Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makinons: "Labāks par Krosbiju būšu tad, kad man būs četri Stenliji un trīs OS zelti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makinons: "Labāks par Krosbiju būšu tad, kad man būs četri Stenliji un trīs OS zelti"
Neitans Makinons. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kolorado "Avalanche" līderis Neitans Makinons nāk no Kolharboras, kur dzīvo mazāk nekā simts tūkstoši cilvēku. Tur piedzima un izauga arī Sidnijs Krosbijs, tādējādi Makinonam karjeras laikā bieži nācies saskarties ar salīdzināšanu.

Uz jautājumu, kad viņš varēs pateikt Sidnijam Krosbijam, lai paiet malā, jo es esmu labākais spēlētājs, Neitans Makinons atjokoja: "Labāks par Sidu būšu tad, kad izcīnīšu četrus Stenlija kausus un trīs olimpiskos zeltus." 24 gadus vecā Makinona kontā pagaidām nav neviens no šiem tituliem, kamēr Krosbijs Stenlija kausu izcīnījis trīs reizes (2009., 2016. un 2017. gadā), bet par olimpisko čempionu viņš kronēts Vankūverā un Sočos.

"Standarti, kurus esmu uzlicis pats sev, viennozīmīgi ir ļoti augsti. Vienmēr uzskatu, ka ir vieta izaugsmei. Jebkura NHL vadošā spēlētāja lielākais izaicinājums ir noturēt līmeni. Sezona ir gara un smaga. Lai katru vakaru spētu parādīt vislabāko sniegumu, tiek paveikts ļoti daudz darba, ko cilvēki no malas nemaz neredz," teica Makinons, kurš šajā sezonā aizvadītajos 69 mačos izcēlies ar 93 punktiem.

2016./17. gada sezonu "Avalanche" pabeidza pēdējā vietā, no priekšā esošās Vankūveras "Canucks" atpaliekot 21 punktu. Taču turpinājumā sekoja strauja augšupeja, un šajā sezonā "Avalanche" ar 92 punktiem ieņem otro vietu Rietumu konferencē, atrodoties tikai aiz Stenlija kausa čempiones Sentluisas "Blues", kam ir par diviem punktiem vairāk.

"Pats īpaši nedomāju un nesatraucos par to, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai komanda nostātos uz pareizā ceļa. Vairāk domāju par to, kā lai kļūstu par spēlētāju, kāds varu un vēlos būt. Paskatoties atpakaļ, jā, ir neticami, ka viss mainījās tik ātri," teica savulaik ar pirmo numuru draftētais Makinons. "Pēc neveiksmīgās sezonas draftā dabūjām Keilu Makaru, tāpēc varu teikt – bija tā vērts."

21 gadu vecais aizsargs Makars, kurš aizvada rūkija sezonu, ir "Avalanche" otrais rezultatīvākais spēlētājs, bet atstatums līdz Makinonam ir milzīgs – 93 pret 50 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...