Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Senators" aizmaina noplūdušā video skandālā iesaistīto Vaidmenu

"Senators" aizmaina noplūdušā video skandālā iesaistīto Vaidmenu
Kriss Vaidmens. Foto: PA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas "Senators" aizmainījis aizsargu Krisu Vaidmenu, kurš pirms neilga laika bija ierauts noplūdušā video, kas tika ierakstīts taksometrā, skandālā. Viņš nonācis Edmontonas "Oilers" rindās, bet pretējā virzienā ceļojusi sestās kārtas drafta izvēle.

Novembra ievadā Otavas mediju rīcībā nonāca video ieraksts no kāda taksometra, kurā bija redzami vairāki "Senators" hokejisti, tostarp komandas lielākā zvaigzne Mets Dušeins. Video tika ierakstīts, spēlētājiem to nezinot, un tajā bija redzams, kā tiek aprunāts "Senators" galvenā trenera Gija Bušē palīgs Martēns Remons. Dušeisn izteica piezīmi, ka Remons ir vienīgais treneris NHL vēsturē, kurš viena gada laikā parūpējies par to, lai komandai būtu gan sliktākais vairākums, gan sliktākais mazākums.

Pēc notikušā spēlētāji gan zem četrām acīm, gan publiski atvainojās Remonam par notikušo un norādīja, ka viņu starpā nevalda nekādas nesaskaņas. Ne visi video redzamie spēlētāji izteica piezīmes par trenera darbu, bet "Senators" nule nolēma aizmainīt aizsargu Krisu Vaidmenu uz "Oilers", pretī saņemot sestās kārtas izvēles tiesības 2020. gada draftā. Oriģināli šī izvēle piederēja Sentluisas "Blues", kas to 1. oktobrī aizmainīja uz Edmontonu, lai tiktu pie aizsarga Jakuba Jeržābeka.

Vaidmens šajā sezonā aizvadījis 19 spēles, gūstot divus vārtus un pievienojot trīs piespēles, kā arī savācis 12 soda minūtes. Sentluisā dzimušais aizsargs Otavā, kas viņu 2009. gadā draftēja ar 100. numuru, pavadījis četras sezonas, kuru laikā aizvadījis 175 spēles un savācis 43 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/oilers-acquire-d...


Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.