Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Oilers" aizmaina Eberlī uz "Islanders", Vegasa aizmaina van Rīmsdaiku uz "Hurricanes"

Andrejs Siliņš

"Oilers" aizmaina Eberlī uz "Islanders", Vegasa aizmaina van Rīmsdaiku uz "Hurricanes"
Džordans Eberlī
Foto: USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" vadība vienojusies ar Ņujorkas "Islanders" par Džordana Eberlī aizmainīšanu, pretī saņemot Raienu Stroumu. Savukārt Arizonas "Coyotes" atbrīvojusi galveno treneri Deivu Tipetu.

27 gadus vecais Eberlī aizvadītajā sezonā "Oilers" rindās aizvadīja visas spēles, regulārajā turnīrā gūstot 20 vārtus un atdodot 31 rezultatīvu piespēli. Tāpat Eberlī 16 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients (+3). Savukārt 13 izslēgšanas turnīra mačos uzbrucējs vārtus neguva, bet izcēlās ar divām piespēlēm, divām soda minūtēm un negatīvu koeficientu (-6).

Eberlī, kurš visu līdzšinējo karjeru bija pavadījis Edmontonas komandām, līgums ir spēkā vēl uz divām sezonām un par katru no tām hokejists saņems sešus miljonus dolāru. Pretējā virzienā - no "Islanders" uz "Oilers" - dosies 23 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Raiens Stroums, kuram ir līgums uz nākamo sezonu par trim miljoniem dolāru.

2011. gada drafta piektais numurs aizvadītajā sezonā "Islanders" rindās 69 mačos izcēlās ar 13 vārtu guvumiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat Stroumam 40 soda minūtes un negatīvs lietderības rādītājs (-8).

Arizonas "Coyotes" vadība vienojusies par darba attiecību pārtraukšanu ar līdzšinējo galveno treneri Deivu Tipetu, 55 gadus vecis speciālists par komandas galveno treneri strādāja kopš 2009. gada rudens un aizveda komandu līdz 282 uzvarām 622 spēlēs. Aizvadītajā sezonā "Coyotes" ar 30 uzvarām palika 12. vietā 14 komandu konkurencē Rietumu konferencē.

Tikmēr Rietumu konferences jaunpienācēja Vegasas "Golden Knights" aizmainījusi aizsargus Trevoru van Rīmsdaiku un Deividu Šlemko. Pirmais devies uz Karolīnas "Hurricanes", Vegasai pretī saņemot šī gada drafta otrās kārtas izvēli ar kopējo 62. numuru. Savukārt Šlemko pievienojies Monreālas "Canadiens", kas Vegasai atdeva piektās kārtas izvēli 2019. gada draftā.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-23 11:35, pirms 7 gadiem
Oilers" aizmaina Eberlī uz "Islanders", Vegasa aizmaina van Rīmsdaiku uz "Canadiens"
Virsraksta kluda , Uz Monrealu aizmainija Shlemko

     [+] [-]

, 2017-06-23 11:43, pirms 7 gadiem
Interesanta izvēle aizmanīt van Riemsdaiku pret otrās kārtas izvēli.. Labs aizsargs ar labu potenciālu

  -2 [+] [-]

, 2017-06-23 11:50, pirms 7 gadiem
man sliecas domāt ka , ja maina kādu pret piektās kārtas izvēli, tad jau pret ūdens spaini ar var samainīt.... jēga jau nav no trešās kārtas, kur nu vel piektās...sviests

  +3 [+] [-]

, 2017-06-23 11:54, pirms 7 gadiem
Virsrakstā ir milzīga kļūda. David Schlemko uz Canadiens, nevis van Rīmsdaiks. Autoram ieteikums nerakstīt par hokeju, ja par to nav liela sajēga.

     [+] [-]

, 2017-06-23 12:07, pirms 7 gadiem
Ja pareizi saprotu, tad Vegasa tagad, kad ir izvelets sastavs, var veikt mainas darijumus un tiri teoretiski musu Zemgus Girgensons tur tomer var nonakt? Jo, tas ka Bufalo vinu aizsargaja, tagad vairs nav aktuali. Vai ta tomer nav? Varbut kads, kas saprot to stelli labak par mani, var apgaismot.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-23 12:35, pirms 7 gadiem
Islanderiem labs papildinājums ar Eberlī .

  +1 [+] [-]

, 2017-06-23 12:45, pirms 7 gadiem
Vegasa normāli tankojas.

     [+] [-]

, 2017-06-23 12:46, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja pareizi saprotu, tad Vegasa tagad, kad ir izvelets sastavs, var veikt mainas darijumus un tiri teoretiski musu Zemgus Girgensons tur tomer var nonakt? Jo, tas ka Bufalo vinu aizsargaja, tagad vairs nav aktuali. Vai ta tomer nav? Varbut kads, kas saprot to stelli labak par mani, var apgaismot.
teorētiski, jā. Praktiski-diez vai

  -2 [+] [-]

, 2017-06-23 13:45, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ja pareizi saprotu, tad Vegasa tagad, kad ir izvelets sastavs, var veikt mainas darijumus un tiri teoretiski musu Zemgus Girgensons tur tomer var nonakt? Jo, tas ka Bufalo vinu aizsargaja, tagad vairs nav aktuali. Vai ta tomer nav? Varbut kads, kas saprot to stelli labak par mani, var apgaismot.
Teorētiski visur kur var aizmainīt Zirgensonu, tikai nevienam pēc viņa nedeg

  +1 [+] [-]

, 2017-06-23 14:18, pirms 7 gadiem
Jigsaw rakstīja: Teorētiski visur kur var aizmainīt Zirgensonu, tikai nevienam pēc viņa nedeg
Pats esi zirgensons! Es so jautajumu uzdevu kadam tiesam zinosam cilvekam, bet tu noteikti tads nesi. Pirmkart, no hokeja sajedz mazak par cuku no aviacijas. Otrkart, nevajag izdarit kategoriskus spriedumus. Ja tada tipa speletaju, kads ir Zemgus, NHL ir 100 un 1, bet tas nenozime, ka nevienai no komandam, tai skaita jaunajai Vegasai, vins nebutu vajadzigs. Bet tev laikam to nesaprast, ka tikai kaut ko komentos ieplutit.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-23 14:19, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Interesanta izvēle aizmanīt van Riemsdaiku pret otrās kārtas izvēli.. Labs aizsargs ar labu potenciālu
Loģiska izvēle. Vegasa saprot, ka komanda jābūvē caur draftu ar saviem sistēmas spēlētājiem.
Expansion draftā tiekot pie 30+ spēlētājiem un vēl saujiņu dabūjot kā brīvos aģentus, bija skaidrs, ka daļu būs jāizvēlas, lai uzreiz no tiem atbrīvotos, jo sezonas sākumā pieteikumā varēs būt vien 23 spēlētāji.
Ņemot vērā, ka aizsargi līgā ir pieprasītāki, Vegasa savāca veselus 14, lai maksimizētu iemainītās drafta izvēles.
Otrās līdz piektās kārtas izvēles ir švakas? Nē. Tā ir atbilstoša cena šādās maiņās.