Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Betmens atstāj spēkā Vilsona 20 spēļu diskvalifikāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Betmens atstāj spēkā Vilsona 20 spēļu diskvalifikāciju
Toms Vilsons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens atstājis spēkā čempiones Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Tomam Vilsonam, kuram par pārbaudes spēlē izdarīto spēka paņēmienu tika piespriesta 20 spēļu diskvalifikācija.

3. oktobrī notikušajā pārbaudes spēlē pret Sentluisas "Blues" Toms Vilsons, kurš aizvadītajā sezonā kopā ar Vašingtonas "Capitals" izcīnīja Stenlija kausu, turklāt spēlēja pirmajā virknējumā kopā ar Aleksandru Ovečkinu, izdarīja neatļautu spēka paņēmienu pret Oskaru Sundkvistu, savainojot pretinieku. Spēlētāju drošības departaments pieņēma lēmumu piespriest Vilsonam 20 spēļu diskvalifikāciju. Tās laikā viņš nedrīkst saņemt algu, tādējādi zaudējot 1,26 miljonus dolāru.

Procedūra paredzēja, ka Vilsonam ir iespēja apstrīdēt lēmumu pie komisāra Gerija Betmena, kurš šodien paziņoja savu lēmumu, paturot spēkā 20 spēļu diskvalifikāciju. Viņš norādīja, ka ceļš, kādā nonākts līdz šādam skaitlim, ir bijis taisnīgs. Proti, maijā Vilsons izlaida trīs izslēgšanas spēles, jo ar spēka paņēmienu salauza Zaka Astona-Rīsa žokli. Ņemot vērā, ka izslēgšanas spēles ir nozīmīgākas nekā regulārā sezona, trīs tika reizināts ar divi, nonākot pie sešām spēlēm. Ņemot vērā Vilsona pagātni, sešas spēles tika reizināts ar trīs, nonākot pie 18 mačiem, bet vēl divi piespriesti par Sundkvista savainojumu.

"Uzskatu, ka 20 spēļu diskvalifikācija ir taisnīgs lēmums, un tas balstīts nepārprotamos pierādījumos. Vilsona spēle radījusi draudus pretinieku veselībai pārāk daudzās situācijās, neskatoties uz to, ka iepriekš ir bijuši mēģinājumi viņu pārliecināt spēlēt noteikumu ietvaros," lēmumā rakstīja Betmens. Tika norādīts, ka Vilsons saņēmis zvanu pat Stenlija kausa fināla laikā, tiekot brīdināts par spēka paņēmienu pret Džonatanu Maršeso.

Vilsonam vēl atlicis viens solis, kas varētu palīdzēt samazināt diskvalifikācijas apjomu – vēršanās pie neatkarīga arbitrāžas tiesneša. Tas pirms laika palīdzēja Nešvilas "Predators" uzbrucējam Ostinam Vatsonam 27 spēļu diskvalifikāciju samazināt līdz 18 mačiem, taču NHL pēc tam izplatīja paziņojumu, ka kategoriski nepiekrīt šādam lēmumam. Tieša, neatkarīgās arbitrāžas lēmumu apstrīdēt nevar ne viena, ne otra puse.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/bettman-affirms-...