Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gerbers: "KHL negrib mest pa vārtiem"

Gerbers: "KHL negrib mest pa vārtiem"
Martins Gerbers
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Mitišču ''Atlant'' vārtsargs Martins Gerbers nelielā intervijā stāsta par savu karjeras posmu Krievijā.

Martins Gerbers pagājušo sezonu pavadīja Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), pārstāvot Mitišču ''Atlant''. Vienā no sezonas spēlēm Gerbers guva nopietnu muguras savainojumu, kā dēļ viņam nācās izlaist lielāko sezonas daļu. Kopumā pagājušajā sezonā Gerbers ''Atlant'' komandas sastāvā aizvadīja 30 spēles, kurās vidēji savos vārtos ielaida 2,19 ripas. Jāatzīmē, ka hokejists paspēja atgriezties ierindā uz pasaules čempionātu, kuru viņš aizvadīja pārliecinoši, vidēji spēlē ielaižot tikai 1,41 ripu. Pēc pasaules čempionāta Gerbers panāca vienošanos ar Edmontonas ''Oilers'', noslēdzot ar komandu viena gada līgumu.

"Aizvadīju ļoti sliktu 2008./2009. gada sezonu, tāpēc gribēju vēl kādu dienu atgriezties spēcīgākajā hokeja līgā, lai kļūtu par kādas komandas pirmo vārtsargu," iesāk Gerbers. "Šī iemesla dēļ pieņēmu Krievijas piedāvājumu. Taču tur izrādījās pavisam cits hokejs – ļoti daudz piespēļu. Viņi vienkārši negrib mest pa vārtiem, taču tā vietā viņi cenšas gūt vārtus pēc skaistām piespēlēm. Spēlētājs var tevi apspēlēt, iziet uz tukšiem vārtiem, bet tik un tā beigās domāt, kam atdot piespēli. Dažreiz man gribējās nokliegties: "Ko tu velna pēc dari?""

Tāpat arī intervijas laikā vārtsargs atcerējās gūto savainojumu, kas esot bijis gana nopietns. "Pēc savainojuma biju ļoti noraizējies. Biju guvis atslēgas kaula savainojumu, kā rezultātā nevarēju pakustināt labo roku. Apkārt stāvēja ārsti, taču es viņiem nevarēju pateikt, kas man sāp. Man nācās gulēt ar seju zemē un gaidīt, kamēr atnāks ārsts, kurš pārvalda angļu valodu."

Šobrīd Gerbers "Oilers" sastāvā ir aizvadījis vienu spēli, kurā vidēji ielaidis divas ripas.

Izmantotie resursi:
Edmonton Journal

  -2 [+] [-]

, 2010-11-26 23:30, pirms 13 gadiem
Saprastu,ja cilvēks pārrakstās - 1 vai 10, bet ja ar raksta ar vārdiem, viens vai desmit, ir neiespējami pārrakstīties.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 23:34, pirms 13 gadiem
Eliteprospects:
Team League GP GAA SVS%
Edmonton Oilers NHL 10 2.00 .946

Bet nu izlaboju kā vajag

 +19 [+] [-]

, 2010-11-26 23:35, pirms 13 gadiem
Vēl viens atklāja ameriku. Krievu skola-tehnika. Kanādiešu skola-fiziska spēle un dabūt ripu vārtos ar gaļu. Kas tur tik nesaprotams?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-26 23:39, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Vēl viens atklāja ameriku. Krievu skola-tehnika. Kanādiešu skola-fiziska spēle un dabūt ripu vārtos ar gaļu. Kas tur tik nesaprotams?
Jā,bet tie krievi,kas spēlē NHL izņemost Datsuku ir pārņēmuši Kanādieūs tradīcijas netikai iekš NHL laukumiem,bet arī PČ.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-26 23:42, pirms 13 gadiem
Gribētu nodot sveicienu Spruktam.

