Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Sabres" vadībai pievienojas vēl viens no čempiones "Penguins" sistēmas

"Sabres" vadībai pievienojas vēl viens no čempiones "Penguins" sistēmas
Rendijs Sekstons
Foto: ottawacitizen.com

Par Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" ģenerālmenedžera asistentu kļuvis Rendijs Sekstons, kurš pēdējos četrus gadus vadīja čempiones Pitsburgas "Penguins" amatieru skautošanas departamentu.

Aizvadītajā sezonā Bufalo "Sabres" pārstāvēja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš 75 spēlēs izcēlās ar septiņiem rezultatīviem metieniem un 16 punktiem. Viņš komandu pārstāv četrus gadus, tomēr "Sabres" joprojām nav spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Tāpēc kluba vadība atlaida gan galveno treneri Denu Bailsmu, gan ģenerālmenedžeri Timu Mareju, kuram bija uzticēts pārbūves process. Viņa amatā maijā stājās Džeisons Boterils, kurš iepriekšējos gadus bija pēdējo divu sezonu čempiones Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžera Džima Raterforda asistents.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Boterils nolīdzis savu asistentu – par to kļuvis Rendijs Sekstons. Turklāt arī viņš nāk no Pitsburgas "Penguins" organizācijas – kopš 2010. gada Sekstons bija amatieru skautošanas departamenta daļa, bet pēdējos četrus gados viņš departamentu vadīja. Amatieru skauti nodarbojas ar jauno spēlētāju izlūkošanu, pirms viņi tikuši draftēti.

57 gadus vecais Sekstons, kurš pirms tam trīs gadus bija Floridas "Panthers" ģenerālmenedžera asistents, bet vienu sezonu bija galvenais organizācijā, arī pildīs fārmkluba Ročestras "Americans" ģenerālmenedžera funkcijas. Vienība aizvadīto sezonu noslēdza ārpus izslēgšanas spēļu zonas, 76 mačos izcīnot 32 panākumus un savācot 67 punktus.

23 gadus vecais Girgensons ir ierobežoti brīvais aģents – viņam nav līguma, tomēr tiesības uz hokejistu joprojām pieder Bufalo "Sabres". Pagājušajā sezonā uzbrucējs pelnīja 1,15 miljonus dolāru. Komandā ir vēl četri ierobežoti brīvie aģenti – vārtsargs Robins Lēners, aizsargs Neitans Boljū, kā arī uzbrucēji Jūhans Lāšons un Markuss Folinjo.

Izmantotie resursi:
Sexton to join Sabres as assistant GM - Article...


, 2017-06-26 10:39, pirms 7 gadiem
Ulvis Brože - Virsraksta uzbūve izcila!
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
19

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.