Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Girgensons: "Vairākkārt biju piespēlējis, tādēļ izvēlējos uzmest pa vārtiem"

Girgensons: "Vairākkārt biju piespēlējis, tādēļ izvēlējos uzmest pa vārtiem"
Zemgus Girgensons. Foto: Ekrānšāviņš/NHL.com/sabres/

Aizvadītajā naktī Latvijas hokejists Zemgus Girgensons kaldināja Bufalo "Sabres" uzvaru pār Floridas "Panters" ar 5:2, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. Pēc mača latviešu hokejists tikai aicināts uz TV pārraides pēcspēles studiju.

Spēles laikā "Sabres" komandai nācās veikt pārkārtojumus spēlētāju pozīcijās, uzbrucēja pozīciju ieņemot aizsargam. Zemgus Girgensons komentēja neierasto situāciju virknējumos: "Spēles sākumā bija nedaudz grūti. Jau ļoti agri zaudējām Rožu [centru Evanu Rodrigzu, kurš nospēlēja vien 40 sekundes] un palikām ar mazāk uzbrucējiem. Taču Montijs [aizsargs Brendons Montūrs] spēra soli uz priekšu, lai palīdzētu uzbrukuma līnijā. Treneris paveica labu darbu ar virknējumiem, saglabājot maiņas uz ledus īsas."

"Ģērbtuvē daudz esam runājuši par to, ka nepieciešams vairāk mest pa vārtiem. Ieslidojot zonā sapratu, ka iepriekšējos momentos esmu vairāk izdarījis piespēles, tādēļ izvēlējos šoreiz uzmest pa vārtiem, cerot uz labāko," savu spēles pirmo vārtu guvumu aprakstīja "Sabres" uzbrucējs.

Žurnālisti jautāja Girgensonam par velmi pēdējās minūtēs gūt trešos vārtus. "Nedomāju, ka esmu guvis "hat-trick" kopš bērnu līgas laikiem. Cerēju, ka varētu tikt pie vēl vieniem vārtiem, taču acīm redzot būs jāpagaida līdz citai reizei," jokoja divus vārtus guvušais uzbrucējs.

"Domāju, ka par spīti zaudējumam, aizvadījām spēcīgu spēli Bostonā. Pirms mača nolēmām, ka ar tādu pašu piegājienu jānāk uz šo spēli. Sākām spēli ļoti labi un dominējām pirmajā trešdaļā. Otrajā periodā nedaudz palaidāmies, bet trešajā atnācām atpakaļ spēcīgi. Nedomājām par to, ka iepriekšējās spēlēs Florida atspēlējās. Koncentrējāmies uz savu spēli, zinot ka jāspēlē vienkārši un jātur ripa dziļi pretinieku zonā," teica Girgensons, kurš pēc šīs spēles savu sezonas statistiku pacēlis līdz sešiem punktiem ar trīs vārtu guvumiem un trīs piespēlēm 23 aizvadītos mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres


Slēpts komentārs: rihardilio
, 2019-11-25 10:43, pirms 4 gadiem
Pareizi, vajag mest pašam arī.
, 2019-11-25 11:51, pirms 4 gadiem
Tās Fredija Merkūrija ūsas ir vienk psc
, 2019-11-25 11:53, pirms 4 gadiem
Tam būtu jābūt no situācijas.
, 2019-11-25 11:55, pirms 4 gadiem
Nē - labojums - tās ir Znaroka ūsas, un tieši tāpēc viņš sāka bliezt iekšā golus
Znarokam savējās pazudušas.. emigrējušas pie Girgensona. A bet ūsās ir spēks.
, 2019-11-25 11:57, pirms 4 gadiem
Tieši tā ir jāmet,jo metiens nekad nav kļūda.
, 2019-11-25 13:07, pirms 4 gadiem
Ja vienīgi neesi Merzlikins un metiens nav ripas izmešana no savas aizsardzības zonas. Tad gan tā ir kļūda.
, 2019-11-25 15:49, pirms 4 gadiem
Patiesi ja met pa vārtiem tad var gūt vārtus . Citādi nevar. Pretinieks pats jau nemetīs savos labprātīgi
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.