  +3 [+] [-]

, 2010-11-26 23:42, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: Jā,bet tie krievi,kas spēlē NHL izņemost Datsuku ir pārņēmuši Kanādieūs tradīcijas netikai iekš NHL laukumiem,bet arī PČ.
Tāpēc jau kanādieši īsti nespēj būt līderi KHL klubos jo nav gana tehniski. Ja mēs runājam vārtsargu sakarā, tad arī Gerbers spēlējot Atlant diez ko nespīdēja un tas procents nebija tik labs kā NHL.

  +7 [+] [-]

, 2010-11-26 23:46, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: Jā,bet tie krievi,kas spēlē NHL izņemost Datsuku ir pārņēmuši Kanādieūs tradīcijas netikai iekš NHL laukumiem,bet arī PČ.
Aha, Kovaļčuks, Semins, Kovoļevs tie jau ir tie īstie veči, kuriem ka tik pie vārtiem pacīnīties un ar gaļu iestumt ripu vārtos.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-26 23:47, pirms 13 gadiem
Tad ir jāprasa, Gerbēram, kāpēc vispār tiek spēlēts hokejs, manuprāt, tieši skatītāju dēļ, un jā, pie mums KHL, līdzjutējiem patīk kombinacionālais hokejs, tāpēc arī dažreiz skaista piespēle, ir 10 reižu skaistāka par rezultatīvu metienu.

 +20 [+] [-]

, 2010-11-26 23:49, pirms 13 gadiem
Šobrīd Gerbers "Oilers" sastāvā ir aizvadījis vienu spēli, kurā vidēji ielaidis divas ripas.

Paldies- šitais bija smieklīgi

  +4 [+] [-]

, 2010-11-26 23:53, pirms 13 gadiem
kinasstulbais rakstīja: Šobrīd Gerbers "Oilers" sastāvā ir aizvadījis vienu spēli, kurā vidēji ielaidis divas ripas.

Paldies- šitais bija smieklīgi
jauka deva c vitmaina pirms miega

  +8 [+] [-]

, 2010-11-27 00:01, pirms 13 gadiem
Bet man patik tads hokejs, kā Nizevijs atdeva piespēli pret cisku, prieks bija skatīties.

     [+] [-]

, 2010-11-27 00:04, pirms 13 gadiem
Latvija - uzvarēs rakstīja: Tad ir jāprasa, Gerbēram, kāpēc vispār tiek spēlēts hokejs, manuprāt, tieši skatītāju dēļ, un jā, pie mums KHL, līdzjutējiem patīk kombinacionālais hokejs, tāpēc arī dažreiz skaista piespēle, ir 10 reižu skaistāka par rezultatīvu metienu.
Ēēm, kas tieši liecina, ka patīk kombinacionālais hokejs nevis spēka? Procentuālais apmeklētības salīdzinājums par to neliecina, tv reitingi arī ne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-27 00:16, pirms 13 gadiem
Latvija - uzvarēs rakstīja: Tad ir jāprasa, Gerbēram, kāpēc vispār tiek spēlēts hokejs, manuprāt, tieši skatītāju dēļ, un jā, pie mums KHL, līdzjutējiem patīk kombinacionālais hokejs, tāpēc arī dažreiz skaista piespēle, ir 10 reižu skaistāka par rezultatīvu metienu.
Es katrā ziņā neesmu no tiem, kam ''dažreiz skaista piespēle ir 10x skaistāka par rezultatīvu metienu''. Man vajag gūtus vārtus, ja to izdara mana komanda un nav svarīgi cik estētiski tas notiek

  +4 [+] [-]

, 2010-11-27 00:18, pirms 13 gadiem
kinasstulbais rakstīja: Šobrīd Gerbers "Oilers" sastāvā ir aizvadījis vienu spēli, kurā vidēji ielaidis divas ripas.

Paldies- šitais bija smieklīgi
Nav nekā smieklīga, ja Gerbers nospēlētu nevis 60 minūtes, bet, teiksim, 58:15, tad viņam vidējais rādītājs būtu savādāks (pat ja reāli ielaidis tikai divas ripas)...

