Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Wild" izslēdz "Blues", nākamo kārtu sasniedz arī "Canadiens"

"Wild" izslēdz "Blues", nākamo kārtu sasniedz arī "Canadiens"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu šonakt pārvarēja Minesotas "Wild" un Monreālas "Canadiens", kas pārspēja attiecīgi Sentluisas "Blues" un Otavas "Senators".

Minesotas "Wild" sērijas sestajā spēlē pret Sentluisas "Blues" izvirzījās vadībā jau pirmā perioda astotajā minūtē, kad Zaks Parizē mazākumā no diezgan asa leņķa pamanījās pārspēt Džeiku Alenu. Otrā perioda vidū "Blues" vārtsargs vēlreiz pieļāva rupju kļūdu, starp kājsargiem ielaižot Džastina Fontēna mesto ripu. Alena vietā vārtos stājās Braiens Eliots, un "Blues" otrā perioda beigās guva pirmos vārtus, samazinot rezultāta starpību (1:2) un saglabājot izredzes uz uzvaru.

Trešās trešdaļas sākumā "Wild" guva trešos vārtus. Zaks Parizē bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca jau 3:1 mājinieku labā. Spēles izskaņā šveicietis Nīno Nīderraiters pievienoja ripu tukšos vārtus, un "Wild" uzvarēja ar 4:1 (sērijā ar 4:2). Minesotas vārtos šonakt droši darbojās Devans Dubniks, atvairot 30 no 31 "Blues" hokejistu metiena. "Wild" izslēdza konferences otro spēcīgāko komandu "Blues" un nākamajā kārtā sacentīsies ar Čikāgas "Blackhawks", kas izslēgšanas spēlēs pārvarēja Nešvilas "Predators" barjeru (4:2).

Austrumu konferences duelī starp Monreālas "Canadiens" un Otavas "Senators" pirmās trīs spēles bija uzvarējusi Monreāla, tomēr Otava atguvās un no 0:3 sērijā prata panākt 2:3 un sesto spēli. Šonakt "Senators" turpināja iesākto ofensīvu, taču atdūrās pret Keriju Praisu – "Canadiens" vārtsargs atvairīja visus 43 pretinieku metienus, un Monreāla sasniedza nākamo kārtu - spēlē 2:0, bet sērijā 4:2. Austrumu konferences pusfinālā "Canadiens" sacentīsies ar Detroitas "Red Wings" vai Tampabejas "Lightning" (sērijā ar 3:2 vadībā ir Detroita).

"Red Wings" un "Lightning" sērijas sestā spēle tiks aizvadīta naktī uz rītdienu. Tajā pašā laikā izšķirošo – septīto – maču izspēlēs Vašingtonas "Capitals" un Ņujorkas "Islanders".

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2015-04-27 07:49, pirms 9 gadiem
Njā, regulārajā iegūtā vieta play-off neko nenozīmē, šeit cīņā līdz asinīm
, 2015-04-27 07:51, pirms 9 gadiem
Uz PČ Čehiem iespējams dabūt abus Mihalekus, Somiem - Jokinens, Lehtera, Zviedriem - Karlsons, Zibanedžads (jau gaidu komentarus par rakstību ), Krieviem - Tarasenko.
, 2015-04-27 07:54, pirms 9 gadiem
Praiss uzmets komandu uz pleciem un iestiepa otrajā kārtā.
, 2015-04-27 08:20, pirms 9 gadiem
smilchs2 rakstīja: Uz PČ Čehiem iespējams dabūt abus Mihalekus, Somiem - Jokinens, Lehtera, Zviedriem - Karlsons, Zibanedžads (jau gaidu komentarus par rakstību ), Krieviem - Tarasenko.
nu ir aizdoma ka ne viņi vien atbrauks! daudzi reāli varētu pastiprināt nacionālos sastāvus it sevišķi Zviedriem, Daniel Sedin , Henrik Sedin, Alexander Edler, Patrik Berglund, Alexander Steen!
Čehiem gan jau vēl Radim Vrbata atbrauks!
, 2015-04-27 09:19, pirms 9 gadiem
Kā jau minēju.Znaroks:"Tarasenko pie kājas"
, 2015-04-27 09:22, pirms 9 gadiem
Tiem,kuri saprot krieviski-Спасибо «дикарям», Тарасенко едет в сборную!
, 2015-04-27 09:27, pirms 9 gadiem
Nākošais Ovečkins
, 2015-04-27 09:42, pirms 9 gadiem
lv_107111 rakstīja: nu ir aizdoma ka ne viņi vien atbrauks! daudzi reāli varētu pastiprināt nacionālos sastāvus it sevišķi Zviedriem, Daniel Sedin , Henrik Sedin, Alexander Edler, Patrik Berglund, Alexander Steen!
Čehiem gan jau vēl Radim Vrbata atbrauks!
Nu ne jau zviedriem visi atbrauks. Kādi daži tikai.
Čehiem gan sastāvs var pastiprināties, mājas čempis kā nekā. Tarasenko gan jau brauks krieviem palīgā. Tāpat domāju kāds no Senluisas aizsargiem, Pietrandželo, Šatenkirks var aizbraukt palīgā izlasei. Gan jau kāda zvaigzne sekos Sidnijam.
, 2015-04-27 09:46, pirms 9 gadiem
Bet par spēli runājot. Bija žēl skatīties, ka atkal Sentluisa netiks tālāk. Sezona laba, bet play-offus atkal nevelk vārtsargs. Cik sezonas jau...
Kā, piemēram, Dubniks izvilka Minnesotu. Taču nākamajā kārtā neredzu diži lielas izredzes pret Blackhawks. Tur konferences fināls skaidrs. Blackhawks - Ducks. Pats ļoti ceru, ka tā nenotiks un kļūdīšos.
, 2015-04-27 10:10, pirms 9 gadiem
Es no savāmm domā neatteikšos - Wild šosezon pacels Stenlija kausu !
, 2015-04-27 11:52, pirms 9 gadiem
es domāju Čikāga
, 2015-04-27 17:04, pirms 9 gadiem
Wilds var tālu tikt , ja gribēs , jo līdz šim brīdim wilds spēlē labi .
, 2015-04-27 17:22, pirms 9 gadiem
Lēnām tuvojas rendžeru nāves diena
, 2015-04-27 17:26, pirms 9 gadiem
redz ko nozīmē redzes operācija velk uz verzinu dubņiks
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
2

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.