Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" nedēļu pirms sezonas sākuma beidzot noslēdz līgumu ar Tkačaku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flames" nedēļu pirms sezonas sākuma beidzot noslēdz līgumu ar Tkačaku
Metjū Tkačaks. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kalgari "Flames" pagarinājis līgumu ar uzbrucēju Metjū Tkačaku, kurš iepriekš bija ierobežoti brīvais aģents. Noslēgta vienošanās uz trim sezonām par 21 miljonu dolāru.

Jaunā sezona startēs pēc vienas nedēļas, un 21 gadu vecais Tkačaks bija viens no skaļākajiem jaunajiem spēlētājiem bez līguma. Joprojām vienošanos nav noslēguši trīs ierobežoti brīvie aģenti – Patriks Laine un Kails Konors, kuri pārstāv Vinipegas "Jets", un Miko Rantanens no Kolorado "Avalanche". Viņi līgumu drīkst parakstīt līdz decembrim, citādi nāksies izlaist visu sezonu.

Pagājušajā sezonā Tkačaks laukumā devās 80 spēlēs, izceļoties ar 34 vārtiem un 43 piespēlēm. Kopumā "Flames" rindās viņš aizvadījis 224 spēles, kurās iemetis 71 vārtus un pievienojis 103 piespēles. Pagājušās sezonas ievadā viņš kļuva par "Flames" vēsturē jaunāko spēlētāju, kurš komandas rindās sakrājis 100 punktus.

Noslēgtā vienošanās paredz, ka līguma pēdējā gadā Tkačaks saņems deviņus miljonus. Tas nozīmē, ka "Flames" būs jāizsaka vismaz tikpat liels kvalifikācijas piedāvājums, lai nezaudētu tiesības uz uzbrucēju. Visticamāk, "Flames" jau pēc diviem gadiem centīsies parakstīt ilgtermiņa līgumu ar Tkačaku.

Pirms divām dienām par līgumu vienojās Tampabejas "Lightning" centra uzbrucējs Breidens Points, kurš nākamo trīs sezonu laikā saņems 20,25 miljonus, kaut sakrāja 92 punktus jeb par 15 vairāk nekā Tkačaks. Tiek uzskatīts, ka tieši Pointa līgums palīdzējis Tkačakam pieņemt "Flames" piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/flames/news/fla...