  +1 [+] [-]

, 2010-11-27 00:29, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Ēēm, kas tieši liecina, ka patīk kombinacionālais hokejs nevis spēka? Procentuālais apmeklētības salīdzinājums par to neliecina, tv reitingi arī ne.
C'mon salīdzināji amīšus, kas atnāk uz halli hamburgerus sarīties, un krievus, kas labāk mājās ar vodku sarijās

  +2 [+] [-]

, 2010-11-27 00:32, pirms 13 gadiem
Luix rakstīja: C'mon salīdzināji amīšus, kas atnāk uz halli hamburgerus sarīties, un krievus, kas labāk mājās ar vodku sarijās
Amīšiem vairāk cilvēku aiziet skatīties kā sievietes spēlē basketbolu nekā krievi aiziet skatīties hokeju - komandu sporta veidu, kurā viņiem ir lielākie panākumi.

     [+] [-]

, 2010-11-27 00:33, pirms 13 gadiem
Forsha bilde no NHL 2011.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-27 00:36, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Amīšiem vairāk cilvēku aiziet skatīties kā sievietes spēlē basketbolu nekā krievi aiziet skatīties hokeju - komandu sporta veidu, kurā viņiem ir lielākie panākumi.
Tieši par to jau arī runāju - amīšiem apmeklēt sportu ir kkas līdzīgs kā aiziet uz klubu - tur var paēst, patusēt, un vēl priekšnesumu pavērot.
Taču tas tomēr nenozīmē, ka kombicionālais hokejs ar kko būtu sliktāks par "skrien un met" hokeju.
ps sieviešu basketbolu arī labprātāk skatos, nekā vīriešu

     [+] [-]

, 2010-11-27 01:14, pirms 13 gadiem
nupar ko ta viņš satraucās,nanadziņu vārtos apmudīja un i tā nemet vārtos,es viņa vietā teiktu paldies

  +4 [+] [-]

, 2010-11-27 05:23, pirms 13 gadiem
Tiem, kas salīdzina NHL ar KHL pēc reitingiem, apmeklētības, hold the phone, kungi/dāmas. NHL ir labi pārdots šovs, ar masveida mārketingu + tradīcijām. Krievijā? Tur principā nekāda plānveida hokeja produkta pārdošana nenotiek, tikai tāda taustīšanās. Līdz ar to uz hokeju iet tikai tādi cilvēki, kam hokejs interesē, nevis, kas meklē iespējas labi pavadīt brīvo laiku. Halles, viss, kas notiek ap spēli, utt. un tjpr. tur līdz amīšu šoviem krieviem ir vēl kā rāpus līdz Antarktīdai. Tie ir nesalīdzināmi lielumi.

     [+] [-]

, 2010-11-27 11:00, pirms 13 gadiem
Tieši tāpēc NHl ir grūtāk skatīties-ieiet zonā un gandrīz vienmēr met pa vārtiem, Khl kombinačijas ir daudz vairāk, bet tas ir gaumes jautājums-citam patīk ja skrien un met pa vārtiem pie pirmās izdevības, citiem patīk vērot labas piespēles, kombinācijas, izspēlēt līdz tukšiem vārtiem-man labāk otrais variants. Pie tam Dinamo interesanti pavērot-kad iet un met pa vārtiem pie pirmās izdevības tad parasti maz iemetam, bet kad sākam kombinēt - nāk vārti.
Labi atceros spēlei pret SKA pirms gada-bija uzdevums - mest pa vārtiem pie pirmās iespējas-to spēlētāji pateica pēc spēles, rezultātā zaudējums 0-2, iet zonā met zaudē ripu un tā lielākā spēles daļa. Parasti KHL met pie pirmās iespējas tie kuri laukumā ir vājāki, kad mēs spēlējam ar dūžiem tad gribas teikt metiet vairāk, bet kad pretī nāk potenciāli vājāks-tad gan gribas lai apspēlē, jo mūsējie to prot. Pēdējais labais piemērs Ņiživija solo pret ACSK piespēle Surovijam un pirmie vārti pret ACSK.

