Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugeram piespēle un uzvara pār Kivlenieku, Girgensonam sausais zaudējums

Rolands Eliņš

Bļugeram piespēle un uzvara pār Kivlenieku, Girgensonam sausais zaudējums
Teodors Bļugers spēlē pret Kolumbusu
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Teodors Bļugers šonakt NHL pirmssezonas pārbaudes spēlē „Penguins” sastāvā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot ar 4:3 pieveikt „Blue Jackets”, kuras vārtus trešajā periodā sargāja Matīss Kivlenieks. Viņš atvairīja sešus no astoņiem pretinieku metieniem.

Teodors Bļugers šonakt bija „Penguins” spēles sastāva ceturtajā maiņā kopā ar diviem citiem jaunajiem uzbrucējiem bez NHL maču pieredzes – vācieti Frederiku Tifelsu un amerikāni Semu Miletiču. Šī maiņa laukumā pavadīja salīdzinoši mazu spēles laiku, taču saņēma nelielu iespēju vairākumā, turklāt Bļugers arī bija mazākuma vienības sastāvā. Viņam kopumā 11:25 nospēlētas minūtes, no tā 0:28 vairākumā un 2:08 mazākumā.

Bļugera maiņa atklāja mača rezultātu spēles piektajā minūtē, kad Miletičs bija pirmais pie Kolumbusas vārtsarga Sergeja Bobrovska atsistās ripas un raidīja to vārtos. Bļugers šajā situācijā nopelnīja rezultatīvu piespēli. Otrajā periodā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, „Penguins” paliekot vadībā ar 2:1.

Trešajā periodā „Blue Jackets” vārtos stājās jaunais Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš tika pārspēts divas reizes. 53. minūtē ripa vārtos ielidoja pēc negaidīta metiena no laukuma apmales, pārsteidzot Kivlenieku, bet 59. minūtē soms Olli Māta guva „Penguins” uzvaras vārtus (4:3) pēc Kivlenieka atvairīta metiena, raidot ripu tukšā vārtu stūrī.

Kivlenieks atvairīja sešus no astoņiem metieniem, kamēr viņa slavenais partneris Bobrovskis divos periodos atvairīja 15 no 17 metieniem. Bļugeram neitrāls lietderības koeficients, viens metiens pa vārtiem un viens bloķēts metiens. Viņš arī uzvarēja sešos no septiņiem iemetieniem.

Zemgus Girgensons šonakt pret „Maple Leafs” spēlēja ar „A” uzšuvi uz krekla, šo godu dalot ar Raienu O`Railiju un Džeiku Makeibu, kamēr noteikta kapteiņa komandai nebija. Zemgus bija „Sabres” trešajā maiņā ar Evanu Rodrigesu un Stīvu Mozesu, atgriezies centra uzbrucēja pozīcijā. Girgensons mača gaitā izcēlās ar sev eleganti izkārtotu metienu vārtu priekšā, bet šo iespēju nerealizēja. Savas iespējas nerealizēja neviens „Sabres” hokejistis, Toronto uzvarot ar 3:0. Bufalo neveiksmīgo vakaru vēl vairāk pasliktināja Rodrigesa gūtā trauma, par kuras nopietnību treneris Fils Hauslijs pēc spēles vēl nezināja teikt.

Savukārt Ņujorkas „Islanders” ar 2:1 pārbaudes mačā pieveica „Rangers”. Kristers Gudļevskis laukumā nedevās, bet par mača galveno varoni kļuva cits „Islanders” vārtsargs Jaroslavs Halāks, kurš atvairīja 34 no 35 metieniem. Tikmēr „Capitals” bez Kristofera Binduļa pārbaudes spēles sastāvā ar 0:4 kapitulēja „Blues”

NHL pārbaudes spēles, 23. septembris

KomandasRez.
Blue Jackets-Penguins3:4
Capitals-Blues0:4
Maple Leafs-Sabres3:0
Lightning-Predators3:1
Islanders-Rangers2:1
Flames-Coyotes4:2
Oilers-Canucks5:3
Ducks-Kings4:2

Video: Penguins vārtu guvumi spēlē pret Kolumbusu


Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2017-09-23 09:11, pirms 7 gadiem
nu tie divi bija atvairāmi

  +1 [+] [-]

, 2017-09-23 09:18, pirms 7 gadiem
Nekas, tas ir tikai sakums.
Slēpts komentārs: Bloks2

  -1 [+] [-]

, 2017-09-23 10:01, pirms 7 gadiem
Bloks2 rakstīja: Kas ir Kivlenieks??!!
Hokeja ripu firma

  +5 [+] [-]

, 2017-09-23 10:30, pirms 7 gadiem
Bloks2 rakstīja: Kas ir Kivlenieks??!!
Kas ir Bloks2?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-23 12:53, pirms 7 gadiem
Bloks2 rakstīja: Kas ir Kivlenieks??!!
Tavam gadījumam, tas ir latviešu vārtsargs kas cenšas tikt sastāvā "Blue Jackets!"