Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Panarins: "Milzīgs kontrasts starp treneri Amerikā un Krievijā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Panarins: "Milzīgs kontrasts starp treneri Amerikā un Krievijā"
Artēmijs Panarins. Foto: ESPN / NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrukuma līderis Artēmijs Panarins (Krievija) atklāj, ka Oļegs Znaroks bija šokā, kad uzzināja par savas meitas attiecībām ar hokejistu, pēc tam kādu laiku bija neērta situācija.

Kāpēc izgāji no komforta zonas un 2015. gadā aizbrauci spēlēt uz Ameriku?
- Aizbraucu uz Ameriku spēlēt par četras reizes mazāku algu (900 tūkstoši ASV dolāru), salīdzinot ar man piedāvāto Krievijā. Protams, izsitu fantastisku bonusu. Braucu uz četras reizes mazāku algu, bet bonusa dēļ nopelnīju tikpat [cik būtu bijis Krievijā]. Aizbraucu sportisko apsvērumu dēļ. Te ir pasaules pirmā līga, gribējās pierādīt. Izaugsmes iespējas bija lielākas.

ASV jūtama brīvība treniņos?
- Ļoti, ļoti. Kontrasts milzīgs. Te treneris ir tāds pats parasts spēlētājs. Tu vari viņu "pasūtīt". Ja viņš sapratīs, ka tas ir par lietu, tad neko neteiks. Krievijā tikmēr treneris ir kā Dievs. Tu viņam neko nedrīksti teikt. Viņam vienmēr taisnība. Ja vēl esi vidusmēra spēlētājs, tad tevi noēdīs. Amerikā hokejs ir bizness. Ja neiepatiksies trenerim, tevi nepaturēs. Vienkārši aizmainīs, lai netērētos par cilvēku, kurš nespēlē, bet saņem algu.

Tu "pasūtīji" trenerus?
- Pagaidām tas ir sarežģīti, taču mana angļu valoda kļūst labāka. Bet pie trenera Džona Tortorellas gāju un izteicu savu neapmierinātību, visu pateicu. Viņš mani uzklausīja, izskaidroja, kas viņam nepatīk. Nonācām pie kopīga lēmuma, visiem labi.

Kāpēc joprojām neesi iemācījies angļu valodu?
- Esmu cietpauris un sliņķis.

Bet kā vari kontaktēties ar komandas biedriem?
- Esmu atvērts cilvēks. Varu pateikt, bet tam būs vajadzīga nevis minūte, bet trīs. Tu, mēs, nē, jā - ar tādiem vārdiem. Man vispār nav gramatikas, nezinu, kā izveidot teikumu. Esmu kolhoznieks. Bet man viss viens. Kaut gan spēli tas dažreiz ietekmē, kad nevaru sarunāt, kā spēlēt.

Ko dari norādījumos pirms spēles, ja nesaproti?
- Pārsvarā domāju par laivu. Par mašīnām, politiku.

Un tu neklausi treneri?
- Nē, vispār nē. Es arī Krievijā neklausīju, ja godīgi. Pirms iziešanas uz ledus vienkārši pajautāju par pamatlietām tiem, kuri klausījās. Elementāro: pēc iemetiena skrienam divatā vai viens pats? Tas ir galvenais. Bet tā - tiekam skaidrībā uz ledus.

Pastāsti par Alisi! Kā iepazināties?
- 2016. gada pasaules čempionātā Maskavā. Turnīra laikā uzaicināju pastaigāties. Toreiz mūsu izlases treneris bija viņas tētis Oļegs Znaroks. Viņš nezināja par mums, kaut gan mēs gājām uz ielas, satikāmies un sarakstījāmies. Mēs staigājām visu čempionātu. Es arī labi nospēlēju, kaut gan par hokeju nedomāju. Satikāmies aiz stūra, bet "Life News" no krūmiem mūs tomēr iemūžināja. Vismaz labi, ka nepubliskoja čempionāta laikā, bet vēlāk. Savukārt tētis ieraudzīja vēl vēlāk, viņš internetā ir vājš. Pēc kāda laika Alise ar ģimeni jau bija Rīgā un tētim pateica, ka lidos pie manis uz Itāliju. Tētis bija šokā: "Kā tā? Kā es to varēju palaist garām?"

