Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" un "Sabres" apmainās ar uzbrucējiem, Karolīna pastiprina aizsardzību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" un "Sabres" apmainās ar uzbrucējiem, Karolīna pastiprina aizsardzību
Konors Šerijs. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā komandām vairs nav atļauti maiņu darījumi. Pēdējā dienā pie jaunām komandām tika vairāki hokejisti, tāpat vairāki spēlētāji noslēdza jaunus līgumus.

Par darījumu vienojās divas latviešu pārstāvētās komandas – Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins" un Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres". Pitsburga ieguvusi uzbrucējus Evanu Rodrigesu un Konoru Šeriju, kurš 2016. un 2017. gadā kopā ar "Penguins" izcīnīja Stenlija kausu, spēlējot vienā maiņā ar Sidniju Krosbiju, bet pretējā virzienā devies vācietis Dominiks Kahuns. Viņam šajā sezonā ir 27 punkti, Šerijam – 19, Rodrigesam – deviņi.

Kalgari "Flames" ieguvusi aizsargu Eriku Gustafsonu – zviedru, kurš līdz šim spēlēja Čikāgas "Blackhawks". 27 gadus vecais hokejists šajā sezonā 59 spēlēs izcēlies ar 26 punktiem, bet pagājušajā sezonā viņš guva 17 vārtus un sakrāja 60 punktus, būdams starp pašiem rezultatīvākajiem aizsargiem līgā. "Flames" pašlaik ir lielas problēmas ar aizsargu savainojumiem, tostarp no ierindas izkritis kapteinis Marks Džiordano.

Lai gan iepriekš tika vēstīts, ka ātrais uzbrucējs Andress Atanasiu Detroitas "Red Wings" nomainīs pret Kolumbusas "Blue Jackets", beigās viņš nonācis Edmontonas "Oilers" rindās. Pretējā virzienā devies Sems Ganjē, kā arī 2020. un 2021. gada drafta otrās kārtas izvēles. 25 gadus vecajam Atanasiu šajā sezonā ir 24 punkti, bet pērn viņš sakrāja 54 punktus. Jāizceļ, ka "Oilers" ģenerālmenedžeris ir Kens Holands. Iepriekš viņš tādu pat amatu ieņēma Detroitā.

Aizsardzību pastiprinājusi Karolīnas "Hurricanes", kas no Ņūdžersijas "Devils" ieguvusi somu Sami Vatanenu, bet no Ņujorkas "Rangers" – Breidiju Šeju. Vatanens šosezon 47 mačos izcēlies ar 23 punktiem, bet Šejs tikpat punktus sakrājis 60 spēlēs. Pirms gada "Hurricanes" spēlēja Stenlija kausa pusfinālā, bet šajā sezonā komanda vēlas tikt vēl tālāk.

Lasvegasas "Golden Knights" ieguvusi vārtsargu Robinu Lēneru, kurš pārstāvēs ceturto komandu trīs sezonu gaitā. Viņš aizmainīts no Čikāgas "Blackhawks", kas pretī saņēmusi drafta otrās kārtas izvēli un vārtsargu Malkomu Subenu. Lēners šosezon atvairījis 91,8% metienu.

Iepriekš Ņujorkas "Islanders" ieguva centra uzbrucēju Žanu Gabrielu Pažo, par viņu Otavas "Senators" atdodot trīs drafta izvēles. Tūdaļ izdevies vienoties par jaunu līgumu – seši gadi un 30 miljoni jeb pieci miljoni sezonā. 27 gadus vecais Pažo, kurš aizvada karjeras labāko sezonu, pašlaik saņem 3,1 miljonu.

Toronto "Maple Leafs" pieņēma lēmumu neaizmainīt aizsargu Džeiku Mazinu, kurš pēc sezonas kļūtu par brīvo aģentu. Tā vietā izdevies vienoties par jaunu līgumu uz četrām sezonām, kas Mazinam maksās 5,625 miljonus par sezonu. Viņš piedalījies 52 spēlēs, sakrājot 22 punktus un vidēji laukumā pavadot 21:43 minūtes.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...

     [+] [-]

, 2020-02-24 23:09, pirms 4 gadiem
Šerijs varētu būt labs papildinājums viņam bija 3 nesliktas sezonas ar Pitsburgu.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 23:27, pirms 4 gadiem
Pitsburga zina ko dara. Viņiem lieliska iespēja paņemt Stenliju. Vēlu veiksmi!

     [+] [-]

, 2020-02-25 01:16, pirms 4 gadiem
Nesaprotu, kāpēc to Lenēru mētā katru gadu? Labi, Bufalo kaut ko sapīpējās, bet saliniekos un vanagos rādīja ļoti atzīstamu sniegumu. Varbūt dēļ tiem "putniem" ar viņu nerēķinās ilgtermiņā, bet īsa brīža labuma gūšanai.

     [+] [-]

, 2020-02-25 05:00, pirms 4 gadiem
Dzierkals starp visiem maiņas darījumiem pa vidu nonācis Vegasas rīcībā