Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam -1, Bufalo izlaiž pārsvaru un zaudē 19 sekundes līdz beigām

Agris Suveizda

Girgensonam -1, Bufalo izlaiž pārsvaru un zaudē 19 sekundes līdz beigām
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā trešo neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas Austrumu un Rietumu konferenču 13. vietu īpašnieču duelī trešajā trešdaļā izlaida divu ripu pārsvaru, ielaida trīs vārtus un izbraukumā atzina Arizonas "Coyotes" pārākumu (2:3).

Bufalo "Sabres" nemainīja uzbrucēju virknējumus, un Zemgus Girgensons arī šoreiz devās trešās maiņas centrā, spēlēdams kopā ar Markusu Folinjo un Braienu Džiontu. Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 15 minūtes un 50 sekundes, tostarp divas minūtes un deviņas sekundes mazākumā. Girgensons izdarīja divus metienus pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja astoņos no 17 iemetieniem (47,1%) un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Viesi rezultātu atklāja 19. minūtē, kad Džeks Aikels vienatnē aizvilka ripu no savas aizsardzības zonas iemetiena apļa līdz uzbrukuma zonas iemetiena aplim un ar metienu zem aizsarga teicami trāpīja tuvajā stūrī (1:0). Aikelam šonakt bija sestā rezultatīvā spēle pēc kārtas (1+6), taču tikai pirmie vārti kopš 9. februāra. Izturējusi divus mazākumus, Bufalo "Sabres" 30. minūtē dubultoja pārsvaru – pretuzbrukums četri pret diviem tika izspēlēts līdz brīvam Evana Rodrigesa metienam (2:0).

Tomēr trešajā trešdaļā Arizonas "Coyotes" spēja lauzt cīņas gaitu. 47. minūtē savā zonā ripu zaudēja Rasmuss Ristolainens un Makss Domi vienā pieskārienā samazināja starpību (1:2) – ielaistajos vārtos laukumā bija arī Girgensons -, 54. minūtē Džeimijs Makginns bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc partnera izslidošanas vārtu priekšā (2:2), bet 19 sekundes līdz mača beigām ar metienu no tālienes uzvaru izrāva Radims Vrbata (3:2).

Atgādinām, ka vakar Bufalo "Sabres" ar 3:5 zaudēja līgas vājākajai komandai Kolorādo "Avalanche", bet pirms tam mājās kapitulēja Čikāgas "Blackhawks" (1:5). Nākamo spēli Bufalo aizvadīs parīt, kad uzņems Nešvilas "Predators". 23 gadus vecais Girgensons šosezon piedalījies 55 spēlēs un sakrājis 14 (6+8) punktus un negatīvu lietderības koeficientu -3.

Ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Rietumu konferences vicelīdere Čikāgas "Blackhawks", kas savā laukumā vispirms izlaida divu ripu pārsvaru, bet trešajā trešdaļā guva vēl divus vārtus un pārspēja Sentluisas "Blues" (4:2). Ceturtā uzvara pēc kārtas arī Rietumu septītajai komandai Kalgari "Flames", kas izbraukumā ar 3:1 apspēlēja Austrumu otro vājāko vienību Karolīnas "Hurricanes" (3:1). Divi vārti un piespēle Džonijam Gudro.

Austrumu konferencē vietām apmainījās Ņujorkas "Rangers" un Kolumbusas "Blue Jackets", kas izbraukumā "Rangers" uzvarēja ar 5:2 un pakāpās uz trešo vietu. Pa diviem vārtiem Kolumbusas labā iemeta Aleksanders Vennberjs un Kems Atkinsons. Uz septīto vietu Austrumos pacēlās Bostonas "Bruins", kas viesos ar 6:3 apspēlēja Dalasas "Stars". Pa trim punktiem Patrisam Beržeronam (2+1), Bredam Maršānam (1+2) un Torijam Krugam (0+3). Ceturto spēli pēc kārtas vārtus guva Filips Fošberjs, kuram pēdējās piecās spēlēs 11 (8+3) punkti un kurš palīdzēja "Predators" ar 5:4 pieveikt tiešo konkurenti Edmontonas "Oilers".

SpēleRez
Stars – Bruins3:6
Hurricanes – Flames1:3
Predators – Oilers5:4
Rangers – Blue Jackets2:5
Blackhawks – Blues4:2
Panthers – Senators1:2
Coyotes – Sabres3:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 09:16, pirms 7 gadiem
Un pa nakti Tampa aizmainīja Bišopu uz LA pretī saņemot Peteru Budaju.

     [+] [-]

, 2017-02-27 09:22, pirms 7 gadiem
Kimberley rakstīja: Un pa nakti Tampa aizmainīja Bišopu uz LA pretī saņemot Peteru Budaju.
Jā tieši gribēju rakstīt. Gaidu Sp rakstu bet nekā. Vinju iemanija pret kautkādu vartsargu un uzbrucēju + dravta picks

  +1 [+] [-]

, 2017-02-27 09:30, pirms 7 gadiem
Džionta varēja spēli nokārtot, arī pēc Girgensona piespēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-02-27 11:29, pirms 7 gadiem
Kimberley rakstīja: Un pa nakti Tampa aizmainīja Bišopu uz LA pretī saņemot Peteru Budaju.
Lieliska ziņa, Gudļevskim visas iespējas.

     [+] [-]

, 2017-02-27 12:16, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Džionta varēja spēli nokārtot, arī pēc Girgensona piespēles.
Normāli noraka iespēju vecais ķipars.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja