Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL sezonas labākā debitanta balvai nominēti Makkinons, Džonsons un Palats

Elmārs Pēterāns
Elmārs Pēterāns

Uzbrucēji Tailers Džonsons, Ondrej Palats abi "Lightnings" un Neitans Makkinons "Avalanche" nominēti Kaldera balvai ko pasniedz NHL sezonas labākajam debitantam.

Par favorītu uz uzvaru var uzskatīt 18 gadus veco Neitanu Makkinonu, kurš savā debijas sezonā atzīmējās ar 63 punktiem (24+39), kas ir labākais rādītājs starp šīs sezonas pirmgadniekiem. Halifaksā dzimušo Makkinonu "Avalanche" 2013. gada draftā izvēlējās ar pirmo numuru. Starp šīs sezonas debitantiem uzbrucējs bijis labākais arī vairākumā gūtajos vārtos (izcēleis 8 reizes) un uzvaru nesošajos vārtos (dalīta pirmā vieta, 5 vārti arī Boone Dženeram "Blue Jackets" un Taileram Tofolī "Kings").

"Avalanche" vēsturē vēl tikai trīs uzbrucēji (Pols Ščasnijs, Mets Dušēns un Gabriels Lendeskogs) tikuši nominēti NHL labākā debitanta balvai. Makkinons 13.spēles pēc kārtas pabeidza ar vismaz vienu rezultativitātes punktu, tādējādi viņš pārspējis pašu Grecki - leģendārais kanādietis 1979./1980.gada sezonā 18 gadu vecumā spēja būt rezultatīvs 12 mačos pēc kārtas. Kopumā viņš toreiz iekrāja 137 (51+86) punktus.

"Lightnings" vēsturē ieies 23 gadus vecais uzbrucējs Tailers Džonsons, kurš šosezon guvis 24 vārtus, kas ir jauns debitanta rekords. Tik daudz vārtus "Lightnings" pirmgadnieki vēl nebija guvuši. Starp debitantiem tikpat vārtus šosezon spējis gūt vien Makkinons. Džonsona rēķinā arī pieci gūtie vārti mazākumā, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs starp rūkijiem. Kopš vārtsarga Eda Belfūra Džonsons ir pirmais nedraftētais spēlētājs, kurš iebalsots starp Kaldera balvas finālistiem. Šosezon nospēlētajās 82 spēlēs Džonsons atzīmējies ar 50 rezultivitātes punktiem (24+26).

Trešais pretendents uz labākā debitanta balvu ir vēl viens "Lightnings" uzbrucējs čehs Ondrejs Palats. Palats sezonu pabeidza kā otrs rezultatīvākais spēlētājs starp debitantiem (23+36).  Uzbrucējs lieliski aizvadijis sezonas otro pusi kļūstot par vienu no "Lightnings" līderiem. Palats ticis atzīts par Janvāra un Marta mēneša labāko debitantu. Viņa rēķinā arī 14 spēles, kurās guvis vismaz divus punktus.

Kaldera balva sezonas labākajam debitantam tiek pasniegta kopš 1936./37. gada sezonas. Pagājušo sezon par sezonas labāko jauno spēlētāju kļuva Džonatans Huberdo.

Izmantotie resursi: Tyler Johnson, Nathan MacKinnon and Ondrej...

  +2 [+] [-]

, 2014-04-24 08:31, pirms 10 gadiem
Kur var nobalsot par Zemgu? Es kā kārtīģs letiņš esmu gatavs balsot kaut visu dienu!

     [+] [-]

, 2014-04-24 13:01, pirms 10 gadiem
Pelnīti.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-24 13:20, pirms 10 gadiem
Makkinons gan jau, ka arī paņems to balvu, bet žēl par to,
ka Hertlam savainojums liedza pacīnīties par šo balvu pilnas sezonas garumā