Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Čehs Kempnijs "Avangard" nomaina pret "Blackhawks"

Čehs Kempnijs "Avangard" nomaina pret "Blackhawks"
Mihals Kempnijs
Foto: TASS/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Čikāgas "Blackhawks" pievienojies 25 gadus vecais čehu aizsargs Mihals Kempnijs, kurš noslēdzis vienošanos uz vienu sezonu.

Mihals Kempnijs, kurš laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam divas reizes izcīnīja Čehijas čempionāta sudrabu un divas reizes tika pie bronzas medaļas, pagājušo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas klubā Omskas "Avangard". Ātri izkarojis treneru uzticību, viņš ar 21 punktu kļuva par komandas rezultatīvāko aizsargu, kā arī sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +18 un laukumā pavadīja 22:17 minūtes, abos rādītājos arīdzan ieņemot pirmo vietu aizsargu konkurencē.

Pasaules čempionātā, kurā Čehijas valstsvienība apakšgrupā apsteidza gan Krieviju, gan Zviedriju, nācās izstāties pēc ceturtdaļfinālā piedzīvotā zaudējuma Amerikas Savienotajām Valstīm pēcspēles metienos. Kempnijs sakrāja lietderības koeficientu +7 un izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Līdzās vārtsargam Dominikam Furham un kapteinim Tomāšam Plekanecam viņš tika izvēlēts kā viens no trim izlases labākajiem spēlētājiem.

Par 25 gadus veco aizsargu interesi izrādīja vairākas Nacionālās hokeja līgas komandas - Monreālas "Canadiens", Karolīnas "Hurricanes" un Čikāgas "Blackhawks". Kempnijs priekšroku deva pēdējam variantam, ar kopš 2010. gada trīs reizes Stenlija kausu izcīnījušo komandu vienojoties par līgumu uz vienu sezonu.

"Viņš iri kustīgs aizsargs, kurš labi darbojas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Es viņu sauktu par spēlētāju bez lieliem mīnusiem," vēl pirms vienošanās sacīja Čikāgas "Blackhawks" ģenerālmenedžeris Stens Boumens. "Labs slidotājs, kurš kustina ripu un uzbrukumā var doties arī pats."

Čikāgas "Blackhawks" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā septiņos mačos atzina Sentluisas "Blues", kas tagad cīnās Rietumu konferences finālā, pārākumu. Pirms sezonas prom devās Džonijs Oduja, kurš darbojās otrajā pārī, un tas atstāja robu čikāgiešu aizsardzībā.

Izmantotie resursi:
CSN Chicago |


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-24 11:02, pirms 8 gadiem
fox234 rakstīja: KHL un NHL līmenis ir vienāds. Keponi runāja ka Panarinu smērēs pa bortiem taču kaut kā to neredzu.
Līmeņi ir ļoti atšķirīgi, NHL ir krietni priekšā KHL. Runājot par Panarinu, tad viņš ļoti labi iederas NHL, jo viņš ir ātrs, tehnisks, labi redz laukumu
, 2016-05-24 11:59, pirms 8 gadiem
Paspēlēja gadu KaHujeLā,saprata ka līmenis pa zemu un dodās uz hokeja meku NHL.Tagad galvenais nostiprināties,lai nav uz kolhozu atpakaļ jābrauc.
, 2016-05-24 12:14, pirms 8 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Līmeņi ir ļoti atšķirīgi, NHL ir krietni priekšā KHL. Runājot par Panarinu, tad viņš ļoti labi iederas NHL, jo viņš ir ātrs, tehnisks, labi redz laukumu
Un spēlē kopā ar KEINU!!!
, 2016-05-24 12:41, pirms 8 gadiem
KHL - viena no NHL fārmlīgām
, 2016-05-24 13:09, pirms 8 gadiem
Prātīgs lēmums, fermā atšķirībā no kolhoza vismaz zin ka alga tiešām būs.
, 2016-05-24 13:23, pirms 8 gadiem
Samagons rakstīja: Paspēlēja gadu KaHujeLā,saprata ka līmenis pa zemu un dodās uz hokeja meku NHL.Tagad galvenais nostiprināties,lai nav uz kolhozu atpakaļ jābrauc.
Ilgi domāji tik bezsakarīgu burtu salikumu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-24 14:16, pirms 8 gadiem
Blackhawks tagad tuvākos gadus visticamāk ņems spēlētajus no Eiropas uz sezonas līgumiem, jo viņiem ar salary cap pašvaki, tāpēc šāds variants ir tīri sakarīgs risinājums - nav daudz jāpiķo, bet kvalitāti var sniegt. Jalmarsons, Sībruks un Kīts viņam būs priekšā, bet citādi vēlu veismi nostiprināties sastāvā!
, 2016-05-24 14:17, pirms 8 gadiem
Neitrālais Viedoklis rakstīja: Ilgi domāji tik bezsakarīgu burtu salikumu?
[[ Esmu neitrāls un vienmēr patiess!
Izcilākās komandas:
Futbols: BARCA
NHL: Vašingtonas Kapitāļi
KHL: Dynamo Moscow
NBA: Goldensteitas bruņinieki
IIHF: VISU VARENĀ RUSSIA
(JA TU DOMĀ PRETĒJI, VISTICAMĀK ESI PROPOGANDAS KALPS!!!!) ]]


kārtējas vatņiku troļļu profils

Uz ignorēto "pelēko sarakstu".
, 2016-05-24 14:18, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Kad Sējējs sāks vākt komandu ? Kur ir treneris ?
1. Jūlija sākumā savāksies kuri vēl nebūs nekur aizbraukuši, piepirks pāris caurkritušus ziemeļamerikāņus un komanda gatava!
2. Beresņevam jau jābūt Rīgā pēc PČ, nav dzirdēts ka būtu tur aizdzēries kopā ar Lipmanu
, 2016-05-24 14:20, pirms 8 gadiem
Argonauts rakstīja: kārtējas vatņiku troļļu profils

Uz ignorēto "pelēko sarakstu".
miskastnieks tak redzams pēc tekstiem...
, 2016-05-24 14:31, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Kad Sējējs sāks vākt komandu ? Kur ir treneris ?
Nav jau teikts ka nevāc. Komandas vākšana jau nav raksti sportacentrā, gan jau šams epastus raksta, kādam uzzvana, elitprospectu papēta
, 2016-05-24 14:42, pirms 8 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Līmeņi ir ļoti atšķirīgi, NHL ir krietni priekšā KHL. Runājot par Panarinu, tad viņš ļoti labi iederas NHL, jo viņš ir ātrs, tehnisks, labi redz laukumu
Zini, cik daudz KHL ir tādi , kuri ir ātri, tehniski un labi redz laukumu?! Tur vajag vēl īpašības, lai varētu tikt NHL.
, 2016-05-24 23:25, pirms 8 gadiem
KHL tik mak runat teisisot vel vienu ligu,pievienosot vel klubus kina,koreja ut.t bet viss izgazas.

Kapec vairs nav speles khl vs nhl klubu,bija interesanti paskatities pirms sezonas.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
5

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
1

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.