Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL izslēdz spēlēšanu zemāka līmeņa arēnās un apstiprina centralizētu maču iespēju

Agris Suveizda

NHL izslēdz spēlēšanu zemāka līmeņa arēnās un apstiprina centralizētu maču iespēju
Līgas rezultatīvākais spēlētājs Leons Draizaitls. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens sarunā ar Sportsnet dalījās ar aktuālāko informāciju un kārtējo reizi uzsvēra, ka līgas mērķis joprojām ir sezonas izspēlēšana pilnā apmērā.

Runājot par drafta ceremoniju, Betmens sacīja, ka tās aizvadīšana virtuālā veidā jūnijā vēl pirms sezonas beigām ir tikai viens no variantiem: "Nekāda lēmuma vēl nav. Mēs vairs nedzīvojam ideālā pasaulē, un mums būs jāpielāgojas. No mūsu skatu punkta ideāli – un tas atrisinātu virkni problēmu – būtu pabeigt regulāro sezonu, pat ja to nāktos darīt centralizēti, un tad Stenlija kausu aizvadīt tādā veidā, kādā normāli to darām. Tas būtu ideāli, taču, atkal, skatāmies uz lērumu modeļu. Ja nevarēsim visu paveikt ideāli, tad būs jāizvēlas, kurš variants ir vistuvākais ideālajam."

Ziemeļamerikā pavīdējusi iespēja, ka regulāro sezonu varētu pabeigt pēc sabraukuma principa, vienā arēnā rīkojot vairākas spēles dienā – kā pasaules čempionātā. Betmens gan uzsvēra, ka tas varētu notikt tikai un vienīgi NHL līmeņa arēnās: "Nevaram spēlēm mazās koledžas hallēs. Ja spēlēsim centralizēti, mums vajadzēs tādus apstākļus, kādus piedāvā NHL arēnas: ģērbtuvju skaits, tehnoloģiju, procedūru pieejamība, televīzijas prasības."

"Spēles varētu notikt, piemēram, divās pilsētās, taču konkrētu skaitli šobrīd nevaram pateikt. Arēnas nevajadzētu obligāti dalīt pēc divīzijām, taču centralizācija varētu notikt arī šādi. Taču spēļu mājvieta noteikti nedrīkstētu būt pandēmijas epicentrā, un vajadzētu arī atbilstošus treniņapstākļus – ja vienkopus savāksim septiņus vai astoņus klubus un bez ceļošanas tiks aizvadīts lērums spēļu, tad vajadzēs ledu, kur trenēties," sacīja Betmens.

Lai arī komisārs konkrētus variantus neminēja, The Athletic vēsta, ka līga pašlaik kā iespējamās mājvietas izskata 12 pilsētas – Minesotu, Edmontonu, Toronto, Pitsburgu, Kolumbusu, Dalasu un citas. Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" mājvietas šajā sarakstā gan neesot.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/commission...
https://theathletic.com/1769582/202...