Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempioni ceļā pēc kārtējās uzvaras

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni ceļā pēc kārtējās uzvaras
Jevgeņijs Malkins un Džordans Stāls
Foto: AP/Scanpix

Šajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pašreizējie līgas līderi un aizvadītās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Pitsburgas "Penguins", spēlējot pret Floridas "Panthers", mēģinās izcīnīt savu septīto uzvaru pēc kārtas.

Pitsburgas "Penguins" – Floridas "Panthers"

Pitsburgas "Penguins"

Pagājušās sezonas čempioni rāda čempionu cienīgu sniegumu arī šogad. Astoņas uzvaras deviņās spēlēs, sešas uzvaru sērija (kuru var arī pagarināt) pēc kārtas, ne visām komandām pēc čempionu sezonas izdodas tāds sākums, taču jau tuvākajā laikā, iespējams, uzvaru un punktu krāšana varētu tikt piebremzēta, jo vismaz uz mēnesi no ierindas ir "izsists" komandas vadošais aizsargs Sergejs Gončars. Protams, līdzīga situācija bija arī pirms gada, un ar ko tā beidzās, šķiet, visi atceras, taču tieši šajā laikā bija periods, kad "Penguins" varēja pat neiekļūt izslēgšanas spēlēs, taču, veicot "finiša spurtu", viss nostājās "savās vietās". Vai tā būs arī šogad? Redzēsim, taču, katrā gadījumā, būs interesanti salīdzināt abus Pitsburgas komandas modeļus.
Komandas līderi, protams, ir tie paši Jevgeņijs Malkins un Sidnijs Krosbijs, kuri, tiesa, salīdzinot ar pagājušajām sezonām, ir samazinājuši savu rezultativitātes tempu, jo Malkina kontā pašlaik ir 11, bet Krosbija – 8 punkti. Tāpat der atzīmēt arī aizsargu Aleksandru Goligoski, kurš ne tikai ir ticis pie septiņiem (2+5) punktiem, bet arī izceļas ar komandā labāko lietderības koeficientu, +9. Arī komandas vārtsargi rāda lielisku spēli, jo, piemēram, komandas pirmais numurs, Marks-Andrē Flerī, ir izcīnījis astoņas uzvaras astoņās spēlēs, vidēji spēlē ielaižot vien 1.96 ripas, bet atvairot 92.6% no visiem pretinieku metieniem.

Floridas "Panthers"

Sezonu "panteras" uzsāka Somijā, kur Helsinkos divas reizes tikās ar Čikāgas "Blackhawks" vienību. Pēc pirmajā spēlē pārsteidzoši izcīnītās uzvaras, otrajā cīņā "Panthers" piedzīvoja "sauso" zaudējumu. Bilance, lai arī nav pārāk spoža, tomēr, izskatās, ka šīs ir bijušas labākās komandas spēles līdz šim. Pieci zaudējumi septiņās spēlēs noteikti nav tas, ko Floridas komanda vēlējās redzēt. Komandas treneris Pīters Debūrs gan uzskata, ka viss nemaz nav tik slikti: "Spēles ziņā, protams, ir lietas, kas būtu jāuzlabo, taču, manuprāt, galvenā problēma ir komandas kaujas gars. Tāda nav, jeb, precīzāk, tas nav pietiekošā līmenī, līdz ar to parādās daudz dažādu kļūdu, sevišķi aizsardzībā."
No spēlētājiem līdz šim visveiksmīgākais ir bijis Mihals Froliks, kurš ir ticis pie pieciem (2+3) punktiem. Savukārt četri punkti ir Stīvena Veisa, Rostislava Oļeža un Stīvena Reinprehta kontā. Tāpat jāpiebilst, ka tikai pieciem "Panthers" spēlētājiem ir pozitīvs lietderības koeficients. Labākais šajā jomā ir Kamils Krepss ar +2, bet sliktākais rezultāts, -7, ir Braienam Alenam. Kas attiecas uz vārtsargiem, tad viņi, gan individuālo neveiksmju, gan komandas kopējās spēles dēļ nerāda no sevis gaidīto sniegumu. Tomašs Vokūns piecās spēles ir ticis vien pie vienas uzvaras (3.68 ripas, 90.4% atvairīto metienu), bet Skots Klemensens, lai arī vienīgajā spēlē ir izcīnījis uzvaru vidēji ielaiž 3.87 ripas, bet atvaira vien 86.7% no visiem pretinieku metieniem. Vēl, protams, ir nepilnu periodu nospēlējušais Aleksandrs Salaks, taču viņš ir ārpus konkurences, jo ir nospēlējis pārāk īsu laiku, lai tiktu novērtēts.

