Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Girgensons un Kivlenieks nespēlē savstarpējā mačā, Detroitai uzvara 14 vārtu duelī

Girgensons un Kivlenieks nespēlē savstarpējā mačā, Detroitai uzvara 14 vārtu duelī
Brendons Sāds pret Andreasu Atanasiu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas starpsezonā pie uzvarām tika Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers", Karolīnas "Hurricanes", Vašingtonas "Capitals", Detroitas "Red Wings", Kalgari "Flames" un Edmontonas "Oilers".

Latviešu hokejistiem Zemgum Girgensonam un Matīsam Edmundam Kivleniekam netiekot pieteiktiem spēlei, Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar 4:2 apspēlēja Bufalo "Sabres". Mājiniece "Sabres" divreiz nenosargāja vadību un trīs no četrām ripām ielaida mazākumā. Uzvarētājiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artemijs Panarins, bet Bufalo labā pa vārtiem guva Keisijs Nelsons un Sems Rainhārts.

Fīnikss Koplijs ar visiem 42 atvairītiem metieniem kaldināja Stenlija kausa īpašnieces Vašingtonas "Capitals" uzvaru pār Sentluisas "Blues" (4:0), bet rezultatīvākā spēle tika aizvadīta Čikāgā, kur "Blackhawks" trīsreiz atspēlējās un tomēr ar 6:8 atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu. Uzvarētājiem ar četriem (2+2) punktiem un pozitīvu lietderību +5 izcēlās Andreass Atanasiu, bet vārti un divas rezultatīvas piespēles Tomasam Vānekam. Mājiniekiem pa trim punktiem sakrāja Dankans Kīts (1+2) un Patriks Keins (0+3).

Par rezultativitāti nevarēja sūdzēties arī Kalgari, kur "Flames" atspēlējās no 1:4 un 4:5 un ar 7:5 pārspēja Sanhosē "Sharks". Uzvarētājiem divus vārtus guva Džonijs Gudro, bet viesiem vienīgais pie diviem punktiem tika Lukāšs Radils (1+1). Tikmēr Edmontonas "Oilers" ar 6:0 mājās sakāva Vankūveras "Canucks". Ar hat-trick izcēlās Tajs Retijs, kurš ar septiņiem vārtiem ir labākais snaiperis starpsezonā, bet trīs rezultatīvas piespēles Konoram Makdeividam.

SpēleRez
Sabres – Blue Jackets2:4
Lightning – Panthers2:3
Predators – Hurricanes1:4
Blues – Capitals0:4
Blackhawks – Red Wings6:8
Flames – Sharks7:5
Oilers – Canucks6:0

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/gamecenter/cbj-...


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.