Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Monreālas vārtsargs Praiss saņem Hārta, Vezinas un vēl divas trofejas

Monreālas vārtsargs Praiss saņem Hārta, Vezinas un vēl divas trofejas
Kerijs Preiss ar nopelnītajām trofejām
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas apbalvošanas ceremonijā paziņoti aizvadītās sezonas individuālo balvu ieguvēji. Par vakara galveno zvaigzni kļuva Monreālas "Canadiens" vārtsargs Kerijs Praiss, kurš tika pie Hārta, Vezinas, Teda Lindsija un Viljama Dženingsa balvām.

27 gadus vecais kanādietis Kerijs Praiss kļuvis par pirmo vārtsargu līgas vēsturē, kurš ticis pie šīm četrām trofejām. Hārta balva tiek līgas vērtīgākajam spēlētājam, Vezinas balvu saņem labākais vārtsargs, Teda Lindsija vārdā dēvēto trofeju iegūst līgas izcilākais hokejists pašu spēlētāju vērtējumā, bet Viljama Dženingsa balvu iegūst vārtsargi, kurš regulārajā sezonā ielaidis vismazāk vārtu, aizvadot vismaz 25 spēles. Šo balvu Praiss dalīja kopā ar Koriju Krofordu no Čikāgas "Blackhawks".

Monreālas "Canadiens" vārtu vīrs neslēpa, ka jūtas neērti, sakot uzrunu pēc balvas iegūšanas, un ceremonijas noslēgumā vēl īsti nebija aptvēris notikušo. "Esmu patiesi pateicīgs par to, ka varu būt šeit. Pat īsti nezinu, ko teikt. Tā man ir bijusi lieliska pieredze, visa sezona bijusi vienkārši burvīga. Tiesa, ir vēl viena lieta [Stenlija kauss], ko vēlētos iegūt," sacīja Praiss.

Praiss regulārajā sezonā aizvadīja 66 spēles un bija labākais līgā gan uzvaru skaita (44), gan atvairīto metienu procenta (93,3), gan vidēji ielaisto ripu (1,96) ziņā. Stenlija kausa izcīņā Monreālas "Canadiens" izstājās Austrumu konferences pusfinālā, sešās cīņās zaudējot Tampabejas "Lightning", bet Praiss 12 mačos atvairīja 92,0% metienu un ielaida vidēji 2,23 ripas.

Hārta balvas likteni noteica žurnālisti, un Praisa uzvara bija ļoti pārliecinoša. "Canadiens" mūris no 157 hokeja žurnālistiem saņēma 139 pirmās vietas, 14 otrās vietas un tikai divas trešās vietas, kopumā iegūstot 1498 punktus. Viņš aiz sevis atstāja Vašingtonas "Capitals" uzbrucēju Aleksandru Ovečkinu (888) un Ņujorkas "Islanders" uzbrucēju Džonu Tavaresu (739).

Praiss kļuva par pirmo vārtsargu kopš 2002. gada, kurš ieguvis Hārta balvu. Toreiz pie šīs trofejas tika Žozē Teodors, kurš arī tobrīd pārstāvēja Monreālas "Canadiens". Tāpat Praiss ir pirmais vārtsargs kopš 1998. gada, kurš ticis pie Teda Linsija balvas. Kā pēdējais to bija ieguvis Dominiks Hašeks. Praiss kļuva par tikai otro spēlētāju "Canadiens" vēsturē, kurš sezonas laikā saņēmis četras individuālās balvas. 1977. gadā to paveica leģendārais Gijs Laflērs.

NHL individuālās balvas 2014./15.gada sezonā

BalvaIeguvējsValstsKomanda
Hārta balvaKerijs PraissKanādaCanadiens
Vezinas balvaKerijs PraissKanādaCanadiens
Džeimsa Norisa balvaĒriks KārlsonsZviedrijaSenators
Kaldera balvaĀrons EkbladsKanādaPanthers
Lēdijas Bingas balvaJirži HudlersČehijaFlames
Frenka Dž.Selkes balvaPatriss BeržeronsKanādaBruins
Džeka Adamsa balvaBobs HārtlijsKanādaFlames
Bila Māstertona balvaDevans DubniksKanādaWild
Teda Lindsija balvaKerijs PraissKanādaCanadiens
Marka Mesjē balvaDžonatans TeivzsKanādaBlackhawks
NHL Fonda balvaBrents BērnssKanādaSharks
Labākais ģenerālmenedžerisStīvs AizermensKanādaLightning
Kinga Klensija balvaHenriks SeterberjsZviedrijaRed Wings
Morisa "Raķetes" Rišāra balvaAleksandrs OvečkinsKrievijaCapitals
Viljama Dženingsa balvaKerijs PraissKanādaCanadiens
Korijs KrofordsKanādaBlackhawks
Ārta Rosa balvaDžeimijs BennsKanādaStars
Kona Smaita balvaDankans KītsKanādaBlackhawks

Simboliskās izlases

Pirmā simboliskā izlase

PSpēlētājsValstsKomanda
VKerijs PraissKanādaCanadiens
AĒriks KārlsonsZviedrijaSenators
APīkejs SubansKanādaCanadiens
CDžons TavaressKanādaIslanders
LMJakubs VorāčeksČehijaFlyers
KMAleksandrs OvečkinsKrievijaCapitals

Otrā simboliskā izlase

PSpēlētājsValstsKomanda
VDevans DubniksKanādaWild
ADrū DautijsKanādaKings
AŠī VebersKanādaPredators
CSidnijs KrosbijsKanādaPenguins
LMVladimirs TarasenkoKrievijaBlues
KMDžeimijs BennsKanādaStars

Jauniņo simboliskā izlase

PSpēlētājsValstsKomanda
VDžeiks AlensKanādaBlues
AĀrons EkbladsKanādaPanthers
AJons KlingberjsZviedrijaStars
UFilips FošberjsZviedrijaPredators
UDžonijs GodroASVFlames
UMarks StounsKanādaSenators

Izmantotie resursi:
National Hockey League announces 2014-15...
National Hockey League announces 2014-15...
Carey Price of Montreal Canadiens wins four...


