Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Blogs: Ko varēs nopirkt 2015. gada vasarā?

Blogs: Ko varēs nopirkt 2015. gada vasarā?
Jaromirs Jagrs
Foto: AFP/Scanpix

Lai arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona nav sasniegusi savu ekvatoru un līdz šim par 2015. gada vasaru vairāk tiek runāts drafta kontekstā, jau tagad būtu noderīgi apskatīties kuri hokejisti pēc šīs sezonas būs pieejami brīvo aģntu tirgū.

Ja mēs runājam par nākamās vasaras labākajiem spēlētājiem, kuri kļūs par neierobežotajiem brīvajiem aģentiem, tad pirmais, kurš ir jāpiemin ir 39 gadus vecais Martins Senluī. Tiesa, pastāv ļoti maza varbūtība, ka viņš tiešām būs “izlikts uz letes” un par šo uzbrucēju notiks liela cīņa.

Iemesli tam ir vairāki. Pirmkārt, tad, kad uzbrucējs tika aizmainīts no Tampabejas, tieši Ņujorkas “Rangers” bija komanda, kurā visvairāk vēlējās spēlēt pats Senluī. Otrkārt, viņš arī ļoti labi ir iejuties vienībā, jo kā pagājušās sezonas izslēgšanas mačos, tā arī šogad ir starp komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem (šosezon: 20 spēles, 8+9 punkti). Treškārt, tā kā Martins Senluī jau sen vairs nav “jaunais un perspektīvais”, bet jau ceturto gadu desmitu noslēdzošais hokejists, viņš nez var cerēt uz lielu ilgtermiņa līgumu. Tas ir ļoti izdevīgi “Rangers”, jo viņiem ir gana spiedīga situācija algu sarakstā.

Kā redzams, tad abas iesaistītās puses, visdrīzāk, negribēs neko mainīt savās līgumattiecībās, tāpēc Senluī nez vai būs spēlētājs, par kuru notiks cīņa. Visdrīzāk tiks noslēgts viena gada līgums par salīdzinoši nelielu summu, taču ar iespēju hokejistam palielināt savus ieņēmumus ar dažādu bonusu palīdzību.

Pie uzbrucējiem var pieminēt arī Entoniju Vermetu, kurš nākamvasar būs labākais pieejamais centra uzbrucējs, kas noteikti arī atspoguļosies viņa algas čekā. Pašlaik viņš ir Arizonas “Coyotes” otrais rezultatīvākais uzbrucējs (22 sp, 5+9). Protams, ka viņš nav nekāds uzbrukuma spīdeklis punktu ziņā, taču Vermets, iespējams, ir pats labākais divvirzienu spēlētājs, kurš var būt noderīgs komandai jebkurā pozīcijā, turklāt, viņam ir ļoti labas iemaņas iemetienos.

Jaromirs Jagrs arī ir starp spēlētājiem, kuri būs gana interesanti, lai vairākas komandas aizdomātos par viņa nolīgšanu. Jā, jā, jā... 42 gados neviens labāks nepaliek. Ilgtermiņā komandas arī zaudēs. Taču, pats hokejists vairākkārtīg ir izteicies, ka vēlas spēlēt tik ilgi cik vien ļaus veselība un jāsaka, ka ja jau šādā vecumā viņš ir “Devils” komandas rezultatīvākais spēlētājs (21 sp, 3+10), tad galīgi švaki ar viņu nav. 0.76 punkti spēlē un 4 sezonu laikā izlaistas vien 12 cīņas – tie ir gana uzskatāmi rādītāji par labu Jaromira nolīgšanai arī viņa vecumā. Kas varētu būt ņēmēji? Visdrīzāk, ka tās būs komandas, kurām būs ambīcijas par izslēgšanas mačiem, taču tāpat viņiem būs problēmas ar malējiem uzbrucējiem, kuras īstermiņā ar sistēmā esošajiem talantiem neatrisināt. Tāpat kā Senluī gadījumā, arī Jagram, visdrīzāk, galdā tiks likts īstermiņa līgums, ar labām iespējām tikt pie dažāda veida bonusiem.

Tāpat pie uzbrucējiem ir jāpiemin Džastins Viljamss no Losandželosas “Kings”, Ņujorkas “Rangers” vienību pārstāvošais norvēģis Matss Zukarello, arī Niks Foliņjo no Kolumbusas, Čikāgas “Blackhawks” spēlētājs Breds Ričardss un “Bruins” zviedrs Matss Soderbergs ar “Predators” šīs sezonas jaunatklājumu Maiku Ribero.

