Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Pārmaiņas ''Capitals'' turpinās - Grūbauers un Orpiks nonāk ''Avalanche''

Pārmaiņas ''Capitals'' turpinās - Grūbauers un Orpiks nonāk ''Avalanche''
Filips Grūbauers ar Stenlija kausu
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Jaunu darbavietu atraduši šosezon Stenlija kausu izcīnījušie Vašingtonas ''Capitals'' hokejisti Brūkss Orpiks un Filips Grūbauers, kas turpmāk pārstāvēs Kolorādo ''Avalanche'' komandu. Vašingtona pretī saņēma 47. izvēli šā gada draftā.

Amerikāņu aizsargs Brūkss Orpiks ''Capitals'' komandu pārstāvējis jau kopš 2014./15. gada sezonas, un ''Avalanche'' kļūs par trešo NHL komandu 38 gadus vecā veterāna karjerā - iepriekš pieredzējušais hokejists pārstāvējis arī Pitsburgas ''Penguins''. Orpiks allaž bijis viens no ''Capitals aizsardzības balstiem - šosezon aizsargs regulārajā sezonā izlaida tikai vienu spēli, 81 mačos tiekot pie desmit rezultatīvām piespēlēm. 24 Stenlija kausa izcīņas spēlēs Orpiks komandas kļūšanu par čempioniem sekmēja ar vienu vārtu guvumu un piecām rezultatīvām piespēlēm. Amerikānis par Stenlija kausa čempionu kļuva otro reizi karjerā.

Gaidāms, ka Orpiks nākamsezon varētu pārsniegt 1000 aizvadīto spēļu robežu NHL - līdz šim regulārajā sezonā aizvadītos 982 mačos aizsargs sakrājis 185 (16+169) rezultativitātes punktus. Tiesa, ''Avalanche'' ģenerālmenedžeris Džo Sakiks atklāja, ka, visticamāk, Orpiks Kolorādo nepalikšot - aizsargs varētu tikt aizmainīts, vai viņa līgums tikt izpirkts. ''Es ar viņu vakar runāju - vēl nezinu, vai izpirksim līgumu, vai aizmainīsim. Mums ir diezgan jauns un perspektīvs sastāvs - vēlamies ļaut jaunajiem spēlētājiem augt,'' teica Sakiks. Jāatzīmē, ka uz nākamo sezonu ''Avalanche'' jau ir līgumi ar astoņiem aizsargiem.

Sakiks gan atzina, ka tuvākajās dienās cerot vienoties ar vācu vārtsargu Filipu Grūbaueru, kuram Kolorādo ir gatava uzticēt arī pirmā vārtsarga lomu. ''Domāju, ka viņš ir gatavs nākamajam solim - kļūt par komandas pirmo vārtsargu,'' atzinīgi Grūbaueru novērtēja Sakiks. Vācietis Vašingtonas kluba sistēmā atradās kopš 2012. gada, tomēr tā arī nespēja izkarot pirmā vārtsarga pozīciju, paliekot aiz Breidena Holtbija muguras.

2017./18. gada sezonā aizvadītās 35 spēles NHL regulārajā sezonā ir augstākais rādītājs Grūbauera karjerā - vācietis atvairīja 92,3% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaida 2,35 vārtus. Grūbauers pie teikšanas tika arī vienā izslēgšanas turnīra mačā, sezonas noslēgumā izcīnot savu pirmo NHL čempiontitulu.

Pretī ''Capitals'' saņēma ne tikai 47. izvēli šā gada draftā, bet arī citu labumu - ievērojami atbrīvotus algu griestus aptuveni 20 miljonu dolāru apmērā. Tas ļautu ātrāk vienoties ar diviem ''Capitals'' aizsardzības līderiem - Džonu Karlsonu un Mihalu Kempniju, kuri 1. jūlijā kļūs par neierobežoti brīvajiem aģentiem. Tāpat par jaunu līgumu noteikti tiks runāts ar uzbrucējiem Tomu Vilsonu un Devanti Smitu-Pelliju, kuri atrodas ierobežoti brīvo aģentu statusā.

Jāatgādina, ka pēc sezonas šķīrās ''Capitals'' un kluba galvenā trenera Berija Troca ceļi.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca
https://www.nhl.com


Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
10

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.