Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dzierkals runājis ar 7-8 komandām, Čukste - tikai ar vienu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dzierkals runājis ar 7-8 komandām, Čukste - tikai ar vienu
Mārtiņš Dzierkals
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

18 gadus vecais uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals kļuvis par astoto Nacionālajā hokeja līgā visaugstāk draftēto Latvijas spēlētāju - viņu šodien ar 68. numuru aizrunāja Toronto "Maple Leafs". Izvēle spēlētāju nav pārsteigusi, taču uzbrucējs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka nav gaidījis, ka tiks draftēts tik augstu. Tikmēr aizsargs Kārlis Čukste atzina, ka kontaktējies tikai ar vienu komandu - Sanhosē "Sharks" -, kas viņu izvēlējās ar 130. numuru.

"Vispār nav, ko teikt. Draftam līdzi sekoju internetā, kad ieraudzīju savu vārdu, sāka trīcēt rokas. Viss baigi forši, pat nezinu, ko teikt! Jau piezvanīja Toronto "Maple Leafs" pārstāvji un pateica, ka pēc nedēļas vai divām būs jābrauc uz jauno spēlētāju attīstības nometni. Vispār nav, ko teikt!" sajūsmu neslēpa 18 gadus vecais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals.

"Cerēju, ka izvēlēsies, bet nebiju pārliecināts par simts procentiem. Runāju ar septiņām astoņām komandām, visnopietnāk - ar Nešvilas "Predators" un Toronto "Maple Leafs". Tad arī cerēju, ka viņi draftēs, bet negaidīju, ka tik augstu," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Dzierkals, kurš uzziedēja pasaules čempionātā U18 vecuma grupā.

Viņš ar sešās spēlēs gūtajiem trim vārtiem un sakrātajiem deviņiem punktiem kļuva par turnīra desmito rezultatīvāko spēlētāju. "Jā, viņi mani redzēja U18 čempionātā. Pēc tam uz Latviju runāt atbrauca arī Toronto "Maple Leafs" skauti," neslēpa uzbrucējs, kurš hokeja kluba "Rīga" rindās pagājušajā sezonā 32 spēlēs izcēlās ar desmit vārtiem un 28 punktiem. Sezonu viņš ievadīja "Ogres/Sāgas 18" rindās Latvijas čempionātā, sešās spēlēs sakrājot desmit punktus.

Tāpat Dzierkals iezīmēja tālākos plānus: drīz jādodas uz jauno spēlētāju nometni Toronto, bet nākamajā sezonā viņš plāno pārstāvēt kādu no Kanādas junioru līgām - Ontario, Kvebeku vai Rietumu. "Atsevišķas komandas interesējās, runāja un prasīja, lai spēlēju pie viņiem. Taču tagad, cik saprotu, jāklausās, ko teiks "Maple Leafs". Pats tagad īsti nezinu," noslēdza 181 centimetru garais un 77 kilogramus smagais uzbrucējs.

Vēl lielākas šaubas par draftu bija aizsargam Kārlim Čukstem, kuru ar 130. numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks", kas pēc 12 izvēlēm nosauca arī uzbrucēja Rūdolfa Balcera vārdu: "Sajūtas ir ļoti labas. Nezināju, ka mani draftēs. Negaidīju, ka būšu tik augstu, jo baigi lielās cerības uz sevi neliku. Draugi teica, ka runājuši ar vairākām komandām, bet es, protams, tikai ar vienu. "Sharks" piezvanīja, parunājām, un viņi teica, ka izdevusies laba intervija. Nezinu, cik tā bija svarīga vai nopietna, bet paši piezvanīja un uzdeva jautājumus."

Pasaules čempionātā U18 vecuma grupā Čukste sešās spēlēs guva divus vārtus un sakrāja sešus punktus, kļūstot par turnīra otro rezultatīvāko aizsargu. "Domāju, ka pirms tam mani neviens nezināja, bet sanāca uzspīdēt," atzina 188 centimetrus garais aizsargs, kuram 130. numurs šķita augsts. "Manuprāt, tas ir labi. Kad ieradīsimies nometnē, visi, kurus nodraftēja, atradīsies vienādās pozīcijās."

Tuvākie plāni aizsargam pagaidām nav zināmi - jāgaida Sanhosē "Sharks" organizācijas zvans un uzaicinājums -, bet tālākie plāni gan Čukstem nav miglā tīti, jo hokejists dosies uz Amerikas spēcīgāko junioru līgu USHL, kurā spēlēja arī Zemgus Girgensons. "Protams, ja "Sharks" teiks kaut ko citu, tad darīšu tā," noslēdza Čukste.