Tomēr, lai arī cik interesanti būtu uzbrucēji, nākamā vasara paies aizsargu zīmē. Šajā pozīcijā tiešām būs no kā izvēlēties.

Pols Martins un Andrejs Sekera ir aizsargi, kuri savās komandās (Pitsburgā un Karolīnā) spēlē lielas lomas, taču viņu klubu vadība īsti vēl nav sākusi sarunas par līgumu pagarināšanu. Martins (aizsargs, ar otro labāko lietderības koeficientu komandā “+4”), visdrīzāk, tā arī aizies “uz letes”, jo Pitsburgas komanda pašlaik nevēlas tērēt lielus līdzekļus, bet Sekera, iespējams, vēl var palikt “Hurricanes” rindās, tiesa komandas otrais rezultatīvākais aizsargs, ir gana interesants arī pārējām komandām. Kā par viņu saka NHL apskatnieki – par viņu hokeja līdzjutējiem ir maz informācijas, taču visi viņu grib savā komandā.

Tāpat garas pircēju rindas būs pie Maika Grīna letes. Viens no līgas labākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem, visdrīzāk, nepaliks Vašingtonā, jo komandai vienkārši nav tik daudz brīvo līdzekļu, lai varētu atalgot šo aizsargu. Jau pašlaik viņš ir komandas apmaksātākais aizsardzības spēlētājs, saņemot vairāk kā sešus miljonus ASV dolāru, tāpēc pārējiem gribētājiem būs jārēķinās, ka lēts šis aizsargs, kurš divas sezonas ir pratis gūt vairāk kā vienu punktu vidēji spēlē, nebūs.

Marks Stāls, Koudijs Fransons, Fransuā Boušemins, Džonijs Boičaks un viņa vārda brālis Džonijs Oduja, kā arī Kristians Ernhofs arī būs pieejami nākamā gada jūlijā. Kā saka, aizsargi visām gaumēm.

Interesanti, ka vārtsargu līnijā gan nākamvasar būs panīkums un komandām, kurām tieši šī būs pozīcija, kurā nepieciešams pastiprinājums, būs jācer uz savas sistēmas vārtsargiem vairāk nekā uz jau “gataviem” vārtu vīriem ar NHL pieredzi. Tiesa, redzot pēdējo sezonu tendences, iespējams, ka nemaz tik bezcerīgi tas arī neizskatās.

Sanhosē “Sharks” pirmais numurs Anti Niemi ir labākais un vienīgais pirmais numurs, kurš varētu būt pieejams. Iespējams, nē. Viss ir atkarīgs no tā kā Kalifornijas komandai veiksies šajā sezonā. Ja viņi iekļūs izslēgšanas spēlēs, tad Niemi, protams, paliks vienībā līdz sezonas beigām, ja viņiem ies ne pārāk labi, tad pastāv ļoti liela varbūtība, ka Somijas izlases vārtsargs var tikt aizmainīts prom jau šosezon un jaunā komanda, iespējams, viņam neļaus iziet brīvajā tirgū. Sanhosē variants gan gandrīz vai pavisam droši Niemi tālākajā karjerā nepastāv, jo jau šogad vienības vadība paziņoja, ka vēlas atjaunināt sastāvu. Vārtsargu līnijā viņiem ir ar ko realizēt šīs pārmaiņas, jo Alekss Staloks un Trojs Grosniks ir gatavi spert soli augšup.

Ko var piedātāv Niemi saviem potenciālajiem pircējiem? 6 sezonas NHL, kuru laikā ir aizvadīti 293 mači, izcīnītas 166 uzvaras, vidēji mačā ielaisti 2.36 vārti un atvairīti 91.6% metienu. Protams, arī izcīnīts Stenlija kauss, kas noteikti ir liels pluss sarunās ar potenciālajiem darba devējiem.

Otros vārtsargus gan komandas var piemeklēt, jo šajā pozīcijā ir ļoti liels piedāvājums. Viktors Fasts, Jonass Gustavsons, Džošs Hārdings, Kari Ramo, Rejs Emerijs un vēl virkne vārtsargu nākamvasar meklēs iespējas turpināt savu karjeru NHL.
Interesanti, ka arī abiem Bufalo “Sabres” vārtsargiem, Mihalam Noivirtam un Jonasam Enrotam pēc šīs sezonas beidzas esošie līgumi.

