Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Jūtama konkurence. Ir jācīnās par vietu, tāpēc atdodu visu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensons: "Jūtama konkurence. Ir jācīnās par vietu, tāpēc atdodu visu"
Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Zemgus Girgensons ir vienīgais latvietis, kurš pēdējos gados varēja rēķināties ar vietu Nacionālās hokeja līgas komandā. Bufalo "Sabres" uzbrucējs ar komandu gatavojas jaunajai sezonai, un viņš apzinās – vasarā klāt nākušie hokejisti liks kārtīgi pastrādāt, lai nopelnītu vietu pamatsastāvā.

"Forčeks, vietas izbrīvēšana, spēka paņēmieni," savu lomu komandā pirms jaunās sezonas sākuma komentēja Zemgus Girgensons. Ja pirms pāris gadiem viņš spēlēja vadošajos virknējumos, tad šobrīd viņam tiek paredzēta vieta trešajā vai ceturtajā maiņā, un latvietis to apzinās. "Lai kāda būtu mana loma, droši vien spēšu izpildīt dotos uzdevumus. Esmu tas spēlētājs, kurš, ja treneris viņam kaut ko pasaka, uzdevumu vienmēr izpildīs."

"Ir jūtama iekšējā konkurence, notiek cīņa par vietu sastāvā," vasarā iegūtos Bufalo "Sabres" papildinājumus atzīmēja Girgensons. "Man ir jācīnās par vietu. Katrā treniņā atdodu visu, taču arī citi spēlētāji dara tieši to pašu. Vairāk konkurences nozīmē labāku gatavību, un tā nepieciešama, lai sasniegtu mērķi – lai mēs būtu komanda, kas uzvar. Domāju, visi šeit saprot, ka jāmaina domāšana, lai būtu labāka komanda."

Pārstāvot Bufalo "Sabres", Girgensons saskāries ar sliktiem rezultātiem – spēlējot piecas sezonas, viņš trīs reizes sezonu pabeidzis pēdējā vietā. Tomēr latvietis norādīja, ka tagad uz ledus jūtamas svaigas vēsmas. "Viss ir mazliet citādi – kā pieejam lietām, noskaņojums. Spēlētāji atdod visu, rūpējas par savu ķermeni. Treniņi notiek augstā tempā, visi cīnās. Uzreiz var redzēt, ka ir sacensības."

"Tas komandai nāk tikai par labu. Tas stumj citus uz priekšu. Nevari vienu dienu treniņā atslābināties, citādi tiksi izstumts ārā. Viss izskatās labāk nekā iepriekš," teica Girgensons. "Ja nestrādāsi, droši vien vairs neatradīsies šeit."

"Katrā treniņā un katrā spēlē ir redzams, ka viņš spēj dot enerģisku cīņu, kas mums nepieciešama, ka viņš kārtīgi strādā forčekā," latvieša sniegumu komentēja "Sabres" galvenais treneris Fils Hauslijs. "Jaunie spēlētāji ir parūpējušies par iekšējo konkurenci, bet Zemgus ir bijis viens no stabilākajiem spēlētājiem kopš nometnes sākuma."

Izmantotie resursi:
Sabres’ Zemgus Girgensons settles into checking...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-09-25 00:00, pirms 6 gadiem
Tātad čekeris

  +3 [+] [-]

, 2018-09-25 00:27, pirms 6 gadiem
Žēl, ka tā ir sanācis, ka no A burta uz krekla un pirmo divu maiņu spēlētāja par čekeri. Cerēju par stabiliem 35-45pt katru sezonu. To, ka viņš var iemest un kā pie tam neviens nešaubās! Žēl, ka tā iegrozījās viņa sporta karjera...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 00:35, pirms 6 gadiem
Lai jau izdodas, bet pagājušajā gadā teksti bija stipri līdzīgi šiem.
Slēpts komentārs: krepecs_vacietis_125328151754406

  +8 [+] [-]

, 2018-09-25 07:34, pirms 6 gadiem
Lai kā ,bet Zemgus joprojām vienīgais latvietis,kurš turās NHL.Un nav īpaši svarīgi,kāda loma viņam komandā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 08:39, pirms 6 gadiem
Stulbi būtu neatdot sevi visu, jo es pat par daudz mazākām naudiņām atdodu no sevis diezgan daudz
Slēpts komentārs: ainars_vindulis_4034643

  -2 [+] [-]

, 2018-09-25 09:47, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Zemgus apstājās izaugsmē- dabūja dzīvokli, skuķi pie sāniem, normālu algu ....laikam jau viņam ar to pietiek. Vajadzētu uztasīt restartu čalim.

P.S. Un atmest candy crush.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-09-25 12:10, pirms 6 gadiem
Protams, Bufalo savācās viss slidojošā sadomazohisma zieds, katrs grib pēc iespējas lielāku gabalu no gaidāmajiem 60 zaudējumiem! Tur nepietiek vienkārši ar prasmi zaudēt, šoreiz uz ledus tiek tikai labākie no lūzeriem! Lai Zebrasonam veicas!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-25 13:05, pirms 6 gadiem
Domāju, pēc gada būs Eiropā, varbūt pēc diviem. Līdz šim regresa līkne neapstājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-25 15:21, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Tu tā jau pēdējos gadus trīs domā, bet redz ka turpina spēlēt Bufalo.
Nu, par Gudiju arī neviens neticēja, ka spēlēs KHL.
Šķiet, pats pat teica, ka tur negrib spēlēt, bet redz kā beigās viss noticis.

     [+] [-]

, 2018-09-25 15:45, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Nu, par Gudiju arī neviens neticēja, ka spēlēs KHL.
Šķiet, pats pat teica, ka tur negrib spēlēt, bet redz kā beigās viss noticis.
Neviens jau negrib, bet reti kurš pavelk NHL vai spēcīgu Rietumeiropas līgu līmeni. Un tā nu visi atmūk uz KHL.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 15:47, pirms 6 gadiem
Pa lielam, viss jau ir forši. Kāds būs nhl, kāds klauvēs pie durvīm un arī izlase paliks interesantāka un dažādāka. Rubīns un Čukste ir abi milzeņi, būs mums ilgi izlasei kārtīgi balsti, protams, tās reizes kad tiks. Vēl jau Sotnieks, Balinski, Kulda. Par vsargiem vispār nav uztraukuma, bet uzbrukumā, prasās kāda jauna zvaigznīte, kurš var iemest, bet izņemot Balceru nekas īsti nerādās. Blugers ir labs, bet nu jau 24 un par jauno nenosauksi.
Atskatoties uz pēdējo PČ, tomēr taki svarīgs ir treneris, jo nu sastāvs jau nu mums nebija labākais. Tā ka ne vienmēr ir nozīme cik mums spēlē nhl, bet cik laba un saspēlēta ir komanda. Protams, līdz just mūsējiem NHL vienmēr ir bijis patīkami.
Veiksmi mūsu hokejam!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-25 15:48, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Nu, par Gudiju arī neviens neticēja, ka spēlēs KHL.
Šķiet, pats pat teica, ka tur negrib spēlēt, bet redz kā beigās viss noticis.
daudzi uzskati visiem mums pazūd ar gadiem. Tas ir normāli, jo mēs augam.

     [+] [-]

, 2018-09-25 16:22, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Neviens jau negrib, bet reti kurš pavelk NHL vai spēcīgu Rietumeiropas līgu līmeni. Un tā nu visi atmūk uz KHL.
Slikti, ka no KHL uz Ameriku atpakaļ vairs neaizbrauc neviens. Daugaviņš, Karsums, Kulda (ok, aizbrauca uz Jets pasildīt beņķi un tik pat ātri bija atpakaļ). Arī Bārtulis.