Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pavelska divi vārti pietuvina "Sharks" Stenlija kausa finālam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pavelska divi vārti pietuvina "Sharks" Stenlija kausa finālam
Džo Pavelskis
Foto: AFP/Scanpix

Uzvaras attālumā no Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināla nonākusi Sanhosē "Sharks", kas Rietumu konferences izšķirošā dueļa piektajā mačā viesos ar 6:3 uzvarēja Sentluisas "Blues".

Sanhosē "Sharks" vadībā izvirzījās ceturtajā minūtē, kad pēc uzbrukuma zonā uzvarēta iemetiena no zilās līnijas šāva Marks Eduārs Vlasiks, sāncenšu vārtsargam Džeikam Alenam neredzot metiena brīdi. Lai gan Sentluisas "Blues", pateicoties Džeidena Švarca un Troja Brauera trāpījumiem, līdz pirmās trešdaļas beigām pārņēma vadību un 32. minūtē atjaunoja vienu vārtu pārsvaru, noslēdzošajā nogrieznī pārsvaru ieguva viesi.

Jau trešās trešdaļas 16. sekundē Sanhosē "Sharks" kapteinim Džo Pavelskim izdevās pielabot Brenta Bērnsa raidījumu no distances un panākt 4:3. Handikapu izdevās dubultot, pateicoties Krisa Tīrnija metienam tukšos vārtos, bet punktu 33 sekundes līdz noslēgumam pielika Džoels Vords.

Ar diviem vārtiem un vienu piespēli izcēlās Pavelskis, bet pieredzējušais Džo Torntons palīdzēja komandas biedriem tikt pie trim vārtiem, un viņš pēdējos trīs mačos izcēlies ar sešiem punktiem. Sentluisas "Blues" rindās atgriezās savainotais kapteinis Deivids Bakess, kurš izdarīja vienu piespēli, un Robijs Fabri, kurš realizēja vairākumu un guva komandas trešos vārtus.

Laukuma saimnieku vārtsargs Džeiks Alens atvairīja 21 no 25 metieniem. Sērijas ievadā Sentluisas "Blues" cietokšņa drošība atradās Braiena Eliota rokās, bet pēc otrā zaudējuma tika izdarītas izmaiņas. Galvenais treneris Kens Hičkoks norādīja, ka Alenu nevaino nevienus ielaistajos vārtos, taču vārtsargu sestajam mačam viņš vēl nav izvēlējies.

Sanhosē "Sharks", kas sērijā panākusi 3-2, nekad nav spēlējusi Stenlija kausa finālā un nekad Rietumu konferences finālā nebija uzvarējusi vairāk par divām spēlēm. Sentluisas "Blues" finālā pēdējoreiz cīnījās 1970. gadā, bet Rietumu konferences izšķirošajā duelī spēlēja 2001. gadā.

Sērijas sestā spēle naktī uz ceturtdienu pulksten 4:00 pēc Latvijas laika Sanhosē "Sharks" laukumā. Uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla ir arī Tampabejas "Lightning", kas atrodas vadībā ar 3-2 pret Pitsburgas "Penguins".

  -2 [+] [-]

, 2016-05-24 08:48, pirms 8 gadiem
espn baumo, ka viena no šim komandām vēlas nākamajā sezona gudiju parakstīt. drīzāk jau šārki, jo laikam arčijs aizlicis labu vārdu.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-24 08:50, pirms 8 gadiem
bitoose rakstīja: espn baumo, ka viena no šim komandām vēlas nākamajā sezona gudiju parakstīt. drīzāk jau šārki, jo laikam arčijs aizlicis labu vārdu.
links or it didnt happen

     [+] [-]

, 2016-05-24 09:12, pirms 8 gadiem
bitoose rakstīja: espn baumo, ka viena no šim komandām vēlas nākamajā sezona gudiju parakstīt. drīzāk jau šārki, jo laikam arčijs aizlicis labu vārdu.
Kāds noticēja?

     [+] [-]

, 2016-05-24 09:39, pirms 8 gadiem
Es domāju ka gudijs varētu palikt amerikā. Kādai komandai kam ir ta ka ir ar vārtsargiem. Atmetis kādu kapeiku lai pamaļas pie viņiem ahl

     [+] [-]

, 2016-05-24 11:43, pirms 8 gadiem
bitoose rakstīja: espn baumo, ka viena no šim komandām vēlas nākamajā sezona gudiju parakstīt. drīzāk jau šārki, jo laikam arčijs aizlicis labu vārdu.
mhm, dzirdēju, ka viņam pirmā GK vieta garantēta. Sharks nespēj pretoties viņa izcilajam sniegumam uz soliņa.

     [+] [-]

, 2016-05-24 13:36, pirms 8 gadiem
Vilis15 rakstīja: mhm, dzirdēju, ka viņam pirmā GK vieta garantēta. Sharks nespēj pretoties viņa izcilajam sniegumam uz soliņa.
Iedomajies cik traki būtu, ja viņš pat uz soliņa sēdētu sūdīgi?