Vērtējot brīvo aģentu tirgu kopumā, nevarētu teikt, ka 2015. gada vasara būs ļoti karsta spēlētāju tirgū, jo jau labu laiku visas NHL vienības piekopj taktiku, kas nemaz neļauj to līderiem nonākt līdz brīvajam tirgum. Faktiski tas notiek tikai ārkārtas gadījumos, kad vienībai nav iespēju, vai arī tā nevēlas maksāt spēlētāja prasīto summu. Tajā pašā laikā nevar teikt, ka nākamvasar komandām nebūs par ko pacīnīties un ko nopirkt, jo ir daudz interesantu spēlētāju, kas konkrētās lomās var būt ļoti noderīgi. Komandām atliek vien nekļūdīties pirkumos.

Kurš no vārtsargiem ir jāpatur Bufalo "Sabres"?

  • 95

  • 36

  • 85



, 2014-11-25 19:58, pirms 9 gadiem
Manupraat, Enrots jau kaadu laiku vairs nav baigais vilceejs :/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-25 20:24, pirms 9 gadiem
Antuāns Vermets, nevis Antonijs...
, 2014-11-25 20:26, pirms 9 gadiem
Enrūts ir labs otrais numurs. Noivirts var spēlēt kā vidēja līmeņa 1. numurs, taču viņš ir ļoti traumatisks.

Teorētiski var paturēt abus, vai paturēt vienu no viņiem, bet tad attiecīgi jāstrādā pie maiņu darījuma, kura ietvaros Sabres nonāktu attiecīgs aizstājējs.

Kopumā Sabres šobrīd pēc elites vārtsarga īsti nav akūta nepieciešamība.
, 2014-11-25 20:27, pirms 9 gadiem
Girgensonam šķiet arī 3 gadu līgums vasarā beidzās. Gribētos par šo lietu autora viedokli uzzināt.
, 2014-11-25 20:35, pirms 9 gadiem
Edzax23 rakstīja: Girgensonam šķiet arī 3 gadu līgums vasarā beidzās. Gribētos par šo lietu autora viedokli uzzināt.
Nē, nebeidzas viss.
Entry-level līgumiem ir nosacījums, ka līguma garums automātiski pagarinās par sezonu, ja spēlētājs līdz 20 gadu vecumam pilnas sezonas laikā nav aizvadījis vairāk par 9 spēlēm NHL.
Tā kā pirmajā sezonā viņš nespēlēja, tad līgums pagarinājās par vienu sezonu uz priekšu!
Notika tā saucamais entery level slide..
Zemgus Girgensons NHL Salary Contract History
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-25 22:28, pirms 9 gadiem
Vermets ir franko-kanādietis, un kā jau iepriekš minēts viņš nav nekāds Entonijs.
Par Grīnu runājot, ja Capitals šovasar būs gudrāki un beidzot izpirks Laiču, tad cap-space atradīsies. Cits jautājums, kāda būs Grīna un Capitals savstarpējā interese vienam par otru. Šīs sezonas gaitā tam vajadzētu palikt skaidrākam.
, 2014-11-25 22:31, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: "...ar “Predators” šīs sezonas jaunatklājumu Maiku Ribero."

Varētu,lūdzu,sīkāk par šo? Kādā ziņā viņš ir jaunatklājums,jo ne pirmo sezonu spēlē NHL un arī viņa rezultativitāte nav brīnums-visu karjeru ir bijis pat ļoti rezultatīvs.
Šovasar Coyotes izpirka viņa līgumu, jo viņa spēle neatbilda algai (22 miljoni 4 sezonās, izpirka pēc pirmā gada), neviena komanda viņu, zināmu iemeslu dēļ (attieksmes problēmas, tāpēc arī iepriekšējo 4 gadu laikā nomainīja 4 komandas), negribēja parakstīt.

Nešvila piedāvāja viņam 1 gada līgumu par nedaudz vairāk kā 1 miljonu (ja neskaita debitanta līgumu, tad šis ir pats mazākais, iepriekšējos gados viņš pelnīja 4-5 miljonus, izpirktais līgums paredzēja pat 6 miljonu algu) ar noteikumu, ka tā ir viņa pēdējā iespēja. Beigās atkal izrādījās, ka Ribero var spēlēt, turklāt atkal tajā līmenī kādā spēlēja tad, kad nopelnīja lielo līgumu ar Fīniksas/Arizonas komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-26 13:29, pirms 9 gadiem
Kads no tiem vartusargiem varetu nonakt Bufalo,ka ari kadu labu aizsargu varetu panemt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.