     [+] [-]

, 2010-11-27 11:39, pirms 13 gadiem
Atvaino, taču KHL nav tādas komandas kā ACSK!!! Nez kapēc Tu netulko dinamo nosaukumus uz piem. "elektrības ģeneratoruiem"...

FUNS rakstīja: Tieši tāpēc NHl ir grūtāk skatīties-ieiet zonā un gandrīz vienmēr met pa vārtiem, Khl kombinačijas ir daudz vairāk, bet tas ir gaumes jautājums-citam patīk ja skrien un met pa vārtiem pie pirmās izdevības, citiem patīk vērot labas piespēles, kombinācijas, izspēlēt līdz tukšiem vārtiem-man labāk otrais variants. Pie tam Dinamo interesanti pavērot-kad iet un met pa vārtiem pie pirmās izdevības tad parasti maz iemetam, bet kad sākam kombinēt - nāk vārti.
Labi atceros spēlei pret SKA pirms gada-bija uzdevums - mest pa vārtiem pie pirmās iespējas-to spēlētāji pateica pēc spēles, rezultātā zaudējums 0-2, iet zonā met zaudē ripu un tā lielākā spēles daļa. Parasti KHL met pie pirmās iespējas tie kuri laukumā ir vājāki, kad mēs spēlējam ar dūžiem tad gribas teikt metiet vairāk, bet kad pretī nāk potenciāli vājāks-tad gan gribas lai apspēlē, jo mūsējie to prot. Pēdējais labais piemērs Ņiživija solo pret ACSK piespēle Surovijam un pirmie vārti pret ACSK.

  +4 [+] [-]

, 2010-11-27 11:57, pirms 13 gadiem
mataleao rakstīja: Atvaino, taču KHL nav tādas komandas kā ACSK!!! Nez kapēc Tu netulko dinamo nosaukumus uz piem. "elektrības ģeneratoruiem"...
Ieradumam ir milzīgs spēks-no padomju laikiem pielipis - ja vēlies lietošu CSKA. Arī SKA bieži gribas nosaukt par ASK-privička.

     [+] [-]

, 2010-11-27 12:44, pirms 13 gadiem
kas par stulbu teikumu: "aizvadījis vienu spēli kur ielaidis VIDēJI divas ripas". No vienas spēles vidējo nevajadzētu rēķināt! Tad kad raksta vajadzētu domāt pašam arī līdzi!

     [+] [-]

, 2010-11-27 13:44, pirms 13 gadiem
forge rakstīja: Jā,bet tie krievi,kas spēlē NHL izņemost Datsuku ir pārņēmuši Kanādieūs tradīcijas netikai iekš NHL laukumiem,bet arī PČ.
un vēl itkā izņemot Kovalevu.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-27 16:09, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Tāpēc jau kanādieši īsti nespēj būt līderi KHL klubos jo nav gana tehniski. Ja mēs runājam vārtsargu sakarā, tad arī Gerbers spēlējot Atlant diez ko nespīdēja un tas procents nebija tik labs kā NHL.
Par tām hokeja skolām - tas jau arī par tādu mītu daļēji pārvērties. Pasaki, ka labākie kanaādieši nav tehniski vai labākie krievi nevar paņemt bortā (nedaudz vienāršoti runājot).

     [+] [-]

, 2010-11-27 16:09, pirms 13 gadiem
KHL arī viss pārējais ir sliktāks.
Kāda tur krievu skola, sliktas komandas un bailīgi spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-27 16:11, pirms 13 gadiem
lossado rakstīja: kas par stulbu teikumu: "aizvadījis vienu spēli kur ielaidis VIDēJI divas ripas". No vienas spēles vidējo nevajadzētu rēķināt! Tad kad raksta vajadzētu domāt pašam arī līdzi!
Kā jau rakstīju iepriekš - vidējos vārtus spēlē rēķina nevis pēc spēļu skaita, bet nospēlētā laika.

Ja vārtsargs nospēlē 10 minūtes un ielaiž 3 vārtus, pēc kā tiek nomainīts, tad viņa vidējais rādītājs ir nevis 3 vārti spēlē, bet gan 18 vārti vidēji spēlē.