Ko viņš tev teica?
- Pēc tam viņš no manis kautrējās! Šajā sakarā mēs ar Alisi "rēcām". Pasaules kausā bija neērta situācija. Kopā bijām tikai pāris mēnešus, bet tad sākās Pasaules kauss. Viņš visu zināja, taču mēs nerunājām par šo tēmu. Parasti pieiet klāt: "Kas ir ko, klausies, ko te "bazarē", tūlīt ka "ievilkšu"!" Bet tad mani apgāja ar līkumu, kautrējās. Bija redzams, ka viņam ir neērti. Un arī man bija neērti - kā tad tā: galvenais treneris no manis kautrējas! Pēc Pasaules kausa, kad mēs ar Alisi jau palikām Amerikā, viņš tomēr pienāca klāt. Teica: ja es sākšu slikti uzvesties, tad ar mani nebūs labi. Labi, sabiezinu krāsas, protams. "Davai, nopietnāk," tā viņš teica un deva norādījumus. Vasarā bieži kopā atpūtāmies Nicā. Pāris reizes viņš atbrauca uz Ameriku. Vai es aizbraucu uz Rīgu, kur viņi dzīvo. Alise pastāvīgi ar viņu kontaktējas video tiešsaistē.

Ar ko Alise tevi aizķēra?
Varbūt pažēlosim Oļegu Vaļerjeviču, arī viņam psihe nav no dzelzs! Alise man ir labs cilvēks. Mērķtiecīga. Nesēdēja tētim uz kakla, bet no 14 gadu vecuma strādāja [kā modele]. Zina cenu naudai un dzīvei. Nesēž uz vietas, kaut ko dara. Vecāki labi audzinājuši.

Bet ārējais izskats?
Ha-ha, paldies! Ļoti skaista.

Izmantotie resursi:
sports.ru

 +11 [+] [-]

, 2019-03-27 16:53, pirms 5 gadiem
Panarins

 +15 [+] [-]

, 2019-03-27 16:57, pirms 5 gadiem
Ko dari norādījumos pirms spēles, ja nesaproti?
- Pārsvarā domāju par laivu. Par mašīnām, politiku.


Nav brīnums kāpēc Čikāga aizmainīja

 +15 [+] [-]

, 2019-03-27 17:03, pirms 5 gadiem
"Esmu kolhoznieks"

  +7 [+] [-]

, 2019-03-27 17:17, pirms 5 gadiem
Ūnikums

 +10 [+] [-]

, 2019-03-27 17:17, pirms 5 gadiem
Znaroka vietā par šādu "inteliģentu" arī būtu kautrējies.

  -3 [+] [-]

, 2019-03-27 17:31, pirms 5 gadiem
Panara molodčiks! Jācer, ka apgūs angleni un pasūtīs to ķerto treneri!

  +5 [+] [-]

, 2019-03-27 17:48, pirms 5 gadiem
Tieši tā izklausās tipiska Krievijas komēdija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2019-03-27 18:13, pirms 5 gadiem
Jautri un pozitīvi.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-27 18:32, pirms 5 gadiem
Rēcīga intervija Varu tikai pasmaidīt par tādu dzīves uztveri.
Tā arī nekad neesmu sapratis, Znaroka sieva ir latviete vai LV krieviete?

 +10 [+] [-]

, 2019-03-27 18:51, pirms 5 gadiem
Viena no retajām Krievijas sporta zvaigznēm kas nebaidās ne tikai publiski pajokot par visu kas apkārt, bet arī publiski paust savus politiskos uzskatus par mūsdienu Krieviju un tur notiekošo.

     [+] [-]

, 2019-03-27 19:13, pirms 5 gadiem
Znaroka novadnieks, starp citu. Abi no Čeļjabinskas puses.

     [+] [-]

, 2019-03-27 19:13, pirms 5 gadiem
Panarina inteliģences līmenis liek Ovečkinam izskatīties pēc hokeja Einšteina.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-27 19:16, pirms 5 gadiem
Pelna tadas naudas un nevar privatskolotaju atļauties.. tiesam laikam der tikai hokeja spelesani, ne kam citam.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-27 19:33, pirms 5 gadiem
Come back to Blackhawks Bro!!!

     [+] [-]

, 2019-03-28 00:34, pirms 5 gadiem
Ar savu attieksmi pret komandu vasara neviens vinam un Sergejam ilgak par 2-3 gadu ligumu nedos.

     [+] [-]

, 2019-03-28 10:47, pirms 5 gadiem
Tiešām kolhoznieks.