Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL "algu griesti" pacelsies par 4.5 miljoniem

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL "algu griesti" pacelsies par 4.5 miljoniem
NHL komisārs Garijs Betmens
Foto: USA Today/Scanpix

Pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēles ceremonijas, kas šonakt ar pirmās kārtas izvēlēm sākās Dalasā, komandu vadītāji uzzināja, ka nākošajā sezonā algās viņi drīkstēs tērēt par 4.5 miljoniem ASV dolāru vairāk.

Kā jau katru gadu, arī pirms 2018./2019. gada sezonas ir noticis NHL ekonomisko rādītāju izvērtējums, pēc kura tika paziņots, ka nākošsezon līgas komandas algās var tērēt 79.5 miljonus ASV dolāru, jeb par 4.5 miljoniem vairāk nekā 2017./2018. gada sezonā. Tāpat arī jāatzīmē, ka pagājušajā starpsezonā maksimālie algu budžeti tika paaugstināti vien par diviem miljoniem ASV dolāru.

Šāds paziņojums, protams, iepriecina komandu vadītājus, jo tādējādi viņiem parādās iespējas nolīgt jaunus spēlētājus vai jau esošajiem piedāvāt labākus līgumus.

Tiek ziņots, ka pašlaik vislielākās sarunas komandu ģenerālmenedžeru starpā notiek par Erika Kārlsona maiņu, taču tajā pašā laikā netiek aizmirsti arī citi – "Sabres" uzbrucējs Raiens O’Reilijs, "Penguins" pārstāvis Fils Kesels un Monreālas malējais uzbrucējs Makss Pačioretī.

Tāpat šajās dienās ir oficiāli noticis tas par ko runāja jau labu laiku, proti, Sanhosē "Sharks" atteikumu draftā ir izlikusi aizsargu Polu Mārtinu, kurš vēl pirms dažām sezonām tika saukts par vienu no labākajiem brīvajiem aģentiem un cīnījās par apmaksātākā aizsarga godu. Šāds solis ir pieņemts, lai komanda, atbilstoši NHL nosacījumiem, varētu izpirkt spēlētāja līgumu.

Atgādināsim, ka Nacionālās hokeja līgas brīvo aģentu tirgus tiks vērts vaļā, kā ierasts, 1. jūlijā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2018-06-23 17:12, pirms 6 gadiem
Ļoti labi! Katra komanda varēs atļauties par 1 viduvējību vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-23 17:23, pirms 6 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Ļoti labi! Katra komanda varēs atļauties par 1 viduvējību vairāk.
4.5 miljoni ir ļoti neslikta alga spēlētājiem, kam ir RFA statusi. Nemaz nerunājot, ka ar šādu budžetu var nosegt vairākus labu ELC spēlētāju algas.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-23 18:17, pirms 6 gadiem
Re, kāpēc Pavlovs vēl nav parakstījis līgumu ar Dinamo.