Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pārbaudes spēļu cikla sākumā NHL klubu nometnēs septiņi Latvijas hokejisti

Rolands Eliņš

Pārbaudes spēļu cikla sākumā NHL klubu nometnēs septiņi Latvijas hokejisti
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Kamēr pilnā sparā rit Pasaules kausa izcīņa ar daudziem NHL hokejistiem ierindā, Nacionālās hokeja līgas klubi pamazām noskaņojas pirmssezonas spēļu cikla atklāšanai. Pirmā pārbaudes spēle jau šovakar, bet Zemgus Girgensona pārstāvētā „Sabres” pirmo maču aizvadīs naktī uz otrdienu.

20:00 pēc Latvijas laika šovakar tiks uzsākts NHL oficiālo pārbaudes spēļu cikls. Pirmajā spēlē Sentluisā tiksies „Blue Jackets” un „Blues” vienības, bet vēlāk naktī 2:00 Kolumbusā sacentīsies „Blue Jackets” un „Blues” komandas. Šāda veida dubultmači NHL nav nekas unikāls, jo komandu treniņnometnēs vismaz sākumā nereti ir pieejami arī 50-60 hokejisti, līdz ar to nav problēmu izveidot vienā naktī pārbaudīt uzreiz divus sastāvus.

Atšķirībā no pagājušā gada, šobrīd Latvijai ir vairs tikai viens hokejists ar vienvirziena līgumu ar NHL klubu. Pagājušās sezonas sākumā tāds bija arī Ronaldam Ķēniņam ar „Canucks”, taču traumu dēļ neveiksmīgā treniņnometne lika viņam sezonu uzsākt AHL, kur arī tika pavadīta lielākā daļa pārējā gada.

Savukārt Zemgus Girgensons, lai arī pēc ne pārāk rezultatīvas sezonas parakstīja tikai vienas sezonas kvalifikācijas līgumu ar „Sabres”, joprojām var būt visai drošs par savu vietu komandā. „Sabres” treneris Dens Bailsma norādījis, ka treniņnometnē katram būs iespēja sevi pierādīt un izcīnīt vietu sastāvā, taču brīvas vietas ir tikai divas – vienam aizsargam un vienam uzbrucējam.

Girgensons tiek nosaukts pie tiem 12 uzbrucējiem, kuriem vietu komandā var atņemt tikai trauma. Līdzīgs statuss „Sabres” sastāvā ir arī Džekam Aikelam, Raienam O`Railijam, Kailam Okposo, Semam Reinhārtam, Evanderam Keinam, Taileram Enisam, Braienam Džiontam, Jūhanam Lāšonam, Markusam Foliņjo, Nikolasam Delorjē un Metam Mulsonam.

„Sabres” pirmajos treniņos Girgensons tika iespēlēts vienā maiņā ar Foliņjo un Džiontu, taču jāņem vērā, ka treniņnometnē vēl nav vairāku PK dalībnieku (Aikela, O`Railija, aizsargu Ristolainena un Kuļikova). Aikels pēc Ziemeļamerikas U23 izstāšanās gan atgriezies „Sabres” rīcībā, taču pirmajās divās pārbaudes spēlēs nepiedalīsies. Bufalo mediji sezonas sākumā paredz Girgensonam vietu 3.-4. uzbrucēju maiņā, taču arī atgādina, ka pagājušajā sezonā viņš labāko sniegumu gan rezultativitātes, gan spēles ziņā rādīja vadošajos virknējumos ar Aikelu un O`Railiju.

„Sabres” pārbaudes spēļu ciklu uzsāks naktī uz pirmdienu, sacenšoties ar „Wild”, bet dienu vēlāk paredzēta tikšanās ar „Senators”. Kopumā ieplānotas septiņas pārbaudes spēles, un jāņem arī vērā, ka plašā treniņnometnes sastāva dēļ Girgensons visās spēlēs diez vai piedalīsies.

