Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Simondss un Granlunds pastiprina ''Predators'', Stounu aizmaina uz Vegasu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Simondss un Granlunds pastiprina ''Predators'', Stounu aizmaina uz Vegasu
Marks Stouns jau vienojies ar ''Golden Knights'' par ilgtermiņa līgumu. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar noslēdzas NHL spēlētāju maiņu darījumu termiņš. Tā izskaņā jaudīgu sastāva papildinājumu ieguvusi Nešvilas ''Predators'' komanda, bet Otavas ''Senators'' turpinājusi aizmainīt savus līderus, šķiroties arī no uzbrucēja Marka Stouna.

Nešvilas ''Predators'' komanda pastiprinājusi uzbrukuma līniju, piesaistot sastāvam divus sevi NHL jau augstā līmenī apliecinājušus uzbrucējus. No Filadelfijas ''Flyers'' iegūts Veins Simondss, kurš šosezon 62 spēlēs sakrājis 27 (16+11) punktus, bet vēl pirms divām sezonām piedalījās NHL Visu Zvaigžņu spēlē. ''Predators'' Simondsa NHL karjerā būs trešais pārstāvētais klubs - savu karjeru līgā kanādietis sāka Losandželosas ''Kings''.

Vasarā Simondss var kļūt par neierobežotu brīvo aģentu. Pretējā virzienā, proti, uz ''Flyers'', devies uzbrucējs Raiens Hartmans, kurš 64 spēlēs Nešvilā guvis 20 (10+10) punktus, kā arī 2020. gada ceturtās kārtas drafta izvēle. Pirmoreiz karjerā NHL komandu mainīt spiests uzbrucējs Mikaels Granlunds, kurš pārcelsies uz ''Predators'' pēc septiņām pavadītām sezonām Minesotā. Soms šosezon 63 mačos ticis pie 49 (15+34) punktiem. ''Wild'' komanda savukārt savām rindām piepulcinājusi uzbrucēju Kevinu Fialu. Šveicietim ''Predators'' sastāvā šosezon 32 (10+22) punkti.

Jau paguvusi šķirties no saviem uzbrukuma līderiem Meta Dušeina un Raiena Dzingela, Otavas ''Senators'' šodien aizmainījusi arī komandas rezultatīvāko spēlētāju Marku Stounu. Rūdolfa Balcera komandas biedrs šosezon 59 spēlēs ticis pie 62 (28+34) punktiem un karjeru turpinās Vegasas ''Golden Knights'' komandā. Kļuvis zināms, ka Stouns ar savu jauno komandu uzreiz vienojies par ilgtermiņa līgumu, ziņo TSN.

Jaunais Stouna līgums paredz, ka Vegasā uzbrucējs spēlēs turpmākos astoņus gadus, ik sezonu saņemot 9,5 miljonus dolāru. Tiesa, kā ziņo TSN apskatnieks Bobs Makenzijs, uz līguma paraksti vēl nav likti - tas jāatliek līdz šai piektdienai.

Vegasai apmaiņā pret Stounu nācies šķirties no diviem zviedru hokejistiem - Erika Branstrēma un Oskara Lindberga. 19 gadus vecais Branstrēms tika izvēlēts 2017. gada drafta pirmajā kārtā ar kopējo 15. numuru, bet NHL vēl nav debitējis. Šo sezonu aizsargs aizvadījis AHL komandā Čikāgas ''Wolves'', bet aizvadītajā pasaules U20 čempionātā pildīja Zviedrijas izlases kapteiņa pienākumus. Tikmēr uzbrucējs Lindbergs šosezon ''Golden Knights'' rindās 35 spēlēs sakrājis 12 (4+8) punktus. Tāpat Otava ieguvusi arī 2020. gada otrās kārtas drafta izvēli.

Šo sezonu neveiksmīgi aizvadošā Losandželosas ''Kings'' aizmainījusi aizsargu Oskaru Fantenbergu uz Kalgarī ''Flames'', pretī saņemot 2020. gada drafta ceturtās kārtas izvēli. Aizsargam 46 spēlēs 3 (1+2) punkti. Ņūdžersijas ''Devils'' komandu atstājis uzbrucējs Markuss Juhansons, kurš papildinājis Bostonas ''Bruins'' rindas. Juhansonam šosezon 48 spēlēs 27 (12+15) punkti. Ņūdžersija apmaiņā pret uzbrucēju saņēmusi pa drafta izvēlei no 2019. gada drafta otrās kārtas un 2020. gada drafta ceturtās kārtas.

Pitsburgas ''Penguins'' komanda aizmainījusi uzbrucēju Taneru Pīrsonu uz Vankūveras ''Canucks'', savukārt pretējā virzienā devies aizsargs Eriks Gudbransons. Nu jau bijušais Teodora Bļugera komandas biedrs Pīrsons 44 spēlēs Pitsburgā tika pie 14 (9+5) punktiem, bet Gudbransonam 57 spēlēs ''Canucks'' rindās 8 (2+6) punkti.

Otro reizi īsā laikā uz jaunu komandu nācies pārcelties Derikam Brasārdam. Uzbrucējs, kurš sezonu sāka Pitsburgā, bet nesen tika aizmainīts uz ''Panthers'', karjeru turpinās Kolorādo ''Avalanche'' komandā. Brasārds Floridā paguva aizvadīt vien desmit mačus un sakrāja 4 (1+3) punktus. ''Panthers'' no Kolorādo ieguva 2020. gada drafta trešās kārtas izvēli.

Aktīva darījumu tirgū bijusi Vinipegas ''Jets'' komanda, ko papildinājis vesels piecinieks. No Floridas ''Panthers'' iegūts aizsargs Bogdans Kiseļevičs (32 spēles, 0+8), no Bufalo ''Sabres'' - aizsargs Neitans Boljū (30 spēles, 3+4), bet pretējā virzienā ceļojušas drafta izvēles. No Toronto ''Maple Leafs'' iegūts uzbrucējs Pērs Lindholms (61 spēle, 1+11), kamēr uz Toronto pārcēlies uzbrucējs Niks Petans (13 spēles, 0+2).

Tāpat ''Jets'' pievienojies pieredzējušais uzbrucējs Mets Hendrikss (22 spēles, 0+2), kurš no ''Wild'' aizmainīts pret septītās kārtas drafta izvēli. Par Ņujorkas ''Rangers'' nu jau bijušā uzbrucēja Kevina Heiza pāreju uz Vinipegu jau ziņojām.

Izmantotie resursi:
NHL trade deadline central - rankings, grades,...
https://www.tsn.ca/nhl

  +3 [+] [-]

, 2019-02-25 22:56, pirms 5 gadiem
Zin,kā jūs te rakstat neko saprast nevar kas tie par spēlētājiem,jaiet nhl mājaslapā visu pārlasīt!

lenteņi!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 09:45, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Zin,kā jūs te rakstat neko saprast nevar kas tie par spēlētājiem,jaiet nhl mājaslapā visu pārlasīt!

lenteņi!
Ko tieši Tu nesaprati? Neatpazini Branstrēmu, kurš vēl NHL nav spēlējis? Vai arī samulsi no Markusa Juhansona un nespēji izdomāt, ka tas ir "Marcus Johansson"?