, 2015-06-25 10:07, pirms 9 gadiem
Manāma Kanādas dominance arī te

Prieks par Praisu. Četras trofejas tas ir vienkārši kosmoss vārtsargam.

Liels prieks arī par Ekblādu. Daudzi viņu minēja pārsvarā kā attālu kandidātu, bet man jau bija pārliecība, ka viņš ir labākais debitants.

Nedaudz pārsteidz tas, ka jau otro reizi par labāko aizsargu atdzīst spēlētāju, kura prasmes aizsardzībā ir stipri vien diskutablas.
, 2015-06-25 10:43, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Nedaudz pārsteidz tas, ka jau otro reizi par labāko aizsargu atdzīst spēlētāju, kura prasmes aizsardzībā ir stipri vien diskutablas.
Lai vai cik paradoksāli tas ne izklausītos, bet labākā aizsarga balvu parasti pasniedz nevis tiem aizsargiem, kas ir labākie savu tiešo pienākumu pildīšanā, bet tiem, kas labāk darbojas uzbrukumā.
, 2015-06-25 10:47, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Lai vai cik paradoksāli tas ne izklausītos, bet labākā aizsarga balvu parasti pasniedz nevis tiem aizsargiem, kas ir labākie savu tiešo pienākumu pildīšanā, bet tiem, kas labāk darbojas uzbrukumā.
Tā jau ir, bet te Maikam Grīnam var rasties zināmas pretenzijas
, 2015-06-25 10:53, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Tā jau ir, bet te Maikam Grīnam var rasties zināmas pretenzijas
Tad, lai iesūta rakstiskā formā, izskatīsim.
, 2015-06-25 11:29, pirms 9 gadiem
un Praiss pats uzsverot, ka tieši viņa dēļ Monreāla nav tikusi tālāk, jo viņš neesot spēlējis pietiekami labi..
, 2015-06-25 11:35, pirms 9 gadiem
Simboliskajā izlasē neviena no top 4 playoff komandām. :/
, 2015-06-25 12:56, pirms 9 gadiem
Šis diezgan smieklīgi.
https://www.youtube.com/watch?v=HBq...
, 2015-06-25 14:16, pirms 9 gadiem
Stenlija kauss ir pārvērtēts. Galvenā balva ir uzvara līdzjutēju balsojumā par visu zvaigžņu komandu, otrajā vietā ir Hārta balva, trešajā vietā Gagarina kauss, ceturtajā vietā Špenglera kauss un piektajā - varbūt! - Stenlija kauss. Stenlija kausu dod tiem, kas nav uzvarējuši līdzjutēju balsojumā, nav tikuši pie Hāŗta balvas, Gagarina kausa vai Špenglera kausa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-25 18:31, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Stenlija kauss ir pārvērtēts. Galvenā balva ir uzvara līdzjutēju balsojumā par visu zvaigžņu komandu, otrajā vietā ir Hārta balva, trešajā vietā Gagarina kauss, ceturtajā vietā Špenglera kauss un piektajā - varbūt! - Stenlija kauss. Stenlija kausu dod tiem, kas nav uzvarējuši līdzjutēju balsojumā, nav tikuši pie Hāŗta balvas, Gagarina kausa vai Špenglera kausa.
Debīlākais komentārs ko esmu lasījis pēdējo mēnešu laikā.Izlasot Tavu komentāru man bija tāds WTF?! :dddd Kā var kautko tādu uzrakstīt?! ;ddd
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-25 19:17, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Stenlija kauss ir pārvērtēts. Galvenā balva ir uzvara līdzjutēju balsojumā par visu zvaigžņu komandu, otrajā vietā ir Hārta balva, trešajā vietā Gagarina kauss, ceturtajā vietā Špenglera kauss un piektajā - varbūt! - Stenlija kauss. Stenlija kausu dod tiem, kas nav uzvarējuši līdzjutēju balsojumā, nav tikuši pie Hāŗta balvas, Gagarina kausa vai Špenglera kausa.
Domāju, ka šoreiz tavu sarkasmu nesapratîs.
, 2015-06-26 08:54, pirms 9 gadiem
kino rakstīja: Manāma Kanādas dominance arī te

Prieks par Praisu. Četras trofejas tas ir vienkārši kosmoss vārtsargam.

Liels prieks arī par Ekblādu. Daudzi viņu minēja pārsvarā kā attālu kandidātu, bet man jau bija pārliecība, ka viņš ir labākais debitants.

Nedaudz pārsteidz tas, ka jau otro reizi par labāko aizsargu atdzīst spēlētāju, kura prasmes aizsardzībā ir stipri vien diskutablas.
Kosmoss ir nevis 4 balvas vārtsargam, bet gan tas kā spēlē 18 gadu vecs zēns. Ja viņš tā turpinās progresēt, pēc dažiem gadiem Prongeru, Kitu, Wēberu un Dautiju visi jau būs aizmirsuši.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.