Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Blue Jackets" paziņo sastāvu: Kivlenieks dosies uz Stenlija kausa spēlēm

"Blue Jackets" paziņo sastāvu: Kivlenieks dosies uz Stenlija kausa spēlēm
Matīss Kivlenieks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens paziņojis par komandas sastāvu Stenlija kausa izcīņas spēlēm, kas paredzētas augustā. 31 spēlētāja rindās iekļauti arī divi latviešu vārtsargi - Elvis Merzļikins un Matīss Edmunds Kivlenieks.

Kivlenieks pirms-Stenlija kausa treniņnometnē spēja izkonkurēt 2019. gada pasaules čempionu Somijas izlases rindās Veini Vehvilainenu. 23 gadus vecais latviešu vārtsargs šosezon debitēja NHL laukumos, sešās spēlēs atvairot 89,8% metienu un vidēji mačā savos vārtos ielaižot 2,95 ripas.

Amerikas hokeja līgā (AHL) Kivleniekam Klīvlendas "Monsters" formā 20 spēlēs līdzīgi rādītāji - 90,4% atvairītu metienu un katrā cīņā caurmērā ielaisti 2,96 vārti.

Savukārt Merzļikins šosezon uz NHL ledus kāpa 33 reizes, kopumā atvairot 92,3% metienu un spēlē ielaižot vidēji 2,35 vārtus. Īpaši veiksmīgi latvietis sevi apliecināja laikā, kad gūto savainojumu dziedēja sākotnējais pamatvārtsargs Jonass Korpisalo - janvāra gaitā "Blue Jackets" ar 26 gadus veco Mezļikinu vārtos izcīnīja uzvaras deviņos no 11 mačiem. Latvieša rēķinā šosezon kopumā piecas sausās spēles.

31. jūlijā "Blue Jackets" Toronto aizvadīs pārbaudes spēli ar Bostonas "Bruins", bet augusta sākumā Kolumbusas komanda Stenlija kausa kvalifikācijas kārtā sērijā līdz trim uzvarām spēkosies ar vietējo Toronto "Maple Leafs".

Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvs Stenlija kausa izcīņai

PozīcijaSpēlētājsPozīcijaSpēlētājs
VārtsargiJonass KorpisaloUzbrucējiGustavs Nīkvists
Elvis MerzļikinsKems Atkinsons
Matīss Edmunds KivlenieksPjērs-Liks Dubuā
AizsargiEndrū PīksRailijs Nešs
Sets DžounssLaiems Faudijs
Skots HaringtonsStefāns Moto
Zaks VerenskisNeitans Gerbī
Adams KlendeningsOlivers Bjorkstrands
Raiens MarejsAleksāndrs Tesjē
Dīns KukansBūns Dženers
Vladislavs GavrikovsEriks Robinsons
Gabriels KārlsonsEmils Bemstrems
Deivids SavārsNiks Folinjo
Markuss NutivāraDevins Šors
UzbrucējiAleksandrs VenberjsDžošs Andersons
Kevins Stenlunds

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...


, 2020-07-27 12:14, pirms 4 gadiem
Kaut kas ar to tabuliņu nav kārtībā, bet anyway super prieks, ka abi mūsu vārtsargi pārstāv NHL vienību, kura pat nav no vājākajām līgā..
, 2020-07-27 14:23, pirms 4 gadiem
tik vien izspieda sc skribents!
Bļugers ar spēlēs...
un vispār NHL mājas lapā ir visu komandu sastāvi :
https://www.nhl.com/news/nhl-roster...
, 2020-07-27 17:22, pirms 4 gadiem
Jaatzist, ka uz Covid rekina un lielas pauzes CBJ dabuja atpakal vairakus svarigus komandas speletajus. Kautgan izbraukuma pret Leafs variantu tapat nebus
, 2020-07-27 17:31, pirms 4 gadiem
Kā sanāk, ja koronkas kausā Kivlenieku nepiesaka nevienā spēlē, viņam vārds uz kausa būs CBJ uzvaras gadījumā?
, 2020-07-27 18:42, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kā sanāk, ja koronkas kausā Kivlenieku nepiesaka nevienā spēlē, viņam vārds uz kausa būs CBJ uzvaras gadījumā?
Re, cik ātri te jau CBJ spēlētāju vārdus sāk drukāt.

Ar tiem noteikumiem ir tā, ka kopumā var rakstīt kaut vai komandas īpašnieka suņa vārdu, ja NHL komisija to atļauj (jāprot pamatot! ), bet, pēc "parastajiem noteikumiem", lai vārtsargs tiktu iegravēts uz kausa, ir jābūt saģērbtam uz pusi komandas regsezonas mačiem vai vismaz vienu SC finālsērijas maču.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.