Savainojumi

Pitsburgas "Penguins": Maksims Talbo (plecs).
Floridas "Panthers": Niks Taranskis (lauzts vaiga kauls).

Pārējās cīņas

Pārējās divās cīņās Minesotas "Wild" tiksies ar Sentluisas "Blues", bet Karolīnas "Hurricanes" mērosies spēkiem ar Kolorado "Avalanche". Ja pirmajā spēlē savā starpā cīnīsies divas komandas, kas pagaidām nepretendē uz vietu izslēgšanas spēlēs (un "Wild" ir vājākā Rietumu konferences komanda), tad otrajā cīņā Rietumu konferences līderiem, "Avalanche", būs jāpierāda, ka viņu atrašanās šajā vietā nav nejaušība.

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +2 [+] [-]

, 2009-10-23 12:38, pirms 14 gadiem
Eu, bet par tām pārējām cīņām - kā var pēc dažām spēlēm teikt, ka kāda komanda nepretendē uz playoff?

     [+] [-]

, 2009-10-23 12:49, pirms 14 gadiem
batijs rakstīja: Eu, bet par tām pārējām cīņām - kā var pēc dažām spēlēm teikt, ka kāda komanda nepretendē uz playoff?
Ja pirmajā spēlē savā starpā cīnīsies divas komandas, kas pagaidām nepretendē uz vietu izslēgšanas spēlēs

  -1 [+] [-]

, 2009-10-23 13:11, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ja pirmajā spēlē savā starpā cīnīsies divas komandas, kas pagaidām nepretendē uz vietu izslēgšanas spēlēs
pagaidām visas komandas pretendē uz Playofiem

     [+] [-]

, 2009-10-23 13:21, pirms 14 gadiem
Nu Minesota lai tiktu playofos!Ailanderi un vēl bariņš ir izteikti lūzeri,baigie pretendenti he!

     [+] [-]

, 2009-10-23 13:21, pirms 14 gadiem
Komandas treneris Pīters Debūrs gan uzskata, ka viss nemaz nav tik slikti: "Spēles ziņā, protams, ir lietas, kas būtu jāuzlabo, taču, manuprāt, galvenā problēma ir komandas kaujas gars. Tāda nav, jeb, precīzāk, tas nav pietiekošā līmenī, līdz ar to parādās daudz dažādu kļūdu, sevišķi aizsardzībā."

Kaut kādas asociācijas ar vienu latviešu komandu nerodas?

     [+] [-]

, 2009-10-23 13:35, pirms 14 gadiem
Njā,Lavīnām pēc 1 zāģa jacenšas uzvarēt.Carolīna jau ar pakāsusi 4 pēc kārtas.Spīdoši šiem neiet.Varētu būt labs mačens.Redzēs kā ies Stalam ar somiem pret Andersonu.

     [+] [-]

, 2009-10-23 13:38, pirms 14 gadiem
Jusper rakstīja: pagaidām visas komandas pretendē uz Playofiem
Matemātiski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-23 14:51, pirms 14 gadiem
San Jose Sharks rakstīja: Pingvīniem ir ļoti lielas izredzes arī šogad dabūt Stenlija kausu, bet tomēr tā nenotiks!!
ziwteles uzvarees?

     [+] [-]

, 2009-10-23 17:27, pirms 14 gadiem
Nu lai izdodas uzvarēt