Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Nule līgumu pagarinājušajam Pointam būs jāizlaiž sezonas sākums

Nule līgumu pagarinājušajam Pointam būs jāizlaiž sezonas sākums
Breidens Points. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Tampabejas "Lightning" vakar izdevās uz trim sezonām pagarināt līgumu ar pirmās maiņas centra uzbrucēju Breidenu Pointu. Tomēr viņa atgriešanās laukumā plānota tikai oktobra beigās.

Points bija viens no šās vasaras skaļajiem ierobežoti brīvajiem aģentiem. Vakar tika noslēgts trīs gadu līgums par 20,25 miljoniem dolāru. Bez kontrakta joprojām ir Patriks Laine, Kails Konors (abi – Vinipegas "Jets"), Metjū Tkačaks (Kalgari "Flames") un Miko Rantanens (Kolorado "Avalanche"). Kamēr līgums nebūs parakstīts, viņi nevarēs doties laukumā. Ja vienošanās nebūs panākta līdz decembrim, tad nāksies izlaist visu sezonu.

Tikai pēc līguma pagarināšanas pie plašākas publikas nonāca informācija, ka Pointam tāpat būs jāizlaiž sezonas ievads. Centra uzbrucējam pavasarī veikta gūžas operācija, un no sākta gala ticis plānots, ka ierindā viņš atgriezīsies oktobra beigās, tādējādi izlaižot dažas spēles sezonas ievadā.

"Jau tas vien, ka viņš ir kopā ar saviem komandas biedriem un viņš saņem medicīnisko uzmanību no mūsu lieliskā personāla, ir liels pluss. Tas palīdzēs gan viņam, gan mūsu komandai. Cerams, ka Breidens sastāvā atgriezīsies pēc iespējas ātrāk," teica "Lightning" ģenerālmenedžeris Žiljēns Brisbuā, kurš tiek slavēts par izdevīgā līguma noslēgšanu.

Points pagājušajā sezonā bija labākais visā NHL vairākumā gūtajos vārtos – viņš izcēlās 20 reizes. Kopumā viņš guva 41 vārtus, dalot otro vietu komandā ar Ņikitu Kučerovu, kamēr 45 vārtus iemeta kapteinis Stīvens Stemkoss.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/brayden-po...


Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
5

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.