Vasarā vienas sezonas līgumu noslēdza arī Kristers Gudļevskis, paliekot „Lightning” sistēmā. Pagājušajā gadā viņš treniņnometni sagaidīja iespēju gaidās, jo veselības problēmas bija nomināli otrajam vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, taču realitātē šī situācija Gudļevskim deva tikai vienu spēli NHL.

Šogad Gudļevskis uz „Lightning” treniņnometni ieradies kā stabils trešais vārtsargs aiz NHL zvaigznes Bena Bišopa un krievu talanta Andreja Vasiļevska, tikai lieta tāda, ka Bišops un Vasiļevskis dalības Pasaules kausā dēļ treniņnometnes sākumu izlaidīs. Abu komandas – ASV un Krievija – jau izstājušās, bet viņi „Lightning” treniņiem pievienosies nākamās nedēļas gaitā. Pirmā Tampas pārbaudes spēle būs naktī uz trešdienu, līdz ar to reāla ir iespēja, ka tajā vārtos būs tieši Gudļevskis. Treniņnometnē gan ir vēl trīs citi uzaicinātie vārtsargi – Marks Grāmetbauers no QMJHL, Nikola Riopels un Džoels Mārtins no ECHL.

Latvijas hokejisti ir arī vairāku citu NHL klubu treniņnometnēs, tiesa, šobrīd uz vietu sastāvā NHL sezonas sākumā reāli nepretendē. Taču tas nenozīmē, ka Teodors Bļugers („Penguins”), Ņikita Jevpalovs („Sharks”), Rihards Bukarts („Panthers”) vai Mārtiņš Dzierkals („Maple Leafs”) nevarētu piedalīties kādā no pārbaudes spēlēm, lai gan jāņem vērā, ka konkurence uz vietu sastāvā ir liela arī pārbaudes spēlēs. Tāpat "Canucks" treniņnometnes dalībnieku sastāvā iekļauts Rodrigo Ābols, kurš sākotnējā 40 "Canucks" hokejistu sarakstā nebija atrodams, taču pirms pāris dienām "Canucks" apstiprināja vairāku jauno talantu uzaicināšanu pēc aizvadītā "Young Stars 2016" turnīra, un uzaicināto vidū bija arī Ābols.

Toronto pirmā pārbaudes spēle paredzēta naktī uz otrdienu, kamēr Pitsburga, Vankūvera, Sanhosē un Florida sāks dienu vēlāk. Iespējams gan, ka jau līdz tam no klubu treniņnometnēm būs pirmie atskaitītie. Savukārt NHL jaunās sezonas atklāšana paredzēta naktī uz 13. oktobri.

”Sabres” pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieks
27.092:00Wild
28.092:00Senators
30.092:00Maple Leafs
01.102:00Maple Leafs
05.102:00Hurricanes
06.102:00Hurricanes
08.102:30Senators

”Lightning” pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieks
28.092:30Hurricanes
30.092:30Panthers
01.102:30Hurricanes
02.103:00Predators
07.102:30Panthers
09.102:00Predators

Pārējo Latvijas hokejistu pārstāvēto klubu pirmās pārbaudes spēles

DatumsLaiksKomandas
27.091:00Maple Leafs (Dzierkals) - Senators
27.0922:30Panthers (Bukarts) - Predators
28.092:30Red Wings – Penguins (Bļugers)
28.095:30Sharks (Jevpalovs) – Canucks (Ābols)
29.093:30Blackhawks – Penguins (Bļugers)
29.095:00Canucks (Ābols) – Oilers
30.092:30Lightning (Gudļevskis) – Panthers (Bukarts)

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
Sabres open camp with true competition for...
Lightning pushes pace early in training camp |...
Canucks Bring Prospects to Main Camp, Invite...

  +4 [+] [-]

, 2016-09-25 13:51, pirms 8 gadiem
lai kvantitāte pārbaudes spēlēs attaisno mūsu cerības NHL sezonā redzēt spēlējam vairāk par vienu vienīgu Zemgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Emka953

  +7 [+] [-]

, 2016-09-25 14:57, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: To bomžāru Bukartu jau var svītrot ārā netiks viņš Ne tuvu Panthers sastāvam vai pat organizācijai šim veicas ka viņu pat uzaicināja
Veicās ir tad, kad tu aizvērtām acīm mīžot, podā trāpi.
Šis ir gadiem trenējies, lai vispār varētu tur gaisu apostīt un uzspēlēt.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 15:07, pirms 8 gadiem
neredzu Kirova nopelnu šajā.

