Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lamorello pēc 28 gadiem pamet "Devils" un kļūst par "Maple Leafs" ģenerālmenedžeri

Andrejs Siliņš

Lamorello pēc 28 gadiem pamet "Devils" un kļūst par "Maple Leafs" ģenerālmenedžeri
Lū Lamorello
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu speciālists Lū Lamorello, kurš līdz šim veica Ņūdžersijas "Devils" prezidenta funkcijas, pametis ASV austrumkrastu un turpinās karjeru Kanādā kā Toronto "Maple Leafs" ģenerālmenedžeris.

Lamorello "Devils" organizācijā pavadīja 28 gadus, trīs reizes tai palīdzot izcīnīt Stenlija kausu. Finālsērijā spēlēts vēl divas reizes, bet divīzijā uzvarēts deviņas reizes. Jau 2009. gadā Lamorello tika iekļauts Hokeja Slavas zālē. Lamorello veica arī kluba ģenerālmenedžera pienākumus, bet jau maijā no šī amata aizgāja, atvēlot to Rejam Šīro.

72 gadus vecais Lamarello kļūs par "Maple Leafs" ģenerālmenedžeri. Interesanti, ka Toronto kluba prezidents ir Brendens Šenehens, kuru Lamarello draftēja 1987. gada draftā ar otro kārtas numuru, kad tikko bija stājies "Devils" prezidenta un ģenerālmenedžera amatos.

Pirms darba Ņūdžersijas klubā Lamarello bija treneris ASV koledžu hokejā un izpilddirektors zemāka līmeņa Ziemeļamerikas līgās.

Šī gada draftā "Maples Leafs" ar 68. numuru trešajā kārtā izvēlējās HK "Rīga" spēlējušo Latvijas U18 un U20 izlašu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 18:14, pirms 9 gadiem
Ir tāda sajūta, ka Maple Leafs iet pareizā virzienā. Tajā pašā laikā nākamajā sezonā grūti iztēloties Toronto kā play-off komandu. Varbūt Bebkoka faktors kaut ko krasi mainīs, bet šaubos.

     [+] [-]

, 2015-07-23 21:01, pirms 9 gadiem
TML nopietnas pāraiņas kadros! Jācer arī, ka būs kādas parmaiņas komandas spēlē!

     [+] [-]

, 2015-07-23 21:50, pirms 9 gadiem
Un šis jaunietis - "Maple Leafs" pārbūve - 28 gadus vecas... - būs asistents?

     [+] [-]

, 2015-07-24 02:34, pirms 9 gadiem
vai man tik taa izskatas ka NJ devils komandā pedejos gados iestajies bardaks-reali komanda necinas pa kausu bet gan par izdzivošanu

     [+] [-]

, 2015-07-24 10:00, pirms 9 gadiem
canuks20 rakstīja: vai man tik taa izskatas ka NJ devils komandā pedejos gados iestajies bardaks-reali komanda necinas pa kausu bet gan par izdzivošanu
Vecais krabis Lū acīmredzot sevi ar Devils ir izsmēlis! Reizi pa 28 gadiem tak darbs būtu tā ka jāpamaina? Lamorello ar NJD tak nestrādā jau tikai pēdējos gados! Patiesībā par trim Stenlijiem, n-tajiem "ploviem", labi nostrādātam skautingam (piem. 1990. gadā tika paņemts viens no visu laiku labākajiem kīperiem līgā nākamais HOFa iemītnieks Brodērs, + vēl nodraftēti vai iegūti tādi sava laika superdefi kā Skots Nīdermajers, Braians Rafaļskis, Skots Stīvenss u.t.t. ), savam spēles stilam, kas pretiniekiem un pretinieku faniem protams nepatika, jo spēle bija izteikti no aizsardzības, bet rezultātu tāpat deva, Devils var pateikties tieši šim krabim(ir bijis vienklaicīgi gan GMs, gan galvenais treneris)! Ir protams bijuši visādi pigoriņi arī šā kadra izpildijumā kā piem. pirms "ploviem" atlaist galveno treneri (ja nemaldos pēc uzvaras divīzijā un izcīnītās 2-3 vietas konferencē) u.t.t., bet ja paskatās pēdējo 20 gadu griezumā, tad Devils ir bijuši vieni no lielākajiem veiksminiekiem un ieguvējiem kopumā ņemot!