ir pelnījis to trīszvaigžņu ordeni (lai arī daudz laba darījis LV hokejam), bet attieksmes un patriotisma ziņā, noteikti mūsu mūris Irbe...!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-04 21:31, pirms 14 gadiem
normāls puikaa,iemāci ovečkinam rubīties...ja kas pasauc mani