  +7 [+] [-]

, 2016-09-25 15:08, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Diezgan nožēlojama pārstāvniecība :/
Viena no lielākajām Latvijas hokeja vēsturē. Mazāk vajag kapronu pīpēt.

     [+] [-]

, 2016-09-25 15:28, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Viena no lielākajām Latvijas hokeja vēsturē. Mazāk vajag kapronu pīpēt.
nu tajās nometnēs droši vien, bet pašā NHL no sezonas sākuma 99% spēlēs tikai Girgis...
Tas gan nenozīmē, ka nevar vēlēt veiksmi Gudļevskim, Jevpalovam, Bļugeram un Bukartam AHL, bet Dzierkalam un Ābolam visticamāk Kanādas juņiorkā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 15:38, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Un cik reāli no viņiem pretendē uz vietu NHL? 1.5
Tas pat pašlaik nav svarīgi, galvenais lai Jevpalovs turpina augt AHL kā spēlētājs un Bukartam ar Bļugeru ir pilnvērtīgas pirmās sezonas. Tad jau pēc tam iespējas būs, ja spēlēsi 1. maiņā AHL- un tad, kā izmantosi tās! Lai nesanāk tik tā, ka tāpat kā Edgars Kulda - jādiedz mājās uz Dinamo tur meklēt laimi. Tad kad pasauca uz ZA, tad Dinamo naf** nebija vajadzīgs, MHL vai kas tur. Tad, kad ZA ir tupiks, tad redz atkal ''ģinama'' noder. Nez vai Lipsbergu tas pats liktenis nesagaida. Nu vai LČ, ja pārāk liela konkurence uz to RD.

     [+] [-]

, 2016-09-25 15:39, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Pērn bija 11 mūsējo NHL treniņnometnē, šosezon 7 - tas tā informācijai
Tas tāpēc, ka visi Indraši un Co brauca?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-25 16:53, pirms 8 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Tas pat pašlaik nav svarīgi, galvenais lai Jevpalovs turpina augt AHL kā spēlētājs un Bukartam ar Bļugeru ir pilnvērtīgas pirmās sezonas. Tad jau pēc tam iespējas būs, ja spēlēsi 1. maiņā AHL- un tad, kā izmantosi tās! Lai nesanāk tik tā, ka tāpat kā Edgars Kulda - jādiedz mājās uz Dinamo tur meklēt laimi. Tad kad pasauca uz ZA, tad Dinamo naf** nebija vajadzīgs, MHL vai kas tur. Tad, kad ZA ir tupiks, tad redz atkal ''ģinama'' noder. Nez vai Lipsbergu tas pats liktenis nesagaida. Nu vai LČ, ja pārāk liela konkurence uz to RD.
Prasīt no 19-22 gadus veciem jaunajiem talantiem reālu konkurēšanu uz vietu NHL šobrīd ir, maigi sakot, dīvaini. Neviens no viņiem nav elites līmeņa pirmās kārtas piks, lai par to sapņotu. Pat 4. piks Mārners vēl nav NHL debitējis (Dzierkala vecumā).

Tā kā tev ir pilnīga taisnība - galvenais ir pāriet un nostiprināties pro hokejā AHL līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 19:49, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Viena no lielākajām Latvijas hokeja vēsturē. Mazāk vajag kapronu pīpēt.
Nevajag blēņas rakstīt!
Ziedu laikos vairākas sezonas bija tuvu pie 7 Latvijas spēlētājiem NHL. Irbe, Ozoliņš, Skrastiņš, Žoltoks, Skudra turpat uz robežas vēl Ignatjevs, Vasiļjevs, Panteļejevs, Astašenko.