Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Damba un Minesota vienojas par 30 miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Damba un Minesota vienojas par 30 miljoniem
Mets Damba Kanādas izlases kreklā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Minesotas "Wild" noslēdzis līgumu ar aizsargu Metu Dambu, kurš nākamo piecu sezonu laikā kļūs par 30 miljoniem dolāru bagātāks.

23 gadus vecajam Metam Dambam, kurš 2012. gada draftā tika izvēlēts ar septīto numuru un visu karjeru pavadījis Minesotas "Wild" rindās, pēc sezonas beidzās līgums, tādējādi viņš kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un gaidīja piedāvājumu no pašreizējās komandas. Pusēm izdevies vienoties pietiekami ātri.

Nākamo piecu sezonu laikā Damba saņems 30 miljonus dolāru. Nākamajā gadā viņa konts tiks papildināts ar 5,2 miljoniem, savukārt 2019./2020. un 2021./2022. gada sezonās viņš pelnīs 7,4 miljonus. Tomēr Nacionālās hokeja līgas algu griestos tiek skaitīta līguma vidējā summa, un Dambas gadījumā tie ir seši miljoni.

Pagājusī sezona Dambam bija rezultatīvākā karjerā – viņš laukumā devās visos 82 regulārās sezonas mačos, izceļoties ar 14 vārtiem un 36 piespēlēm. Minesotas "Wild" no cīņas par Stenlija kausu izstājās pirmajā kārtā, piedzīvojot zaudējumu pret Vinipegas "Jets", un Damba sērijas laikā tika pie vieniem vārtiem un vienas piespēles.

Izmantotie resursi:
Matt Dumba agrees to five-year contract with...