Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugeram piespēle uzvaras ripā mazākumā, Girgensonam noraidījums

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugeram piespēle uzvaras ripā mazākumā, Girgensonam noraidījums
Teodors Bļugers (pa kreisi) kopā ar otru asistentu Ēriku Gudbransonu. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ar rezultatīvu piespēli un rekordilgu atrašanos laukumā izcēlies latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš asistējis Pitsburgas "Penguins" komandas uzvaras vārtu guvumā skaitliskajā mazākumā mačā ar Dalasas "Stars" (3:2).

Bļugers, līdzīgi kā cits latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, šonakt NHL mačā lauza arī savu lielāko spēles laiku līdz šim - hokejists "Penguins" trešajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Filu Keselu un Džaredu Makkenu laukumā pavadīja 16:58 minūtes, no kurām 1:49 minūtes mazākumā. Iepriekšējais rekords tika lauzts par 56 sekundēm. Tāpat Bļugeram arī lielisks +/- koeficients +2, divi bloķēti metieni, divas atdotas ripas, viens spēka paņēmiens un 55% uzvarētu iemetienu. Savukārt nopelnītā rezultatīvā piespēle ir latvieša astotais (4+4) rezultativitātes punkts 22 NHL spēlēs.

VIDEO: Bļugers asistē efektīgos uzvaras vārtos Dalasā

Pirmoreiz vadībā pingvīni nonāca pirmā perioda 16. minūtē, precīzam esot Džeikam Gencelam (1:0), tomēr jau otrās trešdaļas pašā ievadā Tailers Segīns mājiniekiem panāca līdzsvaru (1:1). Bļugers laukumā atradās "Penguins" otro vārtu guvumā tā paša perioda 15. minūtē, kad rupju "Stars" aizsargu kļūdu izmantoja Fils Kesels, kurš no aizvārtes piespēlēja vēlāk nekļūdīgu metienu izpildījušajam Džaredam Makkenam - 2:1. Tomēr arī šoreiz zvaigznes panāca izlīdzinājumu - priekšpēdējā perioda minūtē savu vārdu teica ātrais Endrū Kogliano (2:2).

Noslēdzošā trešdaļa pagāja ar "Stars" iniciatīvu - komandai bija divas iespējas spēlēt vairākumā, taču abas tika ne tikai izšķērdētas, bet pirmajā no tām "Penguins" spēja gūt uzvaras vārtus. Šajā situācijā ripu ārā no zonas izmeta Ēriks Gudbransons, pēc tās steidzoties Bļugeram, kurš pār to ieguva kontroli un piespēlēja Makkenam. Makkens ar skaistu pirueti atbrīvojās no "Stars" aizsarga un ar nūjas lāpstiņas neērto pusi ieraidīja ripu Antona Hudobina sargātajā cietoksnī - 3:2! Rezultāts vairs nemainījās, "Penguins" noturot otro uzvaru pēc kārtas, kā arī ar 76 mačos izcīnītiem 93 punktiem nostiprinoties austrumu konferences sestajā pozīcijā, kā arī saglabājot labas iespējas pakāpties augstāk. Nākamajā spēlē "Penguins" naktī uz 26. martu viesos spēkosies ar Ņujorkas "Rangers".

Tikmēr ne tik ļoti veiksmīgs mačs šonakt padevies Zemgus Girgensonam, kura Bufalo "Sabres" parādīja briesmīgu aizsardzību zaudējumā Monreālā pret vietējo "Canadiens" (4:7). Latvietis laukumā pavadītajās 14:13 minūtēs (piecas sekundes vairākumā, 1:13 minūtes mazākumā) pamanījās nopelnīt pozitīvu lietderības koeficientu +1, izdarīt četrus spēka paņēmienus, vienu metienu pa vārtiem, bloķēt vienu pretinieku raidījumu, kā arī trešā perioda izskaņā nopelnīt noraidījumu par pretinieka neatļautu turēšanu, kuru "Canadiens" vēlāk izdevās realizēt. Girgensons šosezon spēlējis 65 mačos, kuros guvis četrus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles.

