Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ovečkinam trīs vārti, Krosbijam un Makdeividam tiek trīs punkti

Ovečkinam trīs vārti, Krosbijam un Makdeividam tiek trīs punkti
Vladimirs Tarasenko guva divus vārtus, bet Aleksandrs Ovečkins viņu pārtrumpoja ar trim
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā 16. reizi ar trim vārtu guvumiem vienā spēlē izcēlies Aleksandrs Ovečkins, un kapteinis palīdzēja Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar 4:3 pārspēt Sentluisas "Blues".

Aleksandrs Ovečkins pirmos vārtus guva divas ar pusi minūtes līdz pirmās trešdaļas beigām, kad saņēma piespēli no aizvārtes un ar plaukstas metienu no tuvas distances trāpīja zem pārliktņa. Vašingtonas "Capitals" kapteinis pārsvaru dubultoja mača vidū, pirmo metienu raidot garām vārtiem, taču tiekot pie vēl vienas iespējas no kreisās malas.

Tomēr tikai pēc 36 sekundēm izcēlās viņa tautietis Vladimirs Tarasenko, samazinot Sentluisas "Blues" deficītu. Viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc sava metiena un trāpīja no šaura leņķa. Turpinājumā iemeta arī Jevgeņijs Kuzņecovs, un Krievijas izlases uzbrucēju uguņošanu iespaidīgāku padarīja Ovečkina trešie vārti, pretuzbrukumā trāpot tālajā devītniekā. Lai gan Vašingtonas "Capitals" pēdējo 75 sekunžu laikā ielaida divus vārtus, tas netraucēja noturēt uzvaru ar 4:3.

Ja pirms pāris dienām Pitsburgas "Penguins" guva divus vārtus, bet Ņujorkas "Rangers" atbildēja ar pieciem rezultatīviem trāpījumiem, tad šoreiz bija pienākusi "Rangers" kārta. Riks Nešs guva vienīgos vārtus pirmajā trešdaļā, tomēr turpinājumā viesi iemeta sešas bezatbildes ripas un svinēja panākumu ar 6:1.

Divas reizes izcēlās komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs, kura kontā arī uzvaras vārti. Viņš 25. minūtē pielaboja metienu no zilās līnijas pēc tam, kad laukuma saimniekiem neizdevās izmest ripu ārpus aizsardzības zonas robežām. Jāizceļ neticams fakts – mača otrajā pusē Ņujorkas "Rangers" aizvadīja 23 minūtes un 58 sekundes bez izdarītajiem metieniem, līdz Matss Cukarelo no neērtā satvēriena viegli raidīja ripu vārtu virzienā.

Ja Nacionālās hokeja līgas labākais snaiperis Krosbijs guva divus vārtus, tad rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids savāca trīs punktus pēdējā trešdaļā, palīdzot Edmontonas "Oilers" viesos pieveikt Kolorado "Avalanche" ar 6:3. Uzvaras vārtus Makdeivids iemeta 47. minūtē, pretuzbrukumā tiekot pie atlēkušās ripas un no aizvārtes to metot pret sāncenšu vārtsargu.

Noslēdzošajā trešdaļā panākumu nodrošināja arī Losandželosas "Kings", kas ar 4:2 pieveica Ņujorkas "Islanders". Sākoties 58. minūtei, tablo vēstīja par neizšķirtu, bet tad sekoja mājinieku sprādziens – trīs vārti 44 sekunžu laikā. Divas reizes izcēlās Dvaits Kings, kurš pielaboja metienu no distances un pretuzbrukuma kombināciju noslēdza ar raidījumu tukšos vārtos, bet punktu uz i ar metienu tukšos vārtos no centra uzlika Džeiks Mazins.

Jāpiemin arī skaists stāsts. Maiks Kamaleri bija pametis Ņūdžersijas "Devils", lai apciemotu meitu, kura bija ievietota slimnīcā. Uzbrucējs atgriezās pēc vairāku spēļu izlaišanas un kļuva par galveno varoni uzvarā pret Toronto "Maple Leafs" (5:4 pēcspēles metienos), jo piedalījās visos vārtos – viens precīzs metiens un trīs piespēles. Pretinieku nometnē pēc 13 spēļu pārtraukuma sāncenšu vārtsargu pārspēja Ostons Metjūss.

NHL regulārā sezona, 24. novembris

SpēleRez.
Sabres – Red Wings1:2 PM
Devils – Maple Leafs5:4 PM
Rangers – Penguins1:6
Capitals – Blues4:3
Blue Jackets – Flames0:2
Wild – Jets3:1
Lightning – Flyers4:2
Predators – Stars5:2
Avalanche – Oilers3:6
Coyotes – Canucks1:4
Sharks – Blackhawks2:1
Kings – Islanders4:2

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: jeannette_petit_114519729034406
, 2016-11-24 12:03, pirms 7 gadiem
pēc pirmā perioda domāju ka mēsli būs 0:2 Toronto paķers uzvare a beigās čaļi parādija raksturu un pielauza Toronto vot tas mani priecē Go Devils Go
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-25 00:21, pirms 7 gadiem
Lightning un Wild uzvaras, tas labi.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.