1 2 38 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2015-06-27 19:33, pirms 9 gadiem
Nevajag bremzet,krava mantas uz to pusi okeanam un lai veicas,busi NHL kaplis,ari tevi iebalsosim zvaigznu spele,bet no sakuma tev liidz turienei jatiek .

  +1 [+] [-]

, 2015-06-27 19:45, pirms 9 gadiem
Lai vyss izdūdas, ceru, ka Dzierkals nuokūtne byus stabils NHL spīlers, kai ari vins nu nuokamajīm LV izlases līderim..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: arrived

 +16 [+] [-]

, 2015-06-27 20:02, pirms 9 gadiem
arrived rakstīja: Man liekas, ka viņš pārdomāja, jo negrib tādu kaunu kā Zemgus piedzīvot zvaigžņu spēlē
Kāds tur kauns. Pats pasākums tāds balagāns vien ir. Tas, ka varēja iebal;sot Zemgu, parādīja, cik augstu amīši to pasākumu vērtē. Faktiski laikam tikai Čikāgieši satraucās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-06-27 20:21, pirms 9 gadiem
Ar balsojumiem Zvaigžņu spēlē nevajag pārspīlēt. Girgensons pats ir izteicies , ka balsojums ir nedaudz traucējis, ka ir bijis jocīgi. Atļaujam vispirms spēlētājam kaut cik necik kļūt par hokejistu, par kuru balso arī citi ne tikai latvieši.
Slēpts komentārs: Banss

  +1 [+] [-]

, 2015-06-27 20:40, pirms 9 gadiem
Čukste un Balcers ar...

  -2 [+] [-]

, 2015-06-27 20:45, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Bukartu neizvēlējās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2015-06-27 20:59, pirms 9 gadiem
''Sharks'' sistēmā jau 3 mūsējie, cerams ka izdosies izsisties.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-27 21:06, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Žēl, ka Bukartu neizvēlējās
Pēc tā, kas dzirdēts par Bukartu, nav arī nekāds pārsteigums. Lai spēlētu NHL ir jāmāk ne tikai ripu iemest vārtos, bet tīri raksturā jābūt NHL komandām simpātiskam.
Jebkurā gadījumā, ja gribēs, iespēja sevi apliecināt caur nometnēm būs.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-27 21:10, pirms 9 gadiem
Prieks, ka beidzot esam sagaidījuši pirmo draftēto īsto liepājnieku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-27 21:29, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Prieks, ka beidzot esam sagaidījuši pirmo draftēto īsto liepājnieku.
Nezinu kur tu redzi īstu Liepājnieku draftā.
Slēpts komentārs: hokemons

     [+] [-]

, 2015-06-27 21:48, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Pēc tā, kas dzirdēts par Bukartu, nav arī nekāds pārsteigums. Lai spēlētu NHL ir jāmāk ne tikai ripu iemest vārtos, bet tīri raksturā jābūt NHL komandām simpātiskam.
Jebkurā gadījumā, ja gribēs, iespēja sevi apliecināt caur nometnēm būs.
Ko tad viņš tādu ir izdarījis, vai neizdarījis?

  +9 [+] [-]

, 2015-06-27 21:49, pirms 9 gadiem
Dzierkalu nodrafteja augstak par Andreju Mironovu no Maskavas Dynamo, kurs sogad speleja pieauguso PC rus izlases sastava.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-27 22:08, pirms 9 gadiem
arrived rakstīja: Man liekas, ka viņš pārdomāja, jo negrib tādu kaunu kā Zemgus piedzīvot zvaigžņu spēlē
Kadu kaunu tad Girgensons piedzivoja?Neguva punktus?Nu un,pirma zvaigznu spele,lampu drudzis utt.Vins lidz turienei tika,bet par tevi talak tika smaka divana pirzot.

  +9 [+] [-]

, 2015-06-27 22:21, pirms 9 gadiem
Domāju, ka šiem drafta pozitīvajiem rezultātiem varam pateikties U-18 izlases sniegumam!

  +2 [+] [-]

, 2015-06-27 22:30, pirms 9 gadiem
Suncss rakstīja: Nezinu kur tu redzi īstu Liepājnieku draftā.
Un kas tad ir Balcers? Jēkabpilietis? Dzimis, audzis, trenējies Liepājā. Tik pēdējos gados spēlējis Norvēģijā.

     [+] [-]

, 2015-06-27 22:36, pirms 9 gadiem
Interesanti vai tas ir pluss jeb tieši otrādi tikt draftētam un potenciāli spēlēt pilsētā kur hokejs ir top pasākums nevis kaut kur ASV dienvidos kur trešās jeb ceturtās šķiras sports labākajā gadījumā.

     [+] [-]

, 2015-06-27 22:40, pirms 9 gadiem
hokemons rakstīja: Vajadzetu papetit statistiku - cik procentuali piem. no pirmajiem 50 -100 draftetajiem jebkad paosta nhl. Man tas vairak liek domat par kvalitates uzturesanas biznes
u zemakajam ligam ...
papēti

  -3 [+] [-]

, 2015-06-27 22:44, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Visi priecājas, tik fuņis kaut kādu purgu netēmā sāk dzīt
Par draftētiem hokejistiem īpaši nekad nepriecājos. Priecājos tad kad šie jaunie hokejisti sāk reāli spēlēt vai tuvoties NHL. Drafts (ja tie nav pirmie nummuri, un arī tie vēl nav garantija) vēl neko īpašu nenozīmē. priecāšos tad kad viņš sāks kaut nedaudz tuvoties NHL komandām.
Savielu draftēja ar 63 nummuru, Jākbs un Krišjānis Rēdlihi draftēti, Bļugers nesen utt. var turpināt. Ne jau visi spēlē NHL.
Palasi pirmos komentārus, mans komentārs bija atbilde viņiem. Kādēļ tu tikai man aizrādi, bet neaizrādi pirmajiem kuri sāk runāt par Zvaigžņu spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-06-27 22:49, pirms 9 gadiem
IllaGhee rakstīja: Dzierkalu nodrafteja augstak par Andreju Mironovu no Maskavas Dynamo, kurs sogad speleja pieauguso PC rus izlases sastava.
Ābolam līdzīgais Kamenevs tika paņemts ar 42. numuru.

  -2 [+] [-]

, 2015-06-27 22:50, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Par Bukartu tur vēl lielākus slotaskātus nodraftēja kaudzēm
Ja Bukarts nebūtu liliputs, jau sen būtu nodraftēts ar tādām rokām un statistiku.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-27 23:14, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Par draftētiem hokejistiem īpaši nekad nepriecājos. Priecājos tad kad šie jaunie hokejisti sāk reāli spēlēt vai tuvoties NHL. Drafts (ja tie nav pirmie nummuri, un arī tie vēl nav garantija) vēl neko īpašu nenozīmē. priecāšos tad kad viņš sāks kaut nedaudz tuvoties NHL komandām.
Savielu draftēja ar 63 nummuru, Jākbs un Krišjānis Rēdlihi draftēti, Bļugers nesen utt. var turpināt. Ne jau visi spēlē NHL.
Palasi pirmos komentārus, mans komentārs bija atbilde viņiem. Kādēļ tu tikai man aizrādi, bet neaizrādi pirmajiem kuri sāk runāt par Zvaigžņu spēli.
Vēlviens, kurš noraksta Bļugeru Bļugera laiks mēģināt tikt NHL vēl nav pat pienācis.
Īpaši svarīgi Bļugera gadījumā ir ņemt vērā faktu, ka ja viņš NCAA aizvadīs vēl vienu sezonu, tad ja nemaldos pēc tās Pens zaudēs uz viņu tiesības, kas nozīmē, ka viņš varēs izvēlēties kurā komandā vēlas spēlēt. Pens iekļūt būs grūti, bet kādā citā komandā viņam noteikti var atrasties vieta.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-27 23:23, pirms 9 gadiem
playthegame rakstīja: Vēlviens, kurš noraksta Bļugeru Bļugera laiks mēģināt tikt NHL vēl nav pat pienācis.
Īpaši svarīgi Bļugera gadījumā ir ņemt vērā faktu, ka ja viņš NCAA aizvadīs vēl vienu sezonu, tad ja nemaldos pēc tās Pens zaudēs uz viņu tiesības, kas nozīmē, ka viņš varēs izvēlēties kurā komandā vēlas spēlēt. Pens iekļūt būs grūti, bet kādā citā komandā viņam noteikti var atrasties vieta.
Bļugeru nenorakstu. Pieminēju dažus draftētos kā piemērus. Par norakstīšanu pat nedomāju, pieminēju ka vēl nav iemesls priecāties par viņu, bet tas nenozīmē ka nekad nebūs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-28 11:20, pirms 9 gadiem
Bet tie čaļi tādi milži savam vecumam 18 gados 185/92kg .. skaidrs, ka NHL interese ir uzreiz jau lielus attīstīt, nevis gaidīt, kad sasniegs optimālo formu.
vispār novēlu viņiem veiksmi un darbaspēku!

  +2 [+] [-]

, 2015-06-28 11:38, pirms 9 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Bet tie čaļi tādi milži savam vecumam 18 gados 185/92kg .. skaidrs, ka NHL interese ir uzreiz jau lielus attīstīt, nevis gaidīt, kad sasniegs optimālo formu.
vispār novēlu viņiem veiksmi un darbaspēku!
Normāli attīstīti sportisti, ne milži.
1 2 38 komentāri