"Sabres" komandai veiksmīgākā šonakt padevās pirmā trešdaļa, kurā viesi ieguva 1:0 vadību, 13. minūtē rezultatīvam esot Semam Rainhārtam. Diametrāli pretējs viesiem bija desmit minūšu intervāls otrajā periodā, kurā "Canadiens" guva trīs bezatbildes vārtus, panākot 3:1. Taisnības labad jāatzīst, ka "Sabres" parādīja raksturu un mzaāk nekā divu minūšu laikā atkal atgrieza līdzsvaru (3:3) uz rezultāta tablo. Tomēr pašā perioda izskaņā Pols Bairons "Canadiens" atguva minimālu pārsvaru (4:3).

Noslēdzošajā periodā Brendans Galagers atgrieza "Canadiens" divu vārtu handikapu (5:3), bet viesu līderis Džeks Aikels spēles 54. minūtē ļāva "Sabres" atkārtoti pietuvoties līdz -1 (4:5). Taču jau nākamajā minūtē līdz tam brīdim ļoti aktīvu un labu maču aizvadījušais Girgensons nopelnīja noraidījumu par neatļautu pretinieka turēšanu, kas vēlāk rezultējās "Canadiens" eksplozīvā hokejista Maksa Domi vārtos vairākumā - 6:4. Mačm punktu pielika Tomāšs Tatārs, kurš ripu raidīja tukšos "Sabres" vārtos (7:4).

Šis zaudējums oficiāli pielika punktu jebkādām "Sabres" cerībām uz iekļūšanu play-off. Komanda ar 74 spēlēs iekrātu 71 punktu atrodas 12. pozīcijā austrumos. Nākamo spēli Bufalo vienība aizvadīs naktī uz 26. martu, viesos cīnoties ar citu pastarīti Ņūdžersijas "Devils".

  +5 [+] [-]

, 2019-03-24 07:02, pirms 5 gadiem
Prieks par latviesiem

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 07:31, pirms 5 gadiem
Ļoti regulāri tiek pue punktiem. Abi izskatās ka uz palikšanu lielajās komandās pie tam otrajās maiņās. Kas to būtu domājis

  +4 [+] [-]

, 2019-03-24 08:09, pirms 5 gadiem
Super, pirms gada nevarēja ienākt prātā, ka Balcers un Bļugers abi būs pirmo maiņu špīleri tik drīz.
Ok, Balcers Senators, tas nav pasaules lielākais pārsteigums, ka dod jaunajiem iespēju, jo viss izsēts.
Bet nu Bļugers laukumā tik daudz un šitā plosās, pelna sev vienvirziena līgumu

  +4 [+] [-]

, 2019-03-24 08:11, pirms 5 gadiem
Rekordus pārspēj, nevis lauž. Līdzsvaru atjauno, nevis atgriež. Bet par mūsu hokejistiem prieks.

     [+] [-]

, 2019-03-24 09:22, pirms 5 gadiem
Penguins malači iemeta mazākumā, kuru nemaz nebija jābūt!!
Taisnība uzvarēja play-off esam tuvu.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 09:35, pirms 5 gadiem
Šie uz palikšanu. Jāsūta nākamos letiņus uz NHL.

     [+] [-]

, 2019-03-24 09:43, pirms 5 gadiem
kad pēdejo reiz divi letiņi vienā nakti punktus gūst?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-24 09:50, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: kad pēdejo reiz divi letiņi vienā nakti punktus gūst?
pēdējā reize būs, kad NHL nebūs!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-24 11:06, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: kad pēdejo reiz divi letiņi vienā nakti punktus gūst?
9. februārī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 14:47, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Rekordus pārspēj, nevis lauž. Līdzsvaru atjauno, nevis atgriež. Bet par mūsu hokejistiem prieks.
respekt!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 14:48, pirms 5 gadiem
Abi ar Balceru spēlē tā, ka pie pilnas sezonas varētu savākt tuvu 30 punktus katrs.