Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL klubu vadītāji diskutēs par "ārkārtas vārtsargu" jautājumu

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

NHL klubu vadītāji diskutēs par "ārkārtas vārtsargu" jautājumu
Deivids Ērzs. Foto: Canadian PressPA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) naktī uz svētdienu Karolīnas "Hurricanes" vārtos stājās ledus tīrāmās mašīnas vadītājs Deivids Ērzs. Tas notika, jo abi "Hurricanes" pieteiktie vārtsargi spēles laikā guva savainojumus. Pēc šī incidenta NHL sabiedrībā atkal radās diskusijas par ,tā saucamo, "ārkārtas vārtsargu noteikumu".

NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs atklāja, ka jautājumi par "atkārtas vārtsargu noteikumiem" tiks pārrunāti NHL ģenerālmenedžeru sanāksmē, kas risināsies nākamnedēļ.

"Gadu gaitā mēs esam izskatījuši dažāda veida risinājumus šādai situācijai, "Deilijs izteicās. "Pagājušajā sezonā mēs ar klubu vadītājiem par šo diskutējām. Šāda situācija, kad vārtos jāstājas ārpus pieteikuma esošam vārtsargam, ir ļoti reta, bet, kad tā rodas, tad parādās jaunas diskusijas un pārdomas."

"Nav viegli šo situāciju labot, "Deilijs turpināja. "Mums, sadarbojoties ar NHL spēlētāju asociāciju, ir jāsaprot, kurš var stāties vārtos, kurš to nevar darīt. Mums ir jābūt pilnībā pārliecinātiem, ka cilvēks, kurš stājas kādas komandas vārtos šādā situācijā, nepadraud savu veselību. Tā noteikti ir problēma, kas mums ir jāturpina risināt."

2019./20. gada NHL sezonas noteikumos ir rakstīts, ka situācijā, kad abi komandas pieteikumā esošie vārtsargi nav spējīgi turpināt spēli, vārtos var stāties jebkurš pieejamais vārtsargs.

Iepriekšējā reize, kad bija novērojama līdzīga situācija, bija 2018. gada 29. martā, kad Čikāgas "Blackhawks" vārtos stājos 36 gadus vecais Skots Fosters. Viņš toreiz spēja atvairīt septiņus pretinieku metienus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-emerge...

  -2 [+] [-]

, 2020-02-26 11:48, pirms 4 gadiem
Vajag uz spēli atļaut pieteikt trīs vārtsargus,bet ar noteikumu , ka tas tam trešajam varočikam nav vairāk par 20 gadiem, citu variantu nav

  -2 [+] [-]

, 2020-02-26 11:55, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Vajag uz spēli atļaut pieteikt trīs vārtsargus,bet ar noteikumu , ka tas tam trešajam varočikam nav vairāk par 20 gadiem, citu variantu nav
Ja? un kur tas 20 gadigais speles? jeb muzigi tikai sedes ka 3sais? farmklubi parasti ir talu prom, logisks lunis Tu esi!!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-26 12:13, pirms 4 gadiem
Autor, "jebkurš" rakstās kopā un ir jāliek komats pirms "tā saucamo". Pārējās kļūdas pats atradīsi.

Ja par rakstu, tad interesantāk būtu, ja vārtos stātos kāds spēlētājs kā futbolā dažreiz notiek.

     [+] [-]

, 2020-02-26 12:27, pirms 4 gadiem
go_home labs risinājums. Bet nezinu ar kādu smagu traumu riskē šie ārkārtas situācijas vārtsargi, jo viņiem fiziska slodze un vārtu sargāšana nav sveša nodarbe.

     [+] [-]

, 2020-02-26 12:31, pirms 4 gadiem
Kā vispār šādas situācijas risinātu, piemēram, OHL vai kādā Eiropas top līgā? Amatieros laikam mazāk traumētais vārtsatgs nošļūkā spēli līdz galam vai spēlē ar 6 laukuma spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-26 14:24, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Vajag uz spēli atļaut pieteikt trīs vārtsargus,bet ar noteikumu , ka tas tam trešajam varočikam nav vairāk par 20 gadiem, citu variantu nav
drīzāk otrādi - ka tam trešajam varočikam nav mazāk par 40 gadiem.

     [+] [-]

, 2020-02-26 14:31, pirms 4 gadiem
Ko tur jaunu velosipedu domat. Futbola ari pa retam ir situacijas, ka abi vartusargi nav spejigi spelet. Un kas stajas vartos? Pilnigi pareizi, kads, kas ir komandas pieteikuma spelei. Un ari hokeja paris reizes, tas ir bijis. NHL limeni neatceros, bet KHL ir bijushi shadi gadijumi. Daudz gan vinu nav bijis 2 , ja atmina nevil. Bet loti daudzi speletaji jauniba ir trennejushi ari vartusarga poziciju...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-26 14:32, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Kā vispār šādas situācijas risinātu, piemēram, OHL vai kādā Eiropas top līgā? Amatieros laikam mazāk traumētais vārtsatgs nošļūkā spēli līdz galam vai spēlē ar 6 laukuma spēlētājiem.
Saģērbj kādu no laukuma spēlētājiem.
Piemērs tālu nav jāmeklē, nesen HK Rīga brauca izbraukumā ar vienu vārtsargu Brūveri, jo Voris un Liepiņš bija Dinamo (Salaka un Makarova traumu laikā) - un kā otrais bija saģērbts jaunais uzbrucējs Sažko. Ja Brūveris kādā brīdī nevarētu spēlēt, tad čalis tiktu vārtos.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-26 15:22, pirms 4 gadiem
KHL Slovan vartos stajas uzbrucejs, kad viniem komanja jau juka un bruka un vinu vienigais vartusargs vel diskvalifikaciju dabuja. Un vel Sibirj bija shads gadijums paris sezonas atpakal. Bija spelei pieteikts 1 vartusargs un aizsargs 2 vartusarga vieta. Un nacas vinam staties vartos. Gan jau vairak gadijumi ir bijushi KHL. tas es 2 atceros...