Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Kolumbusas fani mani nepameta arī tad, kad bija sliktas spēles"

Agris Suveizda

Merzļikins: "Kolumbusas fani mani nepameta arī tad, kad bija sliktas spēles"
Elvis Merzļikins. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" īsā laikā pagarināja līgumu ar abiem vārtsargiem Elvi Merzļikinu un Jonasu Korpisalo. Latviešu vārtu vīrs pēc sadarbības turpināšanas sarunā ar vietējiem medijiem pauda lielu gandarījumu.

"Man tas, protams, ir liels gods šeit palikt vēl uz diviem gadiem. Esmu ļoti laimīgs. Esmu sajūsmināts un esmu laimīgs, jo man šeit viss patīk. Man patīk pilsēta. Es mīlu komandas biedrus, un man patīk organizācija, it īpaši fani. Kad sezonas sākumā ierados šeit, uzreiz jutos kā mājās," sacīja 26 gadus vecais Merzļikins. "Šī ir ideāla pilsēta ar ideāliem cilvēkiem apkārt."

"Manai NHL karjerai varbūt nebija tas labākais sākums, taču fani tik un tā nepameta mani. Viņi palika kopā ar mani un mani pieņēma ar atplestām rokām. Pat tad, kad bija slikta spēle, viņi allaž bija ar mani. Un tad, kad bija labas spēles, viņi allaž bija ar mani," Latvijas izlases pamatvārtsargs turpināja.

"Bija grūti pieņemt, ka man bija tāds sezonas sākums un ka biju rezerves vārtsargs. Un tad pienāca mans brīdis, kad varēju situāciju mainīt, un es to arī izmainīju. Ieguvu pārliecību, jo spēlēju regulāri, un labākais bija tas, ka smagi strādāju ar vārtsargu treneri, kurš man palīdzēja sasniegt to līmeni. Bez viņa palīdzības es līdz tam nebūtu ticis. Biju īstajā vietā un īstajā laikā," teica Merzļikins, kurš divu gadu laikā saņemšot astoņus miljonus dolāru – vairāk nekā soms Jonass Korpisalo, kurš tika pie divu gadu 5,6 miljonu līguma.

Komandas ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens vēlreiz uzsvēra, ka Merzļikina spējām ticēja jau iepriekš: "Runa nav tikai par šo sezonu. Mēs viņam sekojām jau Eiropā. Mūsu attīstības treneri, vārtsargu treneri, komandas vadība ar prezidentu un ģenerālmenedžeri devās viņu skatīties, kad viņš tur spēlēja. Tāpat viņš bija arī mūsu attīstības nometnē. Tieši tāds pats process bija arī ar Korpisalo, kad viņu draftēja no Somijas."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

     [+] [-]

, 2020-04-25 13:31, pirms 4 gadiem
Apsveicam, protams, Elvi un novēlam, lai viss izdodas!
Bet - "man šeit viss patīk. Man patīk pilsēta. Es mīlu komandas biedrus, Kad sezonas sākumā ierados šeit, uzreiz jutos kā mājās," - šos vārdus tiešām teica viņš vai arī žurnaļugas kaut ko saputrojuši???
Cik atceros, bija publikācijas, kur Elvja mamma stāstīja, ka Elvis reāli gribējis pamest Kolumbusu, jau gandrīz somas bija sakrāmējis, bet daži komandas biedri šim vēlējuši doties spēlēt uz KHL.
Kā tad īsti ir?