Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" ģenerālmenedžeris personisku iemeslu dēļ pamet amatu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" ģenerālmenedžeris personisku iemeslu dēļ pamet amatu
Džims Raterfords. Foto: Penguins

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas “Penguins”, ko pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, paziņojis, ka ģenerālmenedžera amatu pametis Džims Raterfords. Viņš atkāpies personisku iemeslu dēļ.

“Man ir bijis gods strādāt par “Penguins” ģenerālmenedžeri un palīdzēt klubam izcīnīt vēl divus Stenlija kausus. Man jāsaka paldies tik daudziem cilvēkiem - sākot ar īpašniekiem un kluba prezidentu. Vienmēr esmu saņēmis atbalstu gan no vadības, gan no spēlētājiem - īpašas komandas ar līderi Sidniju Krosbiju priekšgalā. Fani pret mani vienmēr attiekušies ar atbalstu. Apzinos, ka ir neierasti šādu lēmumu pieņemt sezonas laikā, taču jutu, ka šis ir pareizais laiks aiziet,” pieņemto lēmumu komentēja Džims Raterfords. Viņam bija līgums ar “Penguins” līdz šīs sezonas beigām.

Par ģenerālmenedžera vietas izpildītāju kļuvis 46 gadus vecais Patriks Alvins, kurš ir pirmais zviedrs šajā amatā Nacionālās hokeja līgas vēsturē. Alvins par Raterforda asistentu kļuva tikai pirms pāris mēnešiem - novembrī. Tomēr viņa sadarbība ar “Penguins” citos amatos bijusi ilgāka - Alvinam šī ir jau 15. sezona. Viņš sāka kā skauts, bet laika posmā no 2017. līdz 2020. gadam bija amatieru skautošanas departamenta direktors.

“Penguins” sākusi jauna ģenerālmenedžera meklējumus. Pitsburga ar septiņos mačos izcīnītajām četrām uzvarām ieņem ceturto vietu Austrumu divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/j...