Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" aizmaina Panarinu, Arizonai svarīgi papildinājumi, Ošī 46 miljoni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" aizmaina Panarinu, Arizonai svarīgi papildinājumi, Ošī 46 miljoni
Artēmijs Panarins
Foto: Sipa USA/Scanpix

Kamēr Latvijā atzīmēja Jāņus, Nacionālās hokeja līgas ģenerālmenedžeriem atpūta nebija primārais – aizvadītajā naktī veikti skaļi maiņas darījumi. Īpaši aktīva bija Čikāgas "Blackhawks", kas par Brendona Sāda atgūšanu samaksāja ar Artēmija Panarina atdošanu.

Čikāgas "Blackhawks", kas pēdējās septiņās sezonās trīs reizes kļuvusi par čempioni, aizvadītajā regulārajā sezonā kļuva par Rietumu konferences uzvarētāju, tomēr pirmajā kārtā zaudēja visos četros dueļos un piekāpās Nešvilas "Predators". Turklāt klubu pamatīgi ierobežojuši algu griesti.

Vakar ģenerālmenedžeris Stens Boumens veica vairākus svarīgus darījumus. Vispirms viņš aizmainīja klubā desmit gadus pavadījušo zviedru aizsargu Niklasu Jalmāšonu, kurš pagājušajā sezonā 73 mačos guva četrus vārtus un pievienoja 13 piespēles, uz Arizonas "Coyotes", pretī saņemot 24 gadus veco Konoru Mērfiju, kurš bija ASV izlases kapteinis pasaules čempionātā, un citu aizsargu Lorānu Dafēnu.

Tomēr lielais darījums tikai sekoja – Artēmijs Panarins tika nosūtīts uz Kolumbusas "Blue Jackets", pretī saņemot Brendonu Sādu, kurš kopā ar Čikāgas "Blackhawks" jau reiz cēlis Stenlija kausu virs galvas. Panarins aizvadītajā sezonā guva 31 vārtus un savaca 74 punktus 82 mačos. Savukārt Sāda kontā aizvadītajā sezonā 24 vārti un 53 punkti.

Darījuma rezultātā Kolumbusā nonāca arī Tailers Mots un sestās kārtas izvēle šā gada draftā, kamēr uz Čikāgu ceļoja vārtsargs Antons Fošberjs un piektās kārtas izvēle draftā. Sāds "Blackhawks" pameta 2015. gadā, kad kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, tomēr klubs vairs nevarēja viņu atļauties. Abi uzbrucēji sezonā pelna sešus miljonus dolāru, bet Panarina līgums ir līdz 2019. gadam, kamēr Sāda ir divas sezonas ilgāks.

Arizonas "Coyotes" ieguva ne tikai Jalmāšonu, bet arī divus Ņujorkas "Rangers" pārstāvjus – vārtsargu Anti Rāntu un centra uzbrucēju Dereku Stepanu. Pretējā virzienā ceļoja jaunais aizsargs Entonijs Diandželo un septītā izvēle šā gada draftā. 27 gadus vecais Stepans aizvadītajā sezonā guva 17 vārtus un pievienoja 38 piespēles, kamēr Rānta 30 mačos izcīnīja 16 uzvaras, četras reizes nosargājot vārtus neskartus un vidēji ielaižot 2,26 ripas.

Sentluisas "Blues" ieguva uzbrucēju Breidenu Šenu, kurš aizvadītajā sezonā guva 25 vārtus un pievienoja 30 piespēles. Savukārt Filadelfijas "Flyers" pretī saņēma pirmās kārtas izvēli šā gada draftā, iespējamu pirmās kārtas izvēli nākamā gada draftā, kā arī uzbrucēju Jori Lehteru.

Tāpat Sentluisas "Blues" šķīrās no spēka uzbrucēja Raiena Rīvza, kurš pagājušajā sezonā guva septiņus vārtus un pievienoja sešas piespēles. Viņš tagad pārstāvēs pēdējo divu gadu čempioni Pitsburgas "Penguins". Pretējā virzienā ceļoja pirmās kārtas izvēle šā gada draftā un uzbrucējs Oskars Sundkvists.

Tikmēr līgumu ar Vašingtonas "Capitals" pagarināja Tīdžejs Ošī. Uzbrucējs vienojās par astoņiem gadiem un 46 miljoniem dolāru. Pagājušajā sezonā Ošī 68 mačos izcēlās ar 33 precīziem metieniem un 56 punktiem. Anaheimas "Ducks" vienojās ar uzbrucēju Patriku Īvzu par trīs gadu līgumu par 9,45 miljoniem, bet Edmontonas "Oilers" paturēja aizsargu Krisu Raselu, vienojoties par 16 miljoniem četros gados.

Izmantotie resursi:
TSN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-06-24 16:48, pirms 7 gadiem
LABRĪT IGAUNIJĀ!!!!!

     [+] [-]

, 2017-06-24 16:53, pirms 7 gadiem
LABRĪT TIEŠĀM!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-24 16:54, pirms 7 gadiem
Vai augsti godātais un ļoti cienījamais Sportacentrs nevarētu noalgot kādu programmētāju, kurš ir pietiekami izglītots, lai html kodā izdzēstu video tāgam autoplay atribūtu?! Besī ārā tie random videoklipi, kuriem nav nekāda sakara ar raksta saturu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-24 17:11, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Viss iet uz to, ka Panarins atgriezīsies SKA tuvāko sezonu laikā.
Pareizi, nav ko viņam darīt Pasaules labākajā līgā(NHL). Lai brauc uz piķeru un kovaļčukam taisa fanarinus uz acīm

  -1 [+] [-]

, 2017-06-24 17:28, pirms 7 gadiem
Nepaveicās gan Artjomam...nokļūt klubā ar tik drausmīgu nosaukumu ir pārbaudījums!

     [+] [-]

, 2017-06-24 18:07, pirms 7 gadiem
Tagad redzēs kas ir Panarins bez Keina. Kas ir Keins bez Panarina jau redzējam iepriekšējās sezonās - point per game player.

     [+] [-]

, 2017-06-24 18:55, pirms 7 gadiem
shumo rakstīja: Tagad redzēs kas ir Panarins bez Keina. Kas ir Keins bez Panarina jau redzējam iepriekšējās sezonās - point per game player.
Varētu domāt,ka viņa tā laika maiņas partneri čiks vien bija un šis vienatnē to punktu par spēli krāja.
Panarinam smagi nenoveicās ar jauno klubu,tajā pat mega talantīgais Riks Nešs savulaik neko kluba labā paveikt nevarēja.

     [+] [-]

, 2017-06-24 19:40, pirms 7 gadiem
svomalraH rakstīja: Varētu domāt,ka viņa tā laika maiņas partneri čiks vien bija un šis vienatnē to punktu par spēli krāja.
Panarinam smagi nenoveicās ar jauno klubu,tajā pat mega talantīgais Riks Nešs savulaik neko kluba labā paveikt nevarēja.
Tu NHL vispar